PIT-DET: Hörnqvist överlistar Bernier

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Patric Hörnqvist visar gryende form. När hans Pittsburgh Penguins gjorde processen kort och vann med 5-1 mot Detroit Red Wings under söndagkvällen var Hörnqvist involverad i det mesta. Svensken gjorde två mål och en assist i segern.
Red Wings gjorde matchens första mål, men det skulle inte stoppa Penguins som kvitterade och genom Sam Lafferty och tog ledningen med 2-1 genom Kris Letang, ett mål Hörnqvist noterades för en andra-assist på.
I mittperioden fick Hörnqvist pucken felvänd mot sig och vände på en femöring när han distinkt sköt 3-1. Sidney Crosby styrde sedan in Marcus Petterssons skott till 4-1 , vilket resulterade i Petterssons 16:e assist för året. Hörnqvist gjorde därefter sitt 14:e mål för säsongen. Målet, som fastställde slutresultatet till 5-1 när han friställd med inbytte Red Wings-målvakten Jonathan Bernier lyfte in pucken högt.
- Ibland har man tur därute och då fortsätter man att skjuta. Det var en sådan eftermiddag. Det är alltid roligt att göra mål, sa Hörnqvist till NHL.com/sv efter matchen.
Hans bidrag på isen går inte obemärkt förbi hos tränaren Mike Sullivan, som efter matchen hyllade Hörnqvist:
- Han är en fantastisk lagkamrat och en fantastisk person. Han vill bara hjälpa laget att vinna. Han är den ultimata tävlingsmänniskan. Jag är glad över att han gjorde ett par mål. Det förtjänade han. Han spelade riktigt bra.
Här är en titt på nattens övriga svenskinsatser:
Svenskarna visade vägen i Sabres
Buffalo Sabres besegrade slutspelsjagande Toronto Maple Leafs med 5-2. Johan Larsson inledde målskyttet i den andra perioden - ett mål där Rasmus Dahlin noterades för en assist. Victor Olofsson serverade Jack Eichel till det matchvinnande 3-2-målet i den tredje perioden. Larsson assisterade Kyle Okposo till 4-2 och Sabres vann tredje raka matchen.

BUF-TOR: Larsson får öppet mål

Zibanejad nätade när Rangers föll
Mika Zibanejad gjorde sitt 25:e mål för säsngen när han reducerade till 1-2 i Rangers hemmamatch mot Boston Bruins. Med 24 matcher kvar att spela har han fem mål upp för att tangera sitt personbästa på 30 fulllträffar. Nattens balja räckte inte till några poäng. Rangers föll med 1-3.
Klefbom i protokollet - Oilers vann
Oscar Klefbom gjorde sin 28:e assist för säsongen när han låg bakom Kailer Yamamotos 2-2-mål i Oilers möte med Carolina Hurricanes. Oilers vann till slut med 4-3 på övertid. Klefbom spelade dessutom mest av alla utespelare i matchen: 30:57 minuter.
Svenska poäng när Ducks besegrade Canucks
Jacob Larsson och Hampus Lindholm noterades för var sin assist när Anaheim Ducks körde över Vancouver Canucks med 5-1. Canucks enda mål gjordes av Elias Pettersson i den andra perioden. Pettersson skickade in ett slagskott i powerplay elva minuter in i perioden. Det var hans 24:e fullträff för säsongen. Under sin debutsäsong gjorde han 28 mål. Canucks har 23 matcher kvar av grundserien.

VAN-ANA: Pettersson visslar dit pucken i PP

Svenskarna bakom två av tre mål
Carl Gunnarsson gjorde sin fjärde assist för säsongen när han petade fram pucken till Tyler Bozak som turligt gjorde 1-1 via en Preds-försvarare. Preds vann med 2-1 sedan Filip Forsberg, även han, petat fram pucken till Kyle Turris som avgjort i slutperioden.
Bratt straffade Blue Jackets
Jesper Bratt noterades för en assist när Devils vände ett 2-0-underläge till ledning 3-2 i mittperioden. Matchen stod 3-3 efter full tid och förlängning. I den sjunde straffomgången nätade Bratt med en vacker dragning som ställde Elvis Merzlikins och avgjorde matchen.
Klingberg målskytt - Stars föll
Dallas John Klingberg skickad en chanspuck mot mål från blålinjen som studsade via en skridsko och ställde Ottawas Craig Anderson i mål. Det var den svenske backens fjärde mål för säsongen. Stars fick med sig en poäng - Ottawa övertidsvann med 4-3.

OTT-DAL: Klingbergs skott studsar in

Värt att notera
Mattias Ekholm spelade mest av alla utespelare när hans Preds vann mot Blues.
Erik Gustafsson spelade mest (24:04 minuter) i Blackhawks och sköt även mest i laget - fyra skott på mål - när Hawks förlorade mot Winnipeg Jets med 3-2.