BUF-STL: Larsson nätar efter bra sargstuds

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Under en intensiv NHL-natt med tolv matcher på menyn var det ännu en gång en handfull svenskar som klev fram och spelade avgörande roller för sina lag.

Detta gällde ännu en gång i Buffalo där Linus Ullmark utsågs till matchens första stjärna då Sabres besegrade regerande mästarna St. Louis Blues hemma i KeyBank Center med 5-2. Ullmark stoppade 28 av 30 skott och stod för en handfull svettiga räddningar.
- Jag kunde läsa spelet bra ett par gånger och kom över fint i förflyttningen på deras direktskott, säger Ullmark till NHL.com/sv efter matchen.
Segern var Ullmarks nionde på 17 starter den här säsongen och hjälpte Buffalo till poäng för tredje matchen i rad och en andra plats i Atlantic Division.
- Det känns bra att vi får utdelning för det jobb vi lägger ner varje dag, säger Ullmark. Vi har varit väldigt tålmodiga och jobbat vidare med vårt spel även om vi haft perioder där resultaten gått emot. Vi vet at vi har en bra chans att vinna om vi gör det vi är bra på.
Johan Larsson gjorde Buffalos 2-1-mål i slutsekunderna av den andra perioden, hans fjärde för säsongen.
- Det var skönt att få in pucken precis innan pausvilan, säger Larsson. Jag visste att det inte var mer än ett 30-tal sekunder kvar när jag klev in på isen. Pucken studsade ut perfekt till mig och jag hade mycket mål att skjuta på.
Larsson tog på vänstersidan emot en tackling av Blues-backen Vince Dunn i samband med att Sabres jobbade fast pucken i anfallszon. Svensken reste sig dock och läste skickligt av spelet då skottet från Zach Bogosian studsade i kortplanket och in framför mål. Larsson stötte in pucken via benskyddet på Jake Allen.
Larsson noterades också för en assist i matchen och har nu gjort tolv poäng (4+8) på 29 matcher den här säsongen. På de fem senaste matcherna har det blivit åtta poäng (2+6).
- Jag har bara försökt spela mitt spel och nu har utdelningen kommit de senaste matcherna, säger han. En del puckar som studsade fel tidigare studsar rätt nu. Det känns bra.
I Buffalo la dessutom Victor Olofsson till två nya passningspoäng till sin poängskörd och går upp på 28 poäng (12+16) på 32 matcher den här säsongen. Också Olofsson har gjort åtta poäng (2+6) på de fem senaste matcherna.
CHRISTOFFER EHN ÖPPNADE SÄSONGENS POÄNGKONTO MED MÅL
Red Wings förlorade sin tolfte match på raken då Winnipeg Jets vann i MTS Place med 5-1.
Detroits Christoffer Ehn kunde dock glädjas åt sitt första mål för säsongen som innebar 1-1 i mitten av den andra perioden.

WPG-DET Ehn gör mål på retur

23-årige Ehn från Skara följde upp sin egen retur och tryckte in pucken under Connor Hellebuyck i Jets-kassen.
Målet var Ehns första poäng för säsongen i det 23:e framträdandet.
TIO MATCHERS MÅLTORKA ÖVER FÖR WILLIAM KARLSSON
William Karlsson gjorde ett av målen då Vegas Golden Knights besegrade Chicago Blackhawks hemma i T-Mobile Arena med klara 5-1.
Karlsson som inte nätat sedan den 17:e november gjorde sitt nionde mål för säsongen då han satte 3-0 i slutet av den andra perioden.

VGK-CHI Karlsson avslutar på Smiths pass i boxplay

Målet kom i numerärt underläge efter det att Reilly Smith snappat åt sig pucken vid egen blå och elegant bjudit Karlsson på öppet mål. Hans andra boxplay-mål för säsongen.
Karlsson står med det på 26 poäng (9+17) på 33 spelade matcher den här säsongen.
Adam Boqvist, som kallats upp från AHL till matchen mot Vegas, spelade sin sjunde NHL-match för säsongen. Tillsammans med Alexander Nylander noterades de för varsin målgivande passning i samband med Dominik Kubaliks tröstmål i slutet av matchen.
FIRMA RAKELL - SILFVERBERG LEVERERADE IGEN
Rickard Rakell gjorde sitt nionde mål för säsongen när Anaheim Ducks bortabesegrade Minnesota Wild med 3-2 efter straffar.
Rakell satte 1-0 för Ducks 3:04 in i den första perioden efter att kedje-kamraten Jakob Silfverberg hittat landsmannen med en öppnande passning framför mål.
Rakell gjorde sedan också mål i straffläggningen för Ducks.

MIN-ANA: Rakell nätar på Silfverbergs passning

Med målet mot Wild kliver Rakell upp 21 poäng (9+12) på 31 matcher. Lika många poäng har Silfverberg gjort (11+10) vilket innebär en andraplats i lagets interna poängliga bakom ledande Ryan Getzlaf som har 25 poäng (10+15).
I Minnesota assisterade Victor Rask vid lagets 1-2-reducering i mitten av den andra perioden. Rask har gjort sju poäng (3+4) 21 spelade matcher den här säsongen.
TVÅ POÄNG VAR FÖR JÄRNKROK OCH FORSBERG
Calle Järnkrok gjorde ett mål och en assist och Filip Forsberg stod för två framspelningar då Nashville Predators besegrade San Jose Sharks med 3-1.
De båda svenskarna stod för förarbetet till Ryan Johansens 2-0-mål i den tredje perioden innan Forsberg la upp för Järnkroks 3-1-mål i öppen bur i matchens slutskede.
Med målet kliver Järnkrok upp på 21 poäng (10+11) på 29 matcher den här säsongen. Forsberg har gjort 21 poäng (11+10) på 24 matcher.
ÖVRIGA BLÅGULA NOTERINGAR FRÅN NATTEN:
* Adrian Kempe punkterade matchen mellan Los Angeles Kings och New York Rangers då han lyfte in 3-1-pucken i öppen bur i slutsekunderna av matchen.
Målet var Kempes fjärde fullträff för säsongen. Sammanlagt har det blivit tio poäng (4+6) på 31 matcher för 23-åriga Kempe den här säsongen.
* I matchen mellan Edmonton Oilers och Carolina Hurricanes svarade Lucas Wallmark och Joakim Nygård för en assist var. Wallmark har gjort tio poäng (4+6) på 31 matcher den här säsongen. Nygård har gjort fem poäng (2+3) på 17 matcher den här säsongen.
* Mikael Backlund och Rasmus Andersson slog varsin målgivande passning då Calgary Flames besegrade Arizona Coyotes med 5-2. Backlund har gjort 13 poäng (3+10) på 33 matcher den här säsongen. Andersson har gjort tio poäng (2+8) på 33 matcher.