sv

Wild jublade och Islanders deppade efter de 60 minuterna i Barclays Center. Gästerna hade då vunnit med 5-3 och tagit två viktiga i sin wildcard-kamp medan Islanders tappat två.
Gladast av alla var kanske Joel Eriksson Ek som gjorde styrde in 0-1 och samtidigt gjorde sitt första mål sedan premiären i oktober, en måltorka på 50 matcher.

• Det är jobbigt. Man vill göra mål och hjälpa laget att vinna. Men när man inte gör det måste man hitta andra sätt att hjälpa laget på vilket jag tycker jag gjort ganska bra. Jag ska bara försöka spela mitt spel varje kväll, säger Joel Eriksson Ek.
    Med 45 sekunder kvar av perioden kvitterade hemmalaget till 1-1 genom Ross Johnston som framför mål styrde in skotet från Johnny Boychuck. 1:57 in i period två var match vänd, då styrde Anders Lee in Thomas Hickeys skott till 2-1 och gjorde sitt 30:e mål för säsongen.
    Minnesota vände sedan tillbaka matchen och det med råge. Gästerna gjorde tre mål på 4 minuter och 12 sekunder genom Matt Cullen, Jason Zucker 2-3 och Tyler Ennis vilket gav dem det försprång de behövde för att gå vinnande från matchen.

Islanders reducerade visserligen till 3-4 genom Tanner Fritz som gjorde sitt första i NHL efter 16:31 av den andra perioden men det räckte alltså inte för Islanders. Zucker stängde matchen med sitt andra för kvällen i den tredje perioden.
Innan matchen sattes Islanders målvakt Thomas Greiss upp på skadelistan, hur länge han blir borta offentliggjordes inte.
Här är summeringen från resten av nattens matcher:
Buffalo Sabres - Washington Capitals 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)
Capitals tog tillbaka ledningen i Metropolitan Division efter att till slut säkrat segern i KeyBank Center.
Efter en mållös förstaperiod tog Capitals ledningen med 0-1 efter bara 1:18 i den andra perioden när Alex Ovechkin styrde in Christian Djoos skott för sitt 35:e mål för säsongen. Ovechkin är nu sju mål från att bli den 20:e spelaren någonsin att nå 600 mål. För Djoos var de assist nummer fem på de senaste tio matcherna.
John Carlson tråcklade sedan pucken precis över mållinjen till 0-2 efter 13:33.

Kyle Okposo reducerade lite längre än halvvägs av den tredje perioden men hans tionde mål för säsongen räckte inte mer än till reducering och Captials tog de två poängen efter att Evgeny Kuznetsov satt spiken i kistan med ett mål i tom bur i matchens slutminut.
Robin Lehner är skadad med status dag-till-dag vilket gjorde att Linus Ullmark kallades upp från AHL inför matcher. Men Ullmark fick stanna på bänken - Chad Johnson stod och räddade 27 puckar.
Calgary Flames - Boston Bruins 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Boston plockade två poäng med sig ner i resväskorna efter att Brad Marchand avgjort matchen med 1:24 kvar att spela av förlängningen målet var hans nionde övertidsmål i karriären vilket är ett ifrån klubbrekord.
David Pastrnak inledde målskyttet med att sätta sitt första mål på tio matcher i den första perioden. I den andra kvitterade Matthew Tkachuk till ett lika efter passningar från Sean Monahan och Johnny Gaudreau. Monahans assist var hans sjätte i rad i powerplay och för Gaudreau var det passningspoäng nummer 50 den här säsongen, något han aldrig mäktat med tidigare i sin karriär.

Marchand avgjorde sedan i sudden vilket innebar att Tuukka Rask tog poäng mot Flames för sjätte matchen i rad. Rask har bara fyra förluster på sina senaste 24 starter. I Flames gjorde Travis Hamonic sin 500e NHL-match.
Nashville Predators - Ottawa Senators 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Viktor Arvidsson blev tvåmålsskytt när Predators hittade tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster.
Svensken gjorde 2-0 i slutet av den första perioden när han serverades en bakomryggen-passning av Ryan Johansen. Hans andra kom efter 10:00 i mittperioden efter att Filip Forsbergs tvingat fram en felpassning från Erik Karlsson och serverat sin lagkamrat till hans 20:e mål för säsongen. Det kunde blivit fler mål för Arvidsson som sköt hela nio skott på mål under matchen, flest i hans karriär under en och samma match. Forsberg hade dessutom en andraassist på Arvidssons första mål.

Roman Josi, Ryan Ellis och Craig Smith gjorde de andra hemmamålen. För Josi var det första målet på sex matcher. I Senators gjorde Jean-Gabriel Pageau och Max McComrik målen - Karlsson och Fredrik Claesson noterades för varsin assist.
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Patrick Kane gjorde sin 800:e NHL-match men fick inte fira den med en seger. Istället var det gästande Kings som drog längsta strået
Torrey Mitchell, Andy Andreoff och Dion Phaneuf gjorde att Kings fick en tremålsledning som de kunde hålla i och vinna sin andra raka. De ligger två poäng efter Anaheim Ducks för tredjeplatsen i Pacific och två poäng efter Minnesota Wild för det andra wildcardet i Western Conference.
Chicagos mål gjordes av Patrick Sharp efter att Cal Dahlström noterats för sin karriärs andra assist.

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Ett mål i den första och ett i den tredje perioden samt stabilt målvaktsspel bäddade för att Ducks skulle ta två poäng i T-Mobile Arena.
Rickard Rakell spelade fram till båda Ducks mål. Med andraassister förarbetade han till Jakob Silfverbergs 0-1 efter 13:32 av period ett och till Josh Mansons 0-2 efter 7:01 i period tre. Den svenske forwarden har 12 poäng på sina 11 senaste matcher, för Silfverberg var det första målet på tio matcher.

I mål inledde John Gibson men han tvingades utgå efter två perioder - in kom då Ryan Miller men fortsatte på Gibsons inslagna väg och de båda kombinerade för den första hållna nollan i Ducks sedan 2001. Det senaste Ducks-målvaktspar att hålla en nolla tillsammans var J.S Giguere and steve Shields.
I Vegas fick Tomas Hyka NHL-debutera.
Övrigt:
Columbus Blue Jackets forward Nick Foligno förväntas missa en till två veckor på grund av en underkroppsskada han ådrig sig i matchen mot Penguins i söndags.
Washington Capitals vevade backen Michal Kempny från Chicago Blackhawks i utbyte mot ett tredjedel i årets draft.
Philadelphia Flyers trejdade till sig målvakten Petr Mrazek från Detroit Red Wings.
Relaterat material: [Mrazek bortbytt till Flyers av Red Wings]
Så gick snacket:
"Jag tyckte att vi spelade väldigt bra. Vi ville framåt. Våra backar var delaktiga och vi hade många avslut. Jag tycker vi gjorde 60 bra minuter" - Viktor Arvidsson.
"Vi vann, det är en svår arena att spela i och de är ett mycket bra lag. Man tar de här två poängen och går vidare. Vi möter ett annat bra lag och spelar i en ny arena imorgon så vi måste bli redo för det" - Jonathan Quick.