Henrik Daniel Sedin Vancouver Canucks

NHL-natten mellan tisdagen och onsdagen var en smått galen historia. Målsångerna gick varma i de tio arenorna och spelades hela 69 gånger. Flera av gångerna var det efter blågul inblandning - de svenska spelarna producerade nämligen hela 28 poäng tillsammans.
En av de tio matcherna som spelades var den mellan Carolina Hurricanes och Vancouver Canucks i PNC Arena i Carolina. Det var i den som publiken fick se flest mål, 14 stycken och flest svenskpoäng, närmare bestämt nio stycken.

Canucks ledde med 5-2 men tack vare sex mål i den tredje perioden lyckades Carolina Hurricanes vända och vinna med 8-6.
- När vi leder med tre mål är det en match som vi ska vinna, sa Henrik Sedin till Canucks mikrofon efter matchen.
Henrik och brorsan Daniel låg bakom Sven Baertschi 2-5-mål i den andra perioden och hade innan det fått se Loui Eriksson spela fram Markus Granlund till 2-3.
Sedan rasade Canucks.
Desto bättre gick det då för svenskarna i Hurricanes som med råge var inblandad i Hurricanes mäktiga vändning. Victor Rask var värst med ett mål och två framspelningar, Elias Lindholm spelade fram till två och Joakim Nordström hjälpte till när Jordan Staal satte viktiga 7-5 för Hurricanes.

Victor Rask ligger med sina 24 poäng tvåa i Hurricanes interna poängliga, en poäng efter ledande Jeff Skinner.
Gult och blått var den övervägande färgen även i Nashville där Predators var det starkare laget när St. Louis Blues kom på besök.
- Det här var Predators. Så som vi spelar har vi spelat under de senaste åren. Jag har sett det här laget göra så många bra matcher som den här och såklart är det något vi vill bygga vidare på, sa Filip Forsberg till som gjorde ett mål, till Preds hemsida efter matchen som Predators vann med 6-3.
Framspelad av Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm såg Forsberg med sin tredje balja för säsongen till att ställningen var 2-3 inför den tredje perioden. Det gav Predators möjlighet att gå ifatt och förbi i den tredje tack vare fem mål. Arvidsson hade dessutom ett finger med i spelet på Mike Fishers matchavgörande 4-3-mål efter nio minuter den avslutande perioden.
Arvidsson har 19 poäng den här säsongen, tre fler än vad han gjorde under hela förra.
I Madison Square Garden fixade svenskduon Jesper Fast och Oscar Lindberg en kvittering för hemmalaget New York Rangers i deras möte med Chicago Blackhawks. Fast visade fina bolltalanger när han vi den ena stolpen slog in pucken på volley.
Målet var Fasts tredje för säsongen men det räckte inte för Rangers som tillslut förlorade med 2-1.
Columbus Blue Jackets forward Alex Wennberg fortsatte sin fina höst med att spela fram till två mål när Blue Jackets tog sin sjunde raka seger i Metropolitan Division. Wennberg har gjort 18 assist och 24 poäng på 27 matcher så här långt och är på god väg att bräcka sitt poängrekord i NHL på 40 poäng, som han satte förra säsongen.

I kategorin framspelningar stod både Toronto Maple Leafs William Nylander och Minnesota Wilds Joans Brodin för två vardera. Maple Leafs förlorade på straffar mot san Jose Sharks medan Minnesota Wild vann hemma mot Florida Panthers med 5-1. Nylander har 19 poäng den här säsongen och Brodin, som bröt en sju matcher lång poängtorka, har gjort 12.
Förutom redan nämnda svenskar stod en rad andra blågula spelare för varsin assistpoäng under natten.
Johan Larsson, Buffalo Sabres, Marcus Johansson, Washington Capitals, Melker Karlsson, San Jose Sharks, Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes, Gustav Nyquist, Detroit Red Wings, Rickard Rakell, Anaheim Ducks, Johnny Oduya, Dallas Stars.