MelkerKarlsson

Många av NHL:s stjärnor var på hugget under söndagen och levererade fina insatser för sina respektive lag.
Från de sju matcher som spelades kan vi konstatera att New Jersey Devils Taylor Hall och Nico Hischier förlängde varsin individuell svit, Claude Giroux och Travis Konecny ledde sitt Flyers till en 7-4-seger mot New York Rangers och så såg Connor McDavid till att Colorado Avalanches hemmasvit stannade på tio.

Det målrika mötet i Madison Square Garden var den 53:e matchen för säsongen som en match innehållit minst tio mål och det är också där vi inleder summeringen från nattens matcher:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 4-7 (3-3, 1-2, 0-2)
Kräftgången fortsätter för New York Rangers som på söndagskvällen åkte på sin fjärde raka förlust och tappade ännu mer mark i slutspelracet. Försvarsspelet var inte på sin plats och Henrik Lundqvist fick slita för varje räddning och fick knappast den hjälpt han behövde i området framför honom.
Första perioden innehöll hela sex mål och tre slagsmål och det var en intensiv fight mellan de två rivalerna. Det trappades av ju längre matchen led, förutom Flyers anfallsspel som fortsatte leverera.
Travis Konecny stod för ett mål och två framspelningar och Claude Giroux, som också stod för tre poäng, satte 4-6 halvvägs in i den tredje perioden vilket var hans 200:e mål i karriären. Bara 13 andra spelare har gjort så många mål i Flyers historia.
Michal Neuvirth tvingades utgå på grund av skada i Flyers kasse. Alex Lyon ersatte och gjorde 25 räddningar i sin första NHL-seger. Sedan tidigare är Brian Elliott skadad målvakt i Flyers. Flyers är 22-8-3 sedan sin 10 matcher långa förlustsvit och har tagit poäng i åtta raka matcher.
Lundqvist stod hela matchen och räddade 30 skott men har släppt in 12 mål på sina två starter i helgen.

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Tack vare ett hat trick från Connor McDavid fick Colorado Avalanche inte fira sin 11:e raka hemmaseger och sätta franchiserekord för den längsta sviten på hemmaplan någonsin.
Hemmalaget fick visserligen en fin start. Tyson Jost tryckte upp ett handledsskott i första krysset hos Sam Talbot redan när 4:55 hade spelats men med McDavids första för kvällen kvitterade gästerna under mittperiodens andra halva.
Strax efteråt tog Avs tillbaka ledningen sedan Anton Lindholms skott träffat Alex Kerfoot och in i mål.
I den tredje perioden stod Semyon Varlamov för ett rån när han räddade Ryan Strome från nära håll med en benparad men glädjen från den atletiska räddningen varade bara i knappt en minut innan McDavid hittade rätt för andra gången. Strome fick sedan revansch och satte 2-3 till gästerna när han fick pucken i slottet av Drake Caggiula och stötte in den bakom Varlamov. Adam Larsson noterades också för en passningspoäng på målet.
Colorado var ett ribbskott från kvittering men lyckades inte och McDavid kunde sätta 2-4 i tom kasse och bryta Oilers förlustsvit på sex matcher.
Hans hat trick var hans tredje för säsongen vilket ingen annan Oilers-spelare gjort sedan Petr Klima 1990-91.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)
Taylor Halls poängsvit håller i sig. Med sitt avgörande i sudden gjorde han sitt 26:e poäng på de senaste 18 matcherna och fixade bonuspoängen till sitt Devils. Någon längre poängsvit än så har aldrig funnits i klubben historia.
Nico Hischier gjorde 0-1 för Devils i den första perioden då han gjorde mål för fjärde matchen i rad något bara fyra andra Devils-rookies gjort tidigare. Teuvo Teräväinen kvitterade i början av andra med assist från Victor Rask men Devils satte sig i förarsätet inför den tredje perioden efter att Pavel Zacha hittat rätt efter 15:33.
Jeff Skinner tog matchen till förlängning med sitt 20.e mål för säsongen då bara 1:18 återstod, det var tredje säsongen i rad som han nådde den platån och sjätte gången i sin karriär.

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)
Penguins är ny ledare i Metropolitan Division efter att de utökat sin seger- och poängsvit till fem respektive sex matcher.
Riley Sheahan blev tvåmålsskytt och Brian Dumoulin gjorde ett när gästerna gick fram till en 1-3-ledning efter första 20. Zach Aston-Reese och Jake Guentzel såg sedan till att göra varsitt mål i de två återstående perioderna och Pens kom då upp i minst fem mål för sjunde gången på sina 11 senaste matcher.
Artemi Panarin gjorde hemmalagets första mål medan Alex Wennberg satte det andra, hans sjätte för säsongen.
Penguins har inte legat i topp i Metropolitan Division sedan den 8 november. De leder med en poäng före Washington Capitals och fyra före Flyers.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Det gäller att spela hela vägen till slutsignal - det tog Toronto fasta på i Little Caesars Arena. Det avgörande målet, som Auston Matthews slog in, kom inte förrän med 30,2 sekunder kvar att spela. För assisten stod William Nylander och Matthews blev med den sena fullträffen den första Leafs-spelaren att göra ett så sent avgörande mål sedan 19 januari 2016.
James van Riemsdyk och Mitchell Marner gjorde också mål för Toronto som vann för tionde gången på sina 12 senaste matcher.
I Red Wings målade Anthony Mantha och Henrik Zetterberg som gjort sju poäng på sina sju senaste matcher. Gustav Nyquist stod för två assist och har totalt 12 stycken den här säsongen.
Trots de tappade poängen är Red Wings fortfarande sju poäng från en wildcardplats.

San Jose Sharks - Dallas Stars 5-2 (4-0, 1-0, 0-2)
Sharks rivstartade hemma i SAP Center och hade 4-0 innan de första tjugo var till handlingarna. Joe Pavelski, Melker Karlsson och Mikkel Bødker två gånger om skrev in sig i målprotokollet.
Den starka perioden skulle räcka för att Sharks skulle ta sin fjärde seger på sina senaste fem. Justin Braun ökade sedan på till 5-0 i mittperioden vilket gjorde avståndet ointagbart för gästerna även om de reducerade två gånger om i den tredje perioden genom Gemel Smith och Tyler Pitlick.
John Klingberg vann matchen i matchen mot Brent Burns. Svensken noterades för en assist, hans 47:e för säsongen och drygade ut avståndet i backarnas poängliga till fyra poäng.

Winnipeg Jets - Florida Panthers 7-2 (1-1, 2-1, 4-0)
Jets stod återigen för en gedigen insats på hemmais och kunde till slut besegra formstarka Panthers med hela 7-2. Segerrycket kom i den tredje perioden då Kyle Connor, Bryan Little, Mathieu Perreault och Patrik Laine hittade rätt.
Connors mål i den tredje perioden var hans andra i matchen. Han hade nämligen sett till att kvittera Denis Malgins ledningsmål i den första perioden. I den andra satte Nikolaj Ehlers 2-1 innan Aleksander Barkov kvitterade med sitt 20:e mål för säsongen. Det var tredje året i rad som finländaren nådde så många mål.
Mark Scheifele satte hemmalaget i ledningen med 1:31 kvar av mittperioden. Jets har gjort 13 mål på sina senaste två hemmamatcher och vare det förbättrade de sitt facit över deras långa spelschema på hemmaplan till 6-2-1 och tog sig förbi Nashville Predators i täten av Central Division.

Så gick snacket:
"Jag tittade på Nylander och vi båda konstaterade: "äntligen". Vi har haft många chanser de senaste matcherna och en hel del även ikväll, men inget gick in. Det var skönt att avgöra" - Auston Matthews.
"Jag måste spela bättre. Det är förstås en hel del misstag. Vi styr in puckar i eget mål, de styr in puckar, det är kontringar… Det är det som straffar oss just nu. Det är tufft att få självförtroende när man släpper in så många mål" - Henrik Lundqvist.
"Ja, det har att ganska bra så här långt. Kanske är det inställningen att vara lite mer aggressiv och spela lite raka som gör att jag får utdelning" - Mikael Bødker.