Sedin

Vancouver Canucks svenskar såg till att laget fick två poäng med sig från sin första match av sex raka på bortaplan. Canucks vann med 5-2 mot Philadelphia Flyers.
Ivan Provorov gav hemmalaget ledningen efter åtta minuter men Canucks vände sedan matchen på 19 sekunder. Daniel Sedin kom fri och satte 1-1 efter 9:42 och Brock Boeser ökade på med ett distinkt handledsskott efter att bland annat Alexander Edler noterats för assist.

I inledningen av mittperioden spelade bröderna Sedin fram Boeser till hans andra mål i matchen och 3-1. Men Canucks-spelarna var inte färdiga. Efter 14:40 petade Loui Eriksson fram pucken till Sven Bärtschi till 4-1 och samme Eriksson skulle i matchens slutminut sedan också sätta 5-2 i tom kasse.
Målet var Erikssons första den här säsongen. Canucks svenskar gjorde tillsammans sju poäng, men ingen seger utan en bra målvakt. Där hade Canucks den här kvällen Jacob Markström som svarade för sammanlagt 36 räddningar.

Här är sammanfattningar för resten av matcherna
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 8-3 (2-0, 2-0, 4-3)
Blues bjöd på målkalas hemma i Scottrade Center och gick upp i ligaledning. Vladimir Tarasenko och Dmitrij Jaskin gjorde 2-0 på två av Blues tre första skott i den första perioden vilket fick Oilers coach Todd McLellan att byta ut Cam Talbot för Laurent Brossoit.
Bytet stoppade tillfälligt blödningen som kom igång igen i inledningen av den andra perioden när Jaden Schwartz skickade inte 3-0 till St. Louis. Även fyran kom innan mittperiodens slut, denna gång genom en styrning från Brayden Schenn.
Gästernas Milan Lucic reducerade i inledningen av den tredje men hemmalaget drog ifrån ytterligare med tre mål och när matchen var slut stod det 8-3 på tavlan.
Schenn gjorde två mål och två assist. Tarasenko stod för samma facit och Schwartz noterades för ett mål och tre assist för Blues.

Dallas Stars - Montreal Canadiens 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Sena mål i andra och tredje perioden ledde Stars till seger över Canadiens.
Efter 18:22 i den andra perioden spelade John Klingberg fram Devin Shore som sköt snabbt och hittade rätt till 1-1 i matchen. Minuten senare stångade Jason Spezza in 2-1 bakom Charlie Lindgren sedan han släppt retur på Tyler Seguins skott.
Seguin punkterade sedan matchen när han med 27 sekunder kvar av den tredje perioden satte 3-1 i tom kasse.