MikeSmith

Mike Smith stod återigen för en kanoninsats i Arizona Coyotes som körde över Calgary Flames hemma i Gila Rivers Arena med hela 5-0.
Smith, 34, räddade samtliga 36 skott han fick på sig i matchen och höll sin andra nolla för säsongen.

• Vi fokuserade på vad vi skulle göra och pratade om att få en bra start. Men det tycker jag inte att vi fick i den första perioden. Vi hade ledningen men i den andra tycker jag vi ryckte upp oss, sa Smith till Coyotes hemsida efter matchen.
    Calgary, som spelade sin första match efter den här säsongens obligatoriska speluppehåll, kom ut hårt i den första perioden och tvingade Smith till hela 19 räddningar. Bland annat räddade han tre returförsökt från Flames Sean Monahan med tre minuter kvar att spela.
    - Vi var okej ett tag men det fortsatte komma mot oss. Vi redde ut den stormen och det var skönt att komma till den andra perioden och att se att killarna fick utdelning på några fina räddningar, sa Smith.
    Coyotes gjorde tre mål i den andra perioden och hade en säker ledning till den tredje perioden där Christian Dvorak stängde matchen med sitt andra mål för kvällen. Nollan däremot den höll på att spricka i slutskedet av matchen men Smith fick ut ett benskydd och stoppade pucken i sista sekund.
  • Man vet aldrig vad som händer så man måste spela ända till slutsignalen, sa Smith.
    Även om Arizona Coyotes ligger i botten av Western Conference och haft svårt att vinna matcher har Smith en fin individuell säsong att se tillbaka på. Han har på 36 matcher vunnit 14, en räddningsprocent på 91,8 och ett GAA (insläppta mål per match i snitt) på 2,83. Hans GAA är fjärde lägst bland de målvakter som spelat minst 30 matcher den här säsongen och hans insatser ledde till att han var en av dem målvakter som fick chansen att spela NHL All Star-matchen i Los Angeles i slutet av januari.
    - Han har varit fenomenal hela året och man känner ett förtroende med honom i målet, sa Dvorak efter matchen.
    - Vår målvakt räddade oss i den första perioden. Killarna förstod vilka problem vi hade i den första perioden men "Smitty" var väldigt bra under hela matchen, sa tränaren Dave Tippett efter matchen.
    Smith har hållit totalt 32 nollor under sin NHL-karriär. 21 av dem har han hållit under sin tid i Arizona Coyotes vilket är flest tillsammans med den ryska målvaktsduon Nikolai Khabibulin och Ilya Bryzgalov i organisationens historia.
    - Jag visste inte det faktiskt. Jag försöker bara spela så stabilt som möjligt för laget. Det har varit kul att kunna ha haft framgång i år och hjälp laget till att vinna matcher, sa Smith.