BUF-SEA 3-4

Seattle Krakens nyårslöfte inför 2023 tycks ha varit ett enkelt sådant: inga mer förluster. Hittills har 2021-22 års expansionslag dessutom hållit det ambitiösa löftet. Under natten mot onsdagen svensk tid tog Kraken sin sjätte raka seger i januari när man besegrade Buffalo Sabres med 4-3.

• Vi bara fortsätter jobba, sade en nöjd Dave Hakstol, Seattle Krakens tränare, efter matchen. Vi närmar oss halvvägspunkten på säsongen och killarna bara fortsätter jobba hårt för varandra. De vill nå framgång tillsammans. Ibland kommer det komma matcher som denna, andra matchen på två kvällar, när allt inte ser perfekt ut. Det är inte alltid vackert. Men den här segern var en viktig sådan för vår grupp då den visade hur vi hittar sätt att få jobbet gjort när vi håller ihop.
    Segern över Sabres satt långt inne och krävde upphämtning från underläge vid två tillfällen - och höll dessutom på att glida dem ur händerna i slutminuten - men Kraken kunde hålla undan och plocka sin 24:e vinst för säsongen. Laget står därmed på 52 inspelade poäng efter 40 matcher, att jämföra med 60 poäng totalt på 82 matcher förra säsongen.
    Skillnaden stavas i mångt och mycket lagets offensiv, där Kraken gått från att göra fjärde minst mål per match i ligan förra säsongen (2,6) till att i dagsläget ha ligans näst bästa offensiv på 3,68 mål per match.
    Den offensiven visade upp sig från sin bästa sida mot Sabres, där succérookien Matty Beniers stod för ett mål och en assist och Andre Burakovsky adderade två assist till sin säsongstotal. Burakovsky leder Krakens interna poängliga med 35 poäng (11+24) på 40 matcher, tätt följd av Beniers (16+18) och Jordan Eberle (10+24) med 34 poäng vardera.

BUF-SEA: Beniers målsvitt uppe i fem matcher

Burakovsky spelade fram Eberle till 1-1-kvitteringen mot Sabres i första perioden och noterade sin andra assist på Beniers 3-2-mål i början av tredje perioden. Dessförinnan hade Yanni Gourde kvitterat i mittakten efter att Rasmus Dahlin gett Sabres lagets andra ledning för matchen. Justin Schultz ökade på till 4-2 för Kraken i tredje perioden, men laget höll på att sätta hjärtat i halsgropen då Alex Tuch, via sitt andra mål för matchen, reducerade till 4-3 med 22 sekunder kvar av tredje perioden.
Men Kraken och målvakten Philipp Grubauer (32 räddningar på 35 skott, 91,4%) kunde hålla undan och vinna.
- Jag tycker det gick upp och ner ikväll, sade Eberle efter matchen. Vi inledde lite trögt tycker jag, men hittade sätt att komma tillbaka från underläge i första och andra perioden. Vi inledde starkt i tredje perioden och lyckades hålla undan. Jag skulle inte säga att det här var vår bästa insats, men de (Sabres) ska ha beröm också; de spelade bra och skapade chanser.
- Jag tyckte 'Grubi' var utmärkt ikväll, han räddade oss flera gånger om.

Grubauer bokfördes för sin första seger sedan den 18 december.
- Jag var lite rostig i första perioden, men efter det kom jag in i matchen och det mesta gick bra efter det, sade Grubauer.
Kraken har nu gjort åtminstone fyra mål i rad i fyra raka matcher - ett nytt klubbrekord. Beniers, som nyligen presenterades som en av deltagarna i årets All-Star-match, har varit en stark drivkraft i målkalaset då han gjort mål i fem raka matcher och totalt nio poäng (5+4) över de matcherna.
Mot Sabres var han framme och petade in det viktiga 3-2-målet tidigt i tredje perioden.
- Det målet säger mycket om hur han (Beniers) spelar, sade Hakstol. Han håller sig nära målburen och hittar sätt att vräka in pucken. Vi vet att det är en del av hans spel. Han har en förmåga att hitta yta och lägen, men han vågar samtidigt vräka sig fram i de tuffa områdena på isen.
Kraken gör sin nästa match borta mot Boston Bruins natten mot fredagen, 01.00 svensk tid (Viaplay).