a-20191009-ot-winner

Buffalo Sabres har fått en riktigt positiv start på säsongen. Efter fyra matcher är man obesegrade under ordinarie tid, och under onsdagsnatten tog Sabres sin tredje seger då man besegrade Montreal Canadiens med 5-4 hemma i KeyBank Center efter att Marcus Johansson stått för avgörandet på övertid.

Det blev en fin afton för svenskarna i Buffalo. Utöver Johanssons matchavgörande mål hamnade även Victor Olofsson i målprotokollet när han stänkte in sitt fjärde mål för säsongen i den första perioden. Rasmus Dahlin stod för två assist och loggade 17:54 i istid. Johansson plockade även upp en assist och verkar ha kommit till rätta i sin nya omgivning efter att ha anslutit till Sabres som free agent i somras.

BUF-MTL: Johansson blir matchhjälte för Sabres

• Jag tycker att varje match är viktig, säger Johansson efter onsdagens seger. Även förra matchen där vi inte spelade vårt bästa spel, men att komma tillbaka och ta en poäng kan vara jätteviktigt. Du vet aldrig hur mycket en poäng kan komma att betyda i slutändan.
    Även om det är tidigt på säsongen lär det vara trevlig läsning för Buffalofansen att se sitt lag toppa Atlantic Division med sju inspelade poäng. Sabres powerplay har varit på hugget, där förstauppställningen med bland annat Eichel, Olofsson och Dahlin skapat mängder med chanser. Jack Eichel, som för övrigt levererade kolossala fyra poäng (2+2) i nattens möte.
    - Jag tror att det handlar om att vi flyttar puckar snabbt, säger Sabres kapten om lagets powerplay. Att man försöker få motståndarna att stå på hälarna. Jag tycker också att vi gör ett bra jobb att fånga upp puckar. Att inte tillåta dem att ställa upp och jag tycker vi har dikterat det. Det har varit skönt att se. Powerplay och special teams är väldigt viktigt i denna ligan. Många kvällar kan det vara skillnaden mellan vinst och förlust.
    Här följer en genomgång av onsdagens matcher:
    Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 5-4 (1-2, 2-0, 1-2, 1-0)
    Det blev en målglad tillställning i KeyBank Center mellan hemmalaget Buffalo Sabres och gästerna Montreal Canadiens. Sabres vann matchen med 5-4 efter att Marcus Johansson stått för avgörandet på övertid. Många Canadiens-supportrar hade tagit sig över nationsgränsen och gjorde bra med väsen. Buffalo tog ledningen efter 5:04 i den första perioden då Victor Olofsson stod för sitt fjärde mål för säsongen. Två mål från Joel Armia, ett i boxplay och ett i powerplay, såg dock till att Canadiens hade en 2-1 ledning efter de inledande 20 minuterna. Den andra perioden handlade om Jack Eichel. Han stod för två mål vilket innebar en 3-2 ledning för hemmalaget efter två spelade perioder.
    Jeff Skinner utökade ledningen till 4-2 endast 47 sekunder in i tredje perioden, men mål från Jesperi Kotkaniemi och Ben Chiarot såg till att man åtminstone skulle få med sig en poäng hem. Sabres avslutade tredje perioden med ett powerplay och fick således inleda övertiden i spel 4-mot-3. Precis när utvisningen var över skickade Johansson in segermålet för Buffalo.
    Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4-0 (0-0, 1-0, 3-0)
    Philadelphia Flyers stod för en riktigt fin insats i sin hemmapremiär i Wells Fargo Center då man tog en 4-0 seger över New Jersey Devils. Unge målvakten Carter Hart stod för 25 räddningar och höll sin första nolla i karriären. Med sina 21 år och 57 dagar är Hart den yngste målvakten i Flyers historia att hålla nollan i en match. Inte nog med att Hart höll nollan, han gjorde ett par riktigt vassa räddningar, där en av dem kom i spel 5-mot-3 för Devils. Efter en mållös förstaperiod tog Flyers ledningen i den andra genom Ivan Provorov. Den ryske backen smällde in pucken bakom Cory Schneider med ett slagskott i powerplay.

I den tredje perioden kom Flyers ut med besked och gick upp till en 3-0-ledning efter mål av Kevin Hayes (33 sekunder) och Sean Couturier (57 sekunder). Travis Konecny avslutade målskyttet efter 11:46. Philadelphia öppnade säsongen med att besegra Chicago Blackhawks i Prag, och nu väntar Vancouver på bortais på lördag. Devils är 0-2-1 efter tre spelade matcher.
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 8-2 (2-0, 2-1, 4-1)
Vancouver Canucks tvålade till Los Angeles Kings med hela 8-2 i hemmapremiären i Rogers Arena. Bo Horvat utnämndes som ny lagkapten inför matchen, och fansen fick gå hem glada efter att ha sett sitt lag fullständigt dominera. Quinn Hughes inledde målskyttet genom att göra sitt första NHL-mål - ett fint slagskott i spel i numerärt överläge. Innan den första perioden var över hade Brandon Sutter utökat till 2-0.

VAN-LAK: Quinn Hughes gör sitt första NHL-mål

Elias Pettersson satte sitt första mål för säsongen när han gjorde 3-0 tidigt i den andra perioden. Kings reducerade genom Tyler Toffoli, innan J.T. Miller gjorde sitt första mål i Canuckströjan. Sean Walker reducerade till 4-2, men sedan var det Canucks för hela slanten. Chris Tanev, Alexander Edler, Josh Leivo och Sutter stod för målen i den tredje perioden för Vancouver. Canucks plockade därmed sin första seger för säsongen efter att ha förlorat de inledande två matcherna.
SÅ GICK SNACKET:
"Vad han (Jack Eichel) gjorde ikväll förvånar mig inte, för jag har sett det sedan 13 september. Jack är en elitspelare i ligan, och hans spel är inte i närheten av att vara komplett. Så jag är upprymd över att få träna en spelare med den skickligheten, och vi skall jobba hårt varje dag för att hjälpa honom att bli ännu bättre." - Ralph Krueger, Buffalo Sabres.
"Jag tycker vi hade en ganska bra första period om jag skall vara ärlig. Jag tycker vi kom ut och spelade ett enkelt spel och skapade en del möjligheter. Jag tycker vi kan vara nöjda med sättet som vi startade matchen på." - Kyle Palmieri, New Jersey Devils.
"Varje gång du når en milstolpe så är det ganska coolt. Jag tycker det är stort att vi kom ut så hårt i vår hemmapremiär. Fansen var verkligen på topp. Vi gav dem något att hurra för." - Carter Hart, Philadelphia Flyers