BOS-CHI Toews avgör med en backhand på övertid

Det tätnar i National Hockey League. Under natten mot fredagen spelades nio matcher, där fyra gick bortom ordinarie tid och hela åtta av nio var enmålsmatcher. Jonathan Toews satte ett nytt Blackhawks-rekord, Gabriel Landeskog var tillbaka från skada, Victor Hedman nådde en milstolpe, Milan Lucic gjorde sitt första mål för säsongen, Minnesota Wild förlängde sin fina svit och Arizona Coyotes gick upp i ledning i Pacific Division.
Allt detta och mycket mer i nattens NHL.

Nedan följer en summering av omgångens nio matcher:
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 3-4 ÖT (0-2, 0-0, 3-1, 0-0)
Bostons vinstsvit på åtta matcher fick i natt sitt slut. Men klubben kan trösta sig med att de fortfarande inte har förlorat under ordinarie tid på hemmaplan i TD Garden. En ursinnig comeback i tredje perioden vid underläge 3-0 - med mål från Chris Wagner, Joakim Nordström och Torey Krug - såg nämligen till att ordna åtminstone en poäng när Chicago Blackhawks kom på besök. Gästerna hade byggt på sin ledning via två mål i första perioden från Ryan Carpenter och Dylan Strome, samt ett mål 17 sekunder in på tredje perioden från Alex DeBrincats klubba. Matchhjälte på övertid blev Jonathan Toews som gjorde sitt 14:e övertidsmål i karriären för Blackhawks - nytt klubbrekord. Sedan 3-mot-3-formatet infördes vid övertid säsongen 2015-16 har Toews avgjort 11 matcher, mest av alla spelare tillsammans med Brad Marchand.
- Vi fick starten vi behövde ikväll och höll, i mångt och mycket, i vårt spel matchen igenom, säger Toews till NHL.com/sv.
Det höjer självförtroende att slå ett lag som Boston i deras egen byggnad, men det är vad vi gör härnäst som blir avgörande.
Robin Lehner fanns mellan stolparna för Blackhawks och räddade 37 av 40 skott:
- Det var en skön vinst efter en lite motig period, säger Lehner. Extra skönt är det att vi slår ligans bästa lag just nu på bortais.
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 4-5 (2-3, 1-1, 1-1)
Det kan vända snabbt i NHL. Efter att ha stämplats som krislag har Minnesota Wild plötsligt skaffat fram en av ligans absolut starkaste formkurvor. Mot Lightning tog laget poäng i sin elfte raka match (8-0-3) och man gjorde det tack vare en intensiv tvåminuterssekvens i första perioden, samt en förmåga att svara direkt när Tampa nätade. Vid underläge 1-0 i första perioden slog Wild till med tre snabba mål mellan 9.33 och 11.14 in på första perioden, signerade Joel Eriksson Ek, Jason Zucker och Carson Soucy. Lightning reducerade innan perioden var slut, men varje gång därefter de försökte komma tillbaka var Wild snabbt framme och markerade revir.
När Victor Hedman 18.47 in på andra perioden dunkade in sitt 100:e NHL-mål i karriären, vilket betydde kvittering 3-3, var Victor Rask snabbt framme och ordnade fram en ny ledning för gästerna efter 19.23.

TBL-MIN Hedman gör ett fräsande powerplaymål

När Alex Killorn återigen kvitterade 04.00 in på tredje perioden tog det åtta sekunder innan Mats Zuccarello svarade med vad som skulle komma att bli matchavgörande 5-4.
- Vi hade ett par sådana idag, säger Zuccarello om Wilds förmåga att näta på första bytet efter att ha släppt in ett mål. Det var viktiga mål. De pressade oss hårt och vi lyckades ta tillbaka initiativet direkt. Riktigt bra.
Minnesota har nu vunnit fem raka matcher.
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Artemi Panarin blev hyllad, buad och matchhjälte i sin återkomst till Columbus med sitt New York Rangers. Efter två säsonger i Blue Jackets skrev Panarin i somras på ett lukrativt sjuårskontrakt med Rangers. Nattens match var hans första tillbaka i Columbus och han fick inte något särskilt varmt välkomnande av fansen. Visserligen blev det en del jubel när en hyllningsvideo spelades under ett avbrott i första perioden, men större delen av matchen buades det friskt när Panarin rörde pucken.

CBJ-NYI: Panarin nätar i återkomsten till Columbus

• Jag hade ett par fina år med laget och i staden, säger Panarin. Jag hade det bra. Men fansens ilska är okej. Den är okej.
    För egen del kunde Panarin trösta sig med att hans Rangers tog hem matchen, trots skottövertag 47-19 för Blue Jackets. Han passade dessutom själv på att göra matchavgörande 3-2 i tredje perioden - ett välregisserat avslut på en speciell kväll.
    Calgary Flames - Buffalo Sabres 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)
    Två assist från Victor Olofsson och 25 räddningar från Linus Ullmark räckte inte för Sabres som fick se sig besegrade med 4-3 på bortaplan mot Calgary Flames. I hemmalaget gjorde Milan Lucic sitt första mål för säsongen - ett mål som tillkom i tredje perioden och i slutändan räknades som det matchavgörande. Flames har nu vunnit tre raka matcher.
    Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 3-2 STR (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
    Andrei Svechnikov (1+1) och Warren Foegele (0+2) bjöd på två poäng vardera när Hurricanes besegrade Sharks med 3-2 på straffar hemma i PNC Arena. Svechnikov satte dessutom den avgörande straffen för sitt Carolina. Förlusten var Sharks andra i rad.
    Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
    Arizona kan numera titulera sig divisionsledare efter att man, tack vare två poäng borta mot Philadelphia, klättrade förbi Edmonton Oilers i Pacific Division. Phil Kessel bjöd på två mål - hans femte och sjätte för säsongen - och Darcy Kuemper räddade 28 av 29 skott för gästerna.
    New York Islanders - Vegas Golden Knights 3-2 ÖT (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
    Två gånger om tog Islanders ledningen, men två gånger om kvitterade Golden Knights. Först genom Cal Clutterbuck i andra perioden (kvittering från Alex Tuch) och sedan genom Brock Nelson (kvittering från Jonathan Marchessault). Kvitteringarna räckte till en poäng för Golden Knights, som dock sedan föll på övertid när Ryan Pulock tryckte dit pucken i powerplay.
    Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
    Gabriel Landeskogs återkomst från en längre skadefrånvaro blev en lyckad sådan. Seger för Avalanche och ett mål i comebacken från lagets fullt återställde kapten. Cayden Primeau NHL-debuterade mellan stolparna för Canadiens och räddade 32 av 35 skott, men tvingades släppa puckar från Landeskog, Ryan Graves och Matt Calvert förbi sig. Segern var Avalanche femte raka.
    Dallas Stars - Winnipeg Jets 3-2 ÖT (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)
    Winnipeg ordnade en poäng genom att via Mark Scheifeles klubba kvittera matchen till 2-2 med 45 sekunder kvar av ordinarie tid. Dallas kunde dock ordna extrapoängen när rutinerade Joe Pavelski slog in pucken i powerplay 2.02 in på övertidsperioden.
    SÅ GICK SNACKET:
    "Det är kul att vara tillbaka och det är alltid roligt att göra mål. Med tanke på hur heta grabbarna i laget har varit medan jag var borta var jag inte ens säker på att jag skulle få plats i laget. Det kändes bra och jag tänker inte alls på skadan längre." - En nöjd Gabriel Landeskog efter mål och vinst i comebacken.
    "Jag ger oss en 10:a för inställningen då vi jobbar extremt hårt och har pucken större delen av matchen i deras zon. Däremot ger jag oss en 7:a för effektivitet. Vi kommer inte tillräckligt nära. Vi fick ett par chanser men utnyttjade dem inte." - Tränare Alain Vigneault om insatsen från Philadelphia Flyers.