Philadelphia Flyers marscherar raskt uppåt i Metropolitan Division. Laget fortsätter att rada upp segrar och under natten mot lördag kom den femte raka och åttonde på de senaste tio matcherna när bortastarka New York Rangers, som kom till matchen med nio raka segrar på bortaplan, besegrades. Segerorganisatör? Jakub Voracek.

Rangers inledde målskyttet när Jesper Fast bröt dödläget tidigt i den första perioden, men ungefär där tog det roliga slut för blåskjortorna. Voracek snappade upp pucken bakom Rangers mål och serverade Sean Couturier som framför detsamma tryckte in 1-1.
I mittperioden gjorde James van Riemsdyk 2-1 innan "Kuba" Voracek låg bakom Claude Giroux's 3-1-mål. 4-1 i slutperioden bar samma tema. Voracek, denna gång med den primära assisten, serverade Giroux i powerplay drygt två och en halv minut in i perioden. Och 12:56 minuter in i perioden assisterade tjecken den forne Rangers-spelaren Kevin Hayes till 5-1. Slutresultatet skrevs till 5-2 sedan Brett Howden reducerat med 26 sekunder kvar att spela.
- Våra toppspelare var våra bästa spelare idag. De spelade riktigt bra och skapade chanser. De förvaltade motståndarnas misstag, sa Flyers-tränaren Alain Vigneault till NHL.com/sv efter matchen.
Rangers förlust blev än mer dyrköpt då Chris Kreider utgick med en fotskada.
Tjeckens fyra målgivande passningar är tangerat personbästa för antal assist i en och samma match. Då Pittsburgh Penguins samtidigt förlorade tog Flyers över andraplatsen i Metropolitan Division:
- Vi är inte där än men om vi fortsätter att spela som vi gör kan vi göra ett försök. Allt måste klicka och det klickar just nu. Vi måste bara se till att det klickar om en och en halv månad, avslutade Voracek.

Hans Flyers var inte ensamma om att förlänga sviter under natten. Här följer en sammanfattning av fredagens matcher:
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Tyson Jost gav Colorado ledningen I den första perioden och utökade densamma i mittperioden. Två mål från Teuvo Teräväinen i början av slutakten gav ställningen 2-2 men Samuel Girard punkterade tillställningen drygt två och en halv minut från slutsignalen. Avs bärgade därmed sin femte raka seger. Pavel Francouz stoppade 45 av 47 skott mellan stolparna för Avs. Segern var Avalanches sjunde raka på bortaplan vilket är ett tangerat franchise-rekord för Quebec Nordiques/Colorado Avalanche. Man har dessutom klarat av 15 raka numerära underlägen.
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Minnesota Wilds fina form fortsätter. Under natten gjorde man processen kort med Columbus. Joel Eriksson Ek inledde målskyttet efter 6:12 och Jared Spurgeon utökade till 2-0 34 sekunder senare. Mål från Ryan Hartman och Zack Parize i mittperioden gav den lilla extra kudden och Kevin Fiala fastställde slutresultatet i powerplay drygt tolv minuter in i den tredje. Alex Stalock stoppade samtliga 24 skott och höll nollan för fjärde gången den här säsongen - nionde i karriären. Kevin Fiala har nu gjort tio mål och nio assist på de senaste 13 matcherna. Wild har 12-5-1 på de senaste 18 matcherna.

CBJ-MIN: Parise utökar ledningen

Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Jason Zucker nätade två gånger för gästande Penguins men det räckte inte. Laget inkasserade sin femte raka förlust eftersom ankorna från Anaheim behöll båda poängen i boet. Danton Heinen, Ryan Getzlaf och Brendan Guhle nätade för hemmalaget. Målet var Heinens första sedan flytten från Boston. Ducks tog därmed andra raka segern.
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
Vegas radar upp segrarna. Under fredagen tog man åttonde raka viktorian när Sabres övermannades och Robin Lehner gjorde debut för Golden Knights. Gästerna tog dock ledningen genom nye Dominik Kahun. Nicolas Roy kvitterade i den första perioden. Mittakten blev mållös men ett mål från William Karlsson och två från Reilly Smith i slutakten gjorde att hemmalaget seglade iväg. Jeff Skinner reducerade med tolv sekunder kvar av matchen. Sabres föll för andra matchen i följd efter att ha vunnit fem av de tidigare sex.

VGK-BUF: Pacioretty spelar fram Karlsson