NSH-EDM: Draisaitl glänser med fyramålsmatch

Leon Draisiatils framgångssaga fortsätter, och då ska vi inte glömma att han har en helt okej lagkamrat i Connor McDavid. Storstjärnorna kan vinna matcher, storstjärnorna ska ibland vinna matcher. Under natten vann storstjärnorna matchen mot Nasvhille Predators.

McDavid låg bakom Josh Archibalds 1-0-mål för gästande Oilers innan Leon Draisaitl själv smällde in 2-0 - hans 40:e mål för säsongen. I mittperioden reste sig Predators till 2-2 innan Kailer Yamamoto, assiterad av Ryan Nugent-Hopkins och Draisaitl gjorde 3-2 för Oilers. Men det var 3-3 efter 40 minuter.
- Vi gjorde en bra första period och sedan sumpade vi det i den andra, sa Connor McDavid till NHl.com/sv efter matchen.
I den tredje var det bara ett lag på isen - och nästan bara två spelare. McDavid skickade in 4-3. Draisaitl hängde femman innan Zach Kassian gjorde 6-3, assisterad av McDavid. Draisaitl fullbordade sitt hat trick drygt åtta minuter in i perioden. 9:55 hängde han sitt fjärde mål, i powerplay - assisterad av McDavid - när han fastställde slutresultatet till 8-3 för gästande Oilers. Målen gjordes inom ett spann på 5:13 minuter vilket är den fjärde snabbaste noteringen för fem mål i Oilers historia. Draisaitls tre mål på 4:38 i den tredje perioden är femte snabbast någonsin i klubbens historia.
- Jag har sagt det i fem år nu. Draisaitl är en fantastisk spelare och det är kul att han äntligen får lite uppmärksamhet, berömde McDavid.

NSH-EDM: McDavid hittar en lucka och prickskjuter

Draisaitl var nöjd efteråt:
- Jag behöver inte hymla. När man gör fyra mål mår man bra. Man mår bra för sig själv, för sina lagkamrater och de satte mig så klart i bra lägen idag, sa han och fortsatte:
- Alla fyra kedjor kunde troligen ha gjort några fler mål också. Sådana här kvällar är det inte varje gång. Man gör inte fem mål i varje period så vi ska inte vänja oss vid det. Men jag vill berömma vår grupp som håller i och vänder på matchen.
Fyra mål och en assist för Draisaitl, ett mål och fyra assist för McDavid. Det här är första gången sedan 1985-86 som fler än en Oilers-spelare gör minst fem poäng i en match vid flera tillfällen samma säsong.
I och med detta blev Draisaitl andre Oilers-spelare att göra fyra mål i en match den här säsongen - James Neal hängde fyra mot New York Islanders i oktober - samtidigt som han blev sjunde Oilers-spelare genom tiderna att noteras för mer än en 40-målssäsong. Han har nu två - precis som McDavid (som i dagsläget har gjort 32 mål) och Paul Coffey. Övriga är: Mark Messier (3), Glenn Anderson (4) och Wayne Gretzky (9).
Undrar du hur det ser ut i poängligan? Jodå, Draisaitl toppar med 107 poäng (43 + 64) före McDavid på 94 (32+62).
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Detroit föll på nytt och har nu sex raka matcher utan sege (0-5-1). Men man inledde bäst och gjorde matchens första mål genom Anthony Mantha, vilket var lagets 14:e mål i fem-mot-fem på de senaste 16 matcherna. Men Avs vände på det hela: Vladislave Namestnikov kvitterade i den första perioden och Logan O'Connor blev matchvinnare i mittakten när han gjorde 2-1 för gästerna, ett resultat som stod sig matchen ut. Avs tog därmed nionde raka segern på bortaplan och tangerade den av New York Rangers satta toppnotering den här säsongen gällande segersvit på bortaplan.

DET-COL: Landeskog tar tung tackling för O'Connor

SÅ GICK SNACKET:
"Jag gillade hur vi kämpade och höll ihop spelet. Den här matchen hade kunnat gå hur som helst." - Dylan Larkin
"Det var kanske inte vår bästa match men det var den sista på vår roadtrip och vi fick jobbet gjort." - Mark Barberio
"Vi fick en ordentlig käftsmäll idag och vi fick det vi förtjänade." - John Hynes