CAR-EDM: Draisaitl trycker in pucken

Leon Draisaitl rör sig med överljudsfart mot 100 poäng den här säsongen. I nattens 4-3-seger på övertid mot Carolina Hurricanes var Edmonton Oilers-stjärnan inblandad i det mesta då han stod för ett mål och två assist.
- Han hittar alltid sätt att ta sig förbi försvarare, säger Oilers back Darnell Nurse till NHL.com/sv. Det handlar inte bara om hans offensiv heller. Kolla bara de senaste matcherna och hur han försvarat, positionerat sig och tagit tillbaka puckar.

Draisaitl inledde matchen mot Carolina med att återställa balansen till Oilers genom att göra 1-1 6:28 in på första perioden - detta efter att Hurricanes öppnat med att göra 1-0 redan efter tolv sekunder. 14:33 in på andra perioden spelade han, i powerplay, fram Kailer Yamamoto till dennes nionde mål för säsongen - en fullträff som där och då innebar 2-2 efter att Hurricanes tidigare tagit tillbaka ledningen.
Efter 3-3 vid full tid följde övertid - och Draisaitl var inte klar för kvällen.
Med 1:03 kvar att spela av den fem minuter långa övertiden hittade världsstjärnan fram till Josh Archibald som kunde placera pucken i nät och ordna två poäng för gästerna. Segern gör att Oilers nu gått 3-1-0 under de fyra matcherna man saknat skadade Connor McDavid.
- Vi har spelat bra alla de fyra matcher vi varit utan honom, säger Draisaitl. Det visar på karaktär. Killar som Archibald har klivit fram och antagit viktiga roller. All heder till dem. Det är ingen enkel sak att gå från en roll där du spelar 11 eller 12 minuter per match och plötsligt förväntas spela 20. Killarna har gjort ett grymt jobb. Nu gäller bara att bygga vidare på detta.
Med sina tre poäng (1+2) mot Carolina drygar Draisaitl ut sin ledning i toppen av NHL:s poängliga. Tysken står nu på 95 poäng, fördelat på 34 mål och 61 assist. Närmast därefter jagar David Pastrnak på 82 poäng.
Nedan följer en summering av omgångens övriga åtta matcher:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 5-1 (2-1, 3-0, 0-0)
Penguins visade upp sig från sin bästa sida för en europeiska hockeypubliken i denna European Game of the Week. Patric Hörnqvist visade vägen med två mål och en assist - svensken tillskrevs inledningsvis ett hattrick men en ändring av målskytt i efterhand såg Pittsburghs första mål gå till Sam Lafferty istället - och utsågs också till matchens första stjärna. Sidney Crosby noterade ett mål och en assist för hemmalaget.

PIT-DET: Hörnqvist överlistar Bernier

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)
En stark tredjeperiod där Sabres gjorde tre mål på 1:31 låg bakom att klubben kunde besegra Maple Leafs och därmed ta sin tredje raka seger. Egor Korshkov NHL-debuterade för gästerna och blev målskytt direkt. Rasmus Dahlin och Victor Olofsson noterade varsin assist och Johan Larsson stod för ett mål och en assist.
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 5-2 (0-2, 1-1, 0-2)
Svaga första- och tredjeperioder blev Canucks fall i hemmamatchen mot Ducks. Adam Henrique noterade två mål för gästerna - som såg till att Vancouver led sin femte förlust de senaste sju matcherna. Elias Pettersson tröstmålade för Canucks, hans 24:e mål för säsongen.

VAN-ANA: Pettersson visslar dit pucken i PP

Nashville Predators - St. Louis Blues 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Predators lägger en framgångsrik helg till handlingarna efter att ha besegrat Blues två gånger på ordinarie tid inom loppet av 48 timmar. De regerande Stanley Cup-mästarna har nu förlorat fem raka matcher.
New York Rangers - Boston Bruins 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Bruins tog sin nionde seger de senaste tio matcherna borta mot Rangers. Charlie McAvoy och Charlie Coyle stod för varsitt oassisterat mål i första, respektive andra perioden. Mika Zibanejad reducerade i tredje, men Rangers orkade inte hela vägen tillbaka. Patrice Bergeron stängde matchen genom att sätta pucken i tom bur.

WPG-CHI: Beaulieus hittar rätt

Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
Nathan Beaulieu noterade sitt första mål för säsongen när han sköt matchavgörande 3-2 för Jets hemma mot Blackhawks. Chicago har nu gått 1-4-2 sina senaste sju matcher.
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 4-3 STR (0-2, 3-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Mackenzie Blackwood stod för anmärkningsvärda 52 (!) räddningar på 55 skott när Devils plockade två poäng hemma mot Blue Jackets. Kyle Palmieri noterade ett mål och en assist för Devils, som fick klara sig utan Blake Coleman som tidigare under dagen trejdades från klubben till Tampa Bay Lightning. Columbus har nu förlorat fem raka matcher (0-2-3).

NJD-CBJ: Bratt ordnar segern för Devils

Ottawa Senators - Dallas Stars 4-3 ÖT (2-2, 0-0, 1-1, 1-0)
Ett tidigt mål från John Klingberg räckte inte för Stars borta mot Senators. Hemmalaget lyftes av Brady Tkachuk som producerade tre poäng (1+2) på vägen mot en 4-3-seger på övertid. Avgörande målet sattes av Artem Anisimov.

SÅ GICK SNACKET:
"Alla kan slå alla i den här ligan. Jag är nöjd med vår insats. Första perioden kanske inte var så bra som vi hoppats, men efter det var vi vassa." - Penguins målvakt Matt Murray om segern över tabelljumbon Red Wings.
"Det där laget var en match från att vinna Stanley Cup och de är hungriga som bara den. De har spelat bra hela säsongen och det här var en riktig värdemätare för oss." - Rangers tränare David Quinn om förlusten mot Bruins.

CAR-EDM: Archibald ordnar vinsten åt Oilers