CHI-MIN: Staal skjuter direkt och når milstolpe

Nattens omgång i NHL var en målrik sådan, där alla fyra matcher innehöll åtminstone sex mål. Chicago Blackhawks 5-3-seger hemma mot Minnesota Wild blev minnesvärd av flera anledningar; delvis då Patrick Kane gjorde sitt åttonde hattrick i karriären, delvis då Eric Staal blev den 89:e spelaren i NHL-historien att nå den otroliga milstolpen 1000 poäng.

Poängen, ett powerplaymål i form av ett direktskott, kom 12:37 in på första perioden och innebar reducering 2-1 efter att Blackhawks gått ifrån till en 2-0-ledning - båda målen från Patrick Kanes klubba.
- Jag är givetvis stolt och medveten om att jag inte kunnat nå hit utan enormt mycket hjälp från väldigt många människor, säger Staal till NHL.com/sv. Det är vad jag tänker på här och nu. Det hade varit fint att vinna matchen, men förhoppningsvis har jag ett par milstolpar ytterligare att passera de kommande åren. Det var skönt att få den här avklarad.
Wild fick i andra perioden två mål från Kevin Fiala och kunde således kvittera till 2-2 och sedan även 3-3 efter att Blackhawks' David Kampf stuckit emellan med sitt 3-2-mål. Matchen stod sedan och vägde i tredje perioden innan Brandon Saad ordnade 4-3 för hemmalaget med 6:17 kvar att spela. Patrick Kane fullbordade sitt hattrick genom att sätta pucken i tom bur 18:57 in på perioden.

CHI-MIN: Kane gör tre mål mot Wild

• Skönt att få sätta dit den sista, säger Kane. När du lyckas sätta två tidigt i matchen är det klart att du tänker på att göra ett ytterligare. Nu blev det lite senare i matchen, men vårt fjärde mål var otrolig skönt så det var bara pricken över i:et att jag kunde sätta en till i tom kasse.
    Nedan följer en summering av omgångens övriga tre matcher:
    Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 7-4 (2-0, 4-2, 1-1)
    Jets bjöd på en rejäl överkörning av Flyers hemma i Bell MTS Place. Mål från Nikolaj Ehlers och Luca Sbisa såg till att placera hemmalaget i förarsätet redan i första perioden, men det var i andra perioden Jets satte fart på riktigt. Matt Niskanens 2-1-reducering i powerplay 4:15 in på andra blev startskottet. Sedan gjorde, i tur och ordning, Blake Wheeler, Mark Scheifele, Logan Shaw och Patrik Laine varsitt mål och såg till att döda matchen. Ett sent mål från James van Riemsdyk såg till att ställningen var 6-2 Jets inför sista perioden, men mycket närmare än så kom ej Flyers som nu förlorat fyra av sina senaste fem matcher.
    - Det råder inget tvivel om att vi går igenom en tung period just nu, men vi måste hitta ett sätt att ta oss igenom detta och det är vad vi kommer jobba på imorgon, säger Flyers tränare Alain Vigneault.

WPG-PHI: Fyra mål från Jets i andra perioden

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)
Red Wings inkasserade sin 13:e förlust de senaste 15 matcherna hemma mot Kings. Underläge 0-1 efter första perioden tack vare mål från Jeff Carter förvandlades snabbt till underläge 0-2 och 0-3 i andra via två mål från matchens lirare Anze Kopitar. När Tyler Toffoli 6:40 in på tredje perioden gjorde 0-4 tycktes det väcka någon form av glöd hos hemmalaget som via Filip Zadina och Madison Bowey reducerade två gånger om, men underläget blev för stort för Detroit att hämta in. 9-23-3 lyder Red Wings resultrad såhär långt in på säsongen 2019-20.

DET-LAK: Toffoli och Prokhorkin i samarbete

Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks 6-3 (2-1, 2-0, 2-2)
Få spelare i NHL är lika heta just nu som Max Pacioretty. Efter att först inte ha gjort någon poäng på de tre föregående matcherna har han i de fyra senaste fullkomligen öst in poäng. Fem mål och tre assist har det blivit för den 31-årige vänsterforwarden, som mot Canucks stod för fyra poäng (2+2).
- Jag vet inte riktigt, ibland känns det som att jag spelar min bästa hockey och inte plockar några poäng, säger Pacioretty. När det väl kommer är det klart jag inte klagar, men jag fokuserar mer på processen.
Processen, ja - den gjorde Golden Knights kort med Canucks efter att ha gjort två mål i varje period och sakta men säkert malt ner gästerna. I mål klättrade Marc-Andre Fleury till en 14:e plats för mest matcher spelade av en målvakt i NHL.