BOS-ANA: Pastrnak gör fyra mål mot Ducks

Anaheim Ducks gjorde två mål på bortaplan mot Boston Bruins och stod för en i stora drag godkänd insats. Chanser skapades, lägen fanns och matchen böljade fram och tillbaka. Problemet ur Ducks perspektiv var bara att en viss David Pastrnak var på målhumör. Rejält så. Totalt fyra fullträffar blev det för tjecken - för första gången i hans karriär - som slog till med sina tredje, fjärde, femte och sjätte mål för säsongen i Bruins 4-2-seger.

• Alltid trevligt att göra mål, det är det jag får betalt för, säger Pastrnak till NHL.com/sv. Jag fick bra framspelningar från mina kedjekamrater och vi tar med oss två poäng till tabellen.
    Nåväl, om inte sedvanligt ödmjuke Pastrnak vill prata om insatsen kan vi istället fråga Brad Marchand:
    - Han är alltid såhär bra. Han är en otroligt begåvad spelare som är farlig i varje situation oavsett var han befinner sig eller hur han får tag på pucken. Du måste verkligen se till att spela helt rätt om du möter honom för missar du lite är det en målchans direkt.
    I och med sina fyra mål blev Pastrnak den första spelaren i Bruins historia att göra alla fyra av lagets mål i en och samma match.
    Det, och mycket mer, i nattens NHL.
    Nedan följer en summering av omgångens NHL-matcher:
    Washington Capitals - Colorado Avalanche 6-3 (0-4, 2-0, 1-2)
    Avalanche bjöd på en ursinnig rivstart i bortamötet med Capitals. Publiken i Capital One Arena föll alldeles knäpptyst i takt med att Erik Johnson (3:42), Nikita Zadorov (6:00), Nazem Kadri (7:54) och Mikko Rantanen (9:25) rev upp 0-4 på Capitals. Då hade dessutom hemmalagets förstemålvakt Braden Holtby jagats ur kassen efter att ha släppt de första tre skotten Colorado tog, utan att göra en räddning. Washington hämtade sig visserligen något och kunde reducera två gånger om i mittperioden, men närmare än Alex Ovechkins 3-5-reducering efter 17.39 av den tredje perioden kom man inte. Istället fastställde Nathan MacKinnon slutresultatet i tom bur.
    I och med segern är Colorado (5-0-0) nu enda kvarvarande lag i NHL att ännu inte ha förlorat en match.

WSH-COL: Landeskog till Rantanen i powerplay

New Jersey Devils - Florida Panthers 4-6 (2-1, 2-2, 0-3)
Devils svacka blir djupare och djupare. Hemma mot Panthers inkasserade klubben sin sjätte raka förlust och har alltså ännu inte vunnit en match den här säsongen (0-4-2). Mötet med Florida såg länge ut att gå New Jerseys väg dock. Ett mål från bortalagets Jonathan Huberdeau bara 16 sekunder in på matchen hanterades med lugn och beslutsamhet, varpå Devils svarade med att gå upp 2-1 innan första periodens slut via mål från Taylor Hall och Jesper Bratt. Innan andra perioden var två minuter gammal hade sedan Will Butcher och Pavel Zacha - som för övrigt noterades för tre poäng för första gången i karriären - ökat på ledningen till 4-1.
Nu kunde inget gå fel, väl?
Där och då inleddes Devils kollaps. Nyförvärvet Brett Connolly gjorde sina första två mål för Panthers 9:50, respektive 19:52 in på andra perioden och såg till att Panthers hade känning inför slutperioden. Väl där var det gästerna för hela slanten. MacKenzie Weegar kvitterade 30 sekunder in, Noel Acciari gav Panthers ledningen efter 07:30 och Evgenii Dadonov fastställde slutresultatet i powerplay efter 15:32.

NJD-FLA: Bratt utnyttjar läge

Buffalo Sabres - Dallas Stars 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Sabres fortsatte sin stekheta säsongsinledning medan Stars fortsatte att sjunka som en sten. Ungefär så kan man summera denna kassaskåpssäkra hemmaseger för Buffalo. Victor Olofsson inledde målskyttet i andra perioden genom att göra sitt femte mål för säsongen. Alla svenskens mål har tillkommit i powerplay, så också det mot Dallas - vilket också etablerade ett nytt rekord för "flest powerplay-mål i rad för en NHL-spelare i början på sin karriär". Sam Reinhart ökade på till 2-0 innan andra perioden var över innan Jeff Skinner och Marcus Johansson fastställde slutresultat med varsin läcker kasse i matchens tredje period. Carter Hutton i Buffalo-målet noterades för sin första nolla i Sabres-tröjan.

BUF-DAL: Olofsson skjuter direkt i PP

New York Islanders - St. Louis Blues 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)
Mål från Brayden Schenn, hans femte för säsongen, och Vladimir Tarasenko, hans första för säsongen, såg länge ut att ge Blues en stabil seger borta mot Islanders. Men ödet ville annat. Först reducerade Brock Nelson till 1-2 med 5:31 kvar att spela av den tredje perioden. Sedan, med bara 27 sekunder kvar av densamma, klev Islanders-fansens favorit Mathew Barzal fram och kvitterade. Målet var Barzals första för i år. På övertid passade Barzal sedan av bara farten på att spela fram backen Devon Toews till matchavgörande 3-2. Snopet för Blues, förlösande för Islanders.

NYI-STL: Barzal hittar Toews på övertid

Ottawa Senators - Minnesota Wild 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Med Mats Zuccarello på skadelistan tog Wild sin första seger för säsongen. Alex Stalock i mål räddade alla 26 puckar som kom hans väg och Victor Rask stod för det matchvinnande målet med sin första fullträff för säsongen. Båda lagen har nu inlett året 1-4-0.

OTT-MIN: Rask hittar luckan från nära håll

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Segertåget känt som Edmonton Oilers fick se sin vinstsvit komma till ett slut när Chicago Blackhawks drog ordentligt i nödbromsen. Patrick Kane, Alex Nylander och Brandon Saad gjorde alla sina andra mål för säsongen, medan James Neal tröstmålade för bortalaget - hans åttonde på den ännu unga 2019-20-kampanjen. Segern var Blackhawks första den här säsongen
Boston Bruins - Anaheim Ducks 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Bortsett Pastrnaks fyra mål stod Jaroslav Halak för 30 räddningar på 32 skott och Brad Marchand noterades för två assist. I Ducks gjordes målen av Adam Henrique och Rickard Rakell.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi pratade igenom det mellan första och andra perioden och svarade på ett bra sätt. Vi krigade till sista visselpipan och hade kanske lyckats om vi fått något domslut mer med oss. Men vi gjorde det inte direkt lätt för oss med den starten…"
- Capitals tränare Todd Reirden om lagets försök till comeback mot Avalanche
"Det är samma sak som händer om och om igen. Det är svårt att acceptera. Vi har alla ett visst mått av kontroll över det som sker, även jag. Vi måste göra ett bättre jobb med att behålla ledningen och sätta oss själva i bättre position. Att släppa in fem mål på raken… det är pinsamt."