PIT-MTL: Crosby hittar Zucker

Han var benhård mot sig själv i bedömningen av första insatsen med Pittsburgh Penguins. Men Jason Zucker lär vara betydligt mer nöjd med sin andra insats i Penguins-tröjan. Med två mål, inklusive det matchvinnande, var han en stor anledning till att klubben kunde plocka två poäng hemma mot Montreal Canadiens. Övriga mål gjordes av Kris Letang och Zach Aston-Reese. Sidney Crosby stod för tre assist.

• För mig handlar det bara om vinsten, säger Zucker till NHL.com/sv. Det var härligt ikväll, härligt att få tillbaka segerkänslan. Kul att få komma igång på riktigt med killarna här.
    Första perioden passerade mållös, varpå Letang gav Penguins ledning 7:25 in på andra perioden, serverad av Crosby. Pittsburgh-kaptenen spelade även fram Zucker till 2-0 efter 18:00, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Innan perioden var över hade dock ytterligare två mål tillkommit: Tomas Tatar reducerade efter 19:06 och Zucker återställde tvåmålsledningen för hemmalaget efter 19:42. Zach Aston-Reese fastställde slutresultatet i tredje perioden genom att sätta 4-1 i tom bur.
    - Zuckers snabbhet kom mer till sin rätt ikväll, säger Penguins tränare Mike Sullivan. Det framgick hur effektiv han är i omställningen från försvar till anfall. Han har en förmåga att öppna upp ytor och dessutom utnyttja dem. Vi har skickliga spelare som kan spela fram honom, vilket kommer bli användbart på lång sikt. Jason kommer bli mer bekväm här för varje dag som går. Vi är glada att vi har honom.
    Nedan följer en summering av omgångens övriga tre matcher:
    Winnipeg Jets - San Jose Sharks 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)
    Sharks inkasserade två poäng i en svängig match som länge såg ut att väga över till hemmalaget Jets' fördel. Marcus Sörensen öppnade målskyttet 14:51 in på första perioden när han tryckte in en retur bakom Connor Hellebuyck. I andra perioden kom sedan Jets tillbaka med mål från Kyle Connor och Blake Wheeler. Speciellt Connors mål var en delikatess där han tog emot pucken framför mål, drog den mellan egna ben och skickade in den i nät. I tredje perioden visade dock Sharks styrka - och det var återigen en svensk som tände den röda lampan. Med 5:18 spelat av tredje perioden satte Melker Karlsson sitt fjärde mål för säsongen och kvittering var ett faktum. Drygt två minuter senare skickade Timo Meier in 3-2; ett resultat som stod sig matchen ut.

WPG-SJS: Kellman hittar Karlsson för kvittering

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Målvaktskampen i New York Rangers fortsätter att bjuda på överraskningar. En dag efter att David Quinn utnämnt Igor Shesterkin till ny "etta" mellan stolparna, agerade Alexandar Georgiev levande vägg och räddade 36 av 37 skott när Ranges tog blytunga två poäng borta mot Blue Jackets. Pavel Buchnevich gav Rangers ledningen i första perioden, men Oliver Bjorkstrand kvitterade för hemmalaget - som kom till spel utan långtidsskadade Seth Jones, Cam Atkinson och Alex Wennberg - i andra perioden. I tredje klev Chris Kreider fram och pricksköt in 2-1 med bara 3:11 kvar att spela av perioden, fint framspelad av Mika Zibanejad. Ryan Strome fastställde slutresultatet genom att göra 3-1 utan målvakt i målburen. Segern gör att Rangers nu har fyra raka vinster - säsongens längsta vinstsvit.
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Hurricanes inkasserade planenliga två poäng hemma mot Devils, mycket tack vare Petr Mrazek mellan stolparna som räddade 35 av 37 skott som kom hans väg under kvällen. Martin Necas och Nino Niederreiter noterade ett mål och en assist vardera för hemmalaget, som dessutom fick mål från Andrei Svechnikov, Warren Foegele och Joel Edmundson.

CAR-NJD: Teräväinen hittar fram till Svechnikov

SÅ GICK SNACKET:
"Sättet vi spelat på nu på bortaplan har gett oss framgång i vår egen zon: vi jobbar hårt och trycker ut motståndare. Peppar, peppar, men vi har spelat riktigt bra de senaste matcherna. Vi har inte släppt till särskilt många kontringar." - Rangers Chris Kreider om vad som funkat bra för Rangers under vinstsviten.
"Det viktigaste för oss var att vi spelade enkelt. Vi fick ner puckarna djupt när vi behövde och vi höll i puck när vi behövde. Mrazek var grym för oss i sista perioden." - Hurricanes Nino Niederreiter om segern över Devils.