WSH-ARI: Garland gör avgörande straffmålet

Ligaledarna Washington Capitals gick för sin sjunde raka seger hemma mot Arizona Coyotes, samtidigt som Carolina Hurricanes tog emot Ottawa Senators - med ligans första stjärna senaste veckan, Anders Nilsson, mellan stolparna - i ett returmöte från två dagar tidigare; ligans enda två matcher på agendan i afton.

Capitals - Coyotes bjöd på en imponerande vändning och ett straffavgörande medan Hurricanes - Senators inte kan beskrivas som något annat än en utklassning.
Nedan följer en summering av omgångens matcher:
Washington Capitals - Arizona Coyotes 3-4 STR (0-1, 1-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Med Ilya Samsonov i mål gick Capitals för sin sjunde raka seger, men fick starkt mothugg av Coyotes. Gästerna tog ledningen via Clayton Keller efter 14.15 av första perioden och kunde också behålla 1-0 in i pausvilan. I andra perioden stod Coyotes för en rivstart och nätade två gånger på 35 sekunder - först Christian Fischer efter tio sekunder och sedan vindsnabbe Michael Grabner (på friläge, vad annars?) efter 45 sekunder.
Till sist trillade poletten ner för Capitals som började återta kommandot. I täten gick lagets andrakedja med Evgeny Kuznetsov, Tom Wilson och Jakub Vrana. Trion kombinerade för ett mål 8.47 in på andra perioden då Vrana hittade fram till Kuznetsov som, fri med målvakten Antti Raanta, lirkade in pucken mellan benskydden.
2.23 in på slutperioden var det dags för Kuznetsov att tända den röda lampan igen, denna gång framspelad av Michal Kempny. Coyotes 3-2-ledning stod sig till tredje periodens slutminuter där T.J. Oshie fullbordade comebacken genom att vräka in en retur på skott från Alex Ovechkin - 3-3 efter 18.44.
I förlängningen fick Capitals ett mål bortdömt och matchen gick till straffläggning. Väl där gick Coyotes 2-för-2 medan Capitals missade båda sina chanser.

WSH-ARI: Grabner läser passning, gör mål på friläge

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 3-2 ÖT (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)
Förra veckans första stjärna i NHL Anders Nilsson fick ett bryskt uppvaknande borta mot Hurricanes. 44 sekunder in på matchen vallade Warren Foegele in en puck via en av Nilssons försvarare - och på den vägen var det.
Hurricanes utökade sin ledning till 2-0, 3-0 och 4-0 via Martin Necas, Sebastian Aho och Haydn Fleury inom loppet av en och en halv period, varpå Nilsson tvingades kliva av till förmån för Craig Anderson.
Andersons kväll blev knappast roligare, även om Senators lyckades hitta nätmaskorna vid två tillfällen under andra halvan av matchen. Slutresultatet skrevs till 8-2 Hurricanes som därmed tog en gruvlig revansch efter att ha förlorat mot just Senators med 4-1 bara dagar innan returmötet.

CAR-OTT: Aho vispar in pucken

SÅ GICK SNACKET:
"Vi gillade inte hur vi spelade den första perioden i Ottawa och kom ut och satte högre krav på oss själva inför den här matchen. Vi måste ha den här mentaliteten och jobba på det här sättet varje match."- Sebastian Aho om skillnaden gentemot senaste matchen mot Ottawa.
"Vi vet att vi inte spelade särskilt bra de första två perioderna så det fanns bara en sak att göra och det var att komma ut bättre i tredje. Vi gjorde tillräckligt för att ta oss tillbaka in i matchen och trodde också att vi vunnit, men det är sånt som händer ibland." -Tom Wilson om comebacken och det bortdömda målet för Capitals.