Det blev en händelserik natt på flera håll i NHL. Bland annat fixade New Jersey Devils samt Columbus Blue Jackets sina slutspelsplatser och Nashville Predators säkrade Presidents Trophy som grundseriens bästa lag.

Men det största, ur svenskt perspektiv, skedde i Vancouver där tvillingarna Sedin gjorde sina sista framträdanden inför hemmapubliken i Rogers Arena.
Och vilket avslut det blev.
Relaterat material: [Sedinarna lämnar Canucks med imponerande siffror]
Daniel Sedin blev tvåmålskytt och Henrik stod för två framspelningar när Canucks sudden-vann mot Arizona Coyotes med 4-3. Daniel satte det avgörande målet efter Henriks passning och efteråt hyllades tvillingarna med långa stående ovationer från hemmapubliken och lagkamraterna.
- Man kunde inte drömma om ett bättre avsked i den här arenan, sista gången vi klev in på den här isen. Det var känslosamt, sa Daniel till NHL.com/sv.
Det blev också en historisk afton rent statistiskt sett.
Med sitt första mål (1-1) gjorde Daniel sitt 392:a i karriären vilket är 20:e flest någonsin av en spelare som främst anses ha spelat vänsterforward. Hans övertidsmål var hans 16:e i karriären, vilket är delat tredje flest genom tiderna. Han har dessutom 86 matchavgörande mål som är sjätte flest av en europeisk spelare i NHL.
Med sin assist på Daniels övertidsmål noterades Henrik för sin 12:e 50- poängssäsong. En notering som är bäst i Canucks historia.

Övertidsmålet innebar deras 745:e mål där båda två varit inblandade. På lördag väntar deras sista match i tvillingarnas otroliga karriärer när de gästar Edmonton Oilers.
- Vi visste att det skulle bli känslosamt. Vi försökte bara vara så fokuserade som möjligt, men det var svårt, säger Henrik.
Här följer en närmare summering från nattens 12 matcher:
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs (0-1, 2-0, 0-0)
Devils första slutspelsplats sedan 2012, då de förlorade Stanley Cup-finalen mot LA Kings, är ett faktum.
Det såg till en början ut som att de skulle få vänta ett par dagar till att säkra platsen efter att William Nylander gett gästerna ledningen med sitt 20:e mål och 60:e poäng för säsongen i powerplay i den första perioden.
I den andra vände däremot Devils på steken. Pavel Zacha gjorde 1-1 medan Miles Wood satte 2-1. Taylor Hall gick poänglös från matchen och bröt därmed sin nio matcher långa svit.
Var Devils hamnar i tabellen återstår att se. De kan hamna som bäst tvåa och som sämst på den andra wild card-platsen i Eastern Conference.

Philadelphia Flyers ¬- Carolina Hurricanes 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)
Flyers gjorde vad de skulle för att komma närmare en slutspelsplats, men får vänta ett tag till eftersom Florida Panthers gjorde sitt mot Boston Bruins. Michael Raffl, Ivan Provorov och Claude Giroux stod för målen, och Sean Couturier samt Shayne Gostisbehere hade två assist för Flyers, som bara behöver ytterligare en poäng för att "clincha" en slutspelsplats.
Giroux har 15 mål de senaste nio matcherna och passerade i natt Rick MacLeish och Eric Lindros för sjunde flest poäng under en säsongen av en Flyers-center.
Svenske Klas Dahlbeck gjorde sitt första mål för säsongen när han gav Carolina ledningen i den första perioden. Sebastian Aho och Jordan Staal gjorde gästernas övriga mål.
Washington Capitals - Nashville Predators 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)
För första gången i organisationens historia kan Predators kalla sig President Trophy-vinnare. Craig Smith blev tvåmålsskytt och fick sällskap av Roman Josi och Ryan Johansen i målprotokollet. Predators två sista mål kom i den tredje perioden och vände en 3-2-ledning som Capitals roffat åt sig under matchens två första perioder.
Capitals mål gjordes av Evgeny Kuznetsov (2) och Alex Ovechkin. Ovi har nu 47 mål den här säsongen. Hans mål var hans 229:e i powerplay vilket är fjärde flest i den spelformen de senaste 30 åren.
Predators vann sin 52:a match för säsongen och triumfen gör att de kommer ha hemmafördel genom hela slutspelet.

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4-5 (2-2, 1-0, 1-2, 0-1)
Columbus hade ledningen fyra gånger i matchen, men Penguins kom tillbaka gång på gång och vann till slut efter förlängning. Men förlusten till trots var det muntra miner i Columbus som ändå säkrade klubben andra raka slutspelsäventyr.
Cam Atkinson 4-3 i den tredje perioden innebar att laget skulle ta den poäng de behövde. Conor Sherry kvitterade sedan för gästerna som sedan avgjorde i sudden genom Phil Kessel. Kessel stod för två mål och ett assist i matchen och blev den åttonde amerikanska spelaren någonsin att nå 90 poäng under en och samma säsong.
Patric Hörnqvist gjorde ett mål och en assist för gästerna.

Florida Panthers - Boston Bruins 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Panthers lever i slaget om slutspelsplatserna i Eastern Conference efter 3-2 hemma mot Bruins. En förlust hade varit förödande för Florida som ändå har lång väg att vandra för att till slut ta sig om Flyers. Laget är fyra poäng efter och en poäng från Flyers i nästa match räcker för att Panthers planer ska grusas.
Jared McCann blev matchhjälte med sitt 3-2 i den tredje perioden. Aleksander Barkov och Frank Vatrano gjorde lagets övriga mål. I Boston nätade Ryan Donato och Danton Heinen.
Två spelare jubilerade. Floridas Roberto Luongo gjorde sin 1000:e match och blev den tredje målvakten i NHL:s historia med så många matcher tillsammans med Martin Brodeur (1266) och Patrick Roy (1029). Bostons Brad Marchand gjorde sin 600:e match.

Winnipeg Jets ¬- Calgary Flames 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Jets vann sn 51:a seger för säsongen, säkrade andraplatsen i Central Division och att de får möta Minnesota Wild i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet.
Målvakten Connor Hellebuyck passerade Mike Richter (1993-94) och tangerande Tom Barrasso (1992-93) för antalet segrar under en säsong av en amerikan (43). Blake Wheeler gjorde 1-0 och nådde 90 poäng som fjärde spelare i Jets/Thrashers klubbhistoria.
2-0 satte Paul Stastny i mitten av den andra perioden. Spencer Foo reducerade till 2-1 med sitt första NHL-mål, Mikael Backlund noterades för assisten.
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 4-3 (1-0, 0-2, 3-1)
Frågan är om inte Connor McDavid säkrade titeln i poängligan i natt? Kanadensaren stod för tre målgivande passningar och står nu på 106 poäng, åtta före tvåan Nikita Kucherov. McDavid spelade fram till Ryan Nugent-Hopkins 1-0, Michael Cammalleris 3-2 och Ty Ratties 4-2.
McDavids 106 poäng är den högsta noteringen av en Oilers-spelare sedan Mark Messier nådde 129 säsongen 1989-90.
Oscar Lindberg reducerade till 4-3 med sitt nionde mål för säsongen, men segern gick till McDavid och Oilers.

Los Angeles Kings - Minnesota Wild 5-4 (1-2, 3-0, 0-2, 1-0)
Dustin Brown var matchens "King" hemma i Staples Center. 33-åringen gjorde fyra (!) mål och blev dessutom övertidshjälte för Kings som fortfarande är med i matchen om att få hemmafördel i slutspelet. Brown gjorde 1-0, 2-2, och 4-2 för Kings som sedan tappade i den tredje perioden.
Eric Staal reducerade till 4-3 och Nate Poster kvitterade till 4-4 vilket tog matchen till förlängning där Anze Kopitar serverade Brown öppet mål efter bara 23 sekunder.
Christian Folin blev matchens tredje stjärna efter att han stått för två målgivande passningar.
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4-2 (1-0, 0-0, 3-2)
Colorado kunde ta ett stort steg mot en slutspelsplats, men lyckades inte överkomma Sharks och kammade noll. Avs är en poäng före St. Louis Blues om det andra wild cardet. Blues har en match mindre spelad, men lagen möts i den sista omgången imorgon lördag.
Fem av matchens sex mål kom i den tredje perioden. Sharks gick ifrån till 3-1 när Joonas Donskoi hittade rätt efter 10:14. Blake Comeau tog Avalanche in i matchen igen och gästerna försökte efter det få till en kvittering genom att plocka ut målvakten. Då ringde det istället i den egna kassen när Tomas Hertl fastställde slutresultatet med två sekunder kvar.
Sharks seger innebar att de nådde 100 poäng för åttonde gången i klubbens historia.
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Tabellplacering stod på spel i Detroit där gästerna till slut drog det längsta strået. Nicolas Deslauriers gjorde två mål och Brendan Gallagher och Artturi Lehkonen varsitt vilket grundlade segern.
I Red Wings noterades Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall för varsin passningspoäng. Kronwall har nu gjort poäng i fem raka matcher.

New York Islanders - New York Rangers 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
Islanders vann samtliga möten med Rangers den här säsongen. Deras fjärde seger säkrades i den andra perioden då Thomas Hickey och Anthony Beauvillier gjorde varsitt mål och vände det 0-1-underläge Kevin Hayes satt dem i iden första perioden.
Mathew Barzal hade en assist och passerade Larry Murphy och Neal Broten för sjätte flest passningspoäng av en rookie i NHL:s historia.
Inget av lagen hade sedan tidigare något med slutspelsplatserna att göra.
Så gick snacket:
"Det är inte över förrän det är över. De är alla bra spelare och har matcher kvar att spela. Vi får se" - Connor McDavid om poängligan.
"Jag älskade hur vi spelade i den första perioden. Vi spelade med desperation. Såklart, vet vi vilken situation vi är i. Det var som en slutspelsplats" - Panthers coach Bob Boughner
"Det var en ganska bra kväll för oss. Det är en tuff liga och det här är något vi känner oss stolta över" - Predators Roman Josi