Alexander Ovechkin

Roberto Luongo höll nollan och blev historisk när Florida Panthers bortaslog New Jersey Devils med 3-0 (0-1, 0-0, 0-2). Segern var nämligen Luongos 448:e i NHL-karriären vilket är femte flest av samtliga målvakter genom tiderna.
- Han var fantastisk. Vi är väldigt glada för hans skull, sa Panthers tränare Tom Rowe efter matchen.
Luongo motade 28 skott i sin målbur samtidigt som Reilly Smith, Jussi Jokinen och Vincent Trocheck gjorde mål framåt. Luongos nolla var hans första för säsongen och 73:e i karriären.
Corey Schneider gjorde 26 räddningar för Devils som förlorade sin tredje raka match och som bara gjort tre mål under de matcherna.

Montreal Canadiens - Washington Capitals 1-4 (0-1, 0-0, 3-1)
Alex Ovechkin är bara ett ynka poäng från att nå 1000 i NHL. Ryssen stod för ett mål och två målgivande passningar när Capitals vann med 4-1 borta mot Canadiens. Nicklas Bäckström öppnade målskyttet ned sitt 10:e mål för säsongen i den första perioden framspelad av Ovechkin. 999-poängsmannen spelade sedan fram Evgeny Kuznetsov innan han själv satte 4-1 i den tredje perioden. Hans sista mål tog honom upp på delad plats med Maurice "The Rocket" Richard med 544 mål.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Nattens andra målnolla stod Connor Hellebuyck som räddade 28 skott för Jets i mötet med Flames. Nollan var hans tredje för säsongen och Jets studsade tillbaka efter förlusten mot Buffalo Sabres senast då Patrik Laine blev skadad. Målskyttar för Jets blev Dustin Byfuglien och Blake Wheeler. I Flames bröts Matthew Tkachuks nio matcher långa poängsvit vilket är den längsta av en rookie den här säsongen.
Los Angeles Kings - Dallas Stars 4-6 (0-1, 1-2, 3-3)
Efter en galen tredje period som innehöll sex mål lyckades Dallas få med sig två poäng från matchen. Periodens första mål kom efter 2.16 och under de nästkommande sex minuterna kom ytterligare fyra mål. Bägge tränarna bytte dessutom målvakter under perioden.

Nattens utropstecken:
Den tredje perioden mellan Kings och Dallas måste gå till historien som en av de mest svängiga. Sex mål skojar man inte bort och dessutom fem innan matchuret slått åtta minuter i perioden.
Nattens stjärnor:
Roberto Luongo, Florida Panthers, 28 räddningar
Alexander Ovechkin, Washington Capitals, 1 mål, 2 assist
Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets, 28 räddningar
Så gick snacket:
"Det var ingen jättematch, det var inte usel match men det var inte tillräckligt bra just nu. Vi måste komma upp lite mer än så. Försöka hitta ett sätt att ta poäng". - Corey Schneider, New Jersey Devils.
"Det betyder att jag blir äldre. Jag kommer ihåg mitt första år, min första match som om det var för fem minuter sedan. Tiden går så fort, man måste försöka ta tillvara på vare sekund när du har en möjlighet att göra något speciellt". - Alexander Ovechkin efter tre nya poäng
"Killarna täckte många skott, men skott är roligt och matchen var rolig. Så som killarna spelade framför mig gjorde det ännu roligare eftersom de gjorde det lätt för mig". - Connor Hellebuyck