OEL 100

Columbus Blue Jackets tog sin åttonde raka seger och stärkte sina slutspelschanser genom att bortaslå Boston Bruins med 5-4 efter sudden.
Segersviten är deras längsta sedan den 16 matcher långa sviten förra säsongen och segern mot Boston gör att laget har 85 poäng, vilket är lika många som Metropolitan-trean Philadelphia Flyers.

Matchen var en svängig historia. Blue Jackets tog ledningen men Bruins vände tillbaka till 3-1 innan gästerna återigen vände på steken. Artemi Panarin satte 3-4 i mitten av den tredje perioden, men glädjen varade däremot inte längre än 20 sekunder innan David Krejci kvitterade och tog matchen till förlängning.
I tre-mot-tre-spelet fixade Cam Atkinson, assisterad av Alex Wennberg, segermålet för gästerna efter 2:55.
- Vi höll oss till det vi ska göra och det är det bra lag gör. Det var inte den vackraste segern, men vi hittade ett sätt att ta två viktiga poäng, sa Atkinson till nhl.com/sv.
De två poängen gör att de också är tre före New Jersey Devils som ligger på andra wild card-plats.
Notera att Bostons Ryan Donato gjorde sin NHL-debut och noterades för ett mål och två assist och därmed blev den andra spelaren i Bruins historia att leverera en sådan meny i sin första NHL-match efter Jarno Kultanen(5 Okt. 2000)
Här är summeringen från nattens matcher:
Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-5 (0-0, 2-2, 3-0)
Arizona och Oliver Ekman-Larsson fortsätter att visa bra form på sensäsongen. I natt försvagade de Calgarys slutspelsplatser ytterligare tack vare bland annat två mål från den svenske backen.
Ekman-Larsson satte sina två mål i den tredje perioden. De betydde 3-2 och 4-2 och var hans 100:e och hans 101:a i karriären vilket är näst flest någonsin i Coyotes efter Teppo Numinens 108. Han satte sitt första med ett välplacerat handledsskott bakom Mike Smith och sitt andra i tom kasse.
Även Max Domi blev tvåmålsskytt för Arizona som lämnade jumboplatsen i tabellen för Buffalo. I Flames spelade Rasmus Andersson efter att ha blivit uppkallad under gårdagen. Han noterades för 13:32 minuters speltid. Bortalagets mål gjordes av Dougie Hamilton och Sena Monahan.

Buffalo Sabres - Nashville Predators 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Ligaledarna Nashville fortsätter övertyga och tog i natt poäng för femtonde raka matchen, vilket är nytt klubbrekord. Segern betydde också att Pekka Rinne för tredje gången nådde 40 segrar under samma säsong, bara Martin Brodeur har fler.
Framåt var det, som så många gånger förr, svensk inblandning i målproduktionen. Filip Forsberg stod för ett mål och en assist och Viktor Arvidsson för två målgivande passningar. Mike Fisher, Ryan Johansen och Ryan Hartman skrev också in sig i målprotokollet.
Buffalos mål vaktades av Linus Ullmark som i sin andra start för säsongen stod för 28 räddningar.

Montreal Canadiens - Florida Panthers 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Florida tog två viktiga poäng och krympte avståndet till wild card-platserna från Eastern Conference. Målvakten Roberto Luongo räddade 28 skott och höll sin 76:e nolla i karriären, lika många som Ed Belfour och Tony Esposito.
Aaron Ekblad satte 0-1 i den första perioden med sitt 15:e mål för säsongen och i den tredje ordnade Aleksander Barkov 0-2 med sitt 26:e mål och sin 71:a poäng.
Panthers har spelat 70 matcher och är efter i natt tre poäng efter New Jersey Devils som spelat 72.

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)
Kings tog över tredjeplatsen i Pacific Division tack vare två friska poäng borta mot Wild.
Wild såg länge ut att gå mot segern efter att ha vänt ett 0-2-underläge till 3-2. Lagets tredje mål gjorde Joel Eriksson Ek efter 17:29 av den tredje akten, men hans fjärde för säsongen räckte inte.
Dustin Brown kvitterade med 47 sekunder kvar att spela och i förlängningen spelade Adrian Kempe fram Jeff Carter, som med sitt andra mål i matchen, avgjorde för gästerna.
Kings, 86 poäng, har lika många som Ducks men fler vinster vilket gör att de ligger före i tabellen. Med sin poäng ligger Wild kvar som trea i Central Division, fyra poäng före närmast jagande Colorado Avalanche.

Så gick snacket:
"Han är den bästa målvakten i ligan. Det finns många bra men jag tror inte du behöver titta för mycket för att se att han har varit bäst under säsongen" - P.K. Subban om Pekka Rinne.
"Alla bidrog ikväll och vi gjorde en bra match som start på den här bortaturnén. Vi måste spela likadant ikväll mot Ottawa Senators" -Panthers coach Bob Boughner
"En viktig seger. Vi gjorde nog inte vår bästa match. I spelade bra i perioder men också rätt dåligt. Den här tiden på året spelar det ingen roll hur det ser ut, man måste bara vinna" - Kings back Drew Doughty