Philadelphia Flyers formtopp fortsätter. I natt kom lagets sjunde raka seger efter 5-2 borta mot Washington Capitals.
- Vi kom hit, redo att spela. Det visade en hel del av viljan och karaktären som finns i den här gruppen. Vi har inte uppnått något ännu, men dagens matche var viktig för båda lagen, säger Flyers coach Alain Vigneault till NHL.com/sv.

Det var laddat för ett toppmöte i Capital One Arena. Ettan Capitals mot tvåan Flyers i Metropolitan Division. Och det var gästerna från Philadelphia som utnyttjade den pressen bäst och är nu bara en poäng efter Washington i tabellen.
Washington gjorde matchens första mål när Lars Eller tog hand om framspelningen från Richard Panik. Målet kom i den första perioden. I den andra skulle Flyers få sin utdelning. Tre gånger om dessutom. 1-1 satte Travis Konecny i powerplay efter 7:06, och efter 14:48 hittade Kevin Hayes fram till 2-1. Tyler Pitlick hann också göra 3-1 innan hemmalaget reducerade genom Garnet Hathaway.
Flyers ökade på sin ledning två gånger om i den tredje perioden och stängde på så sätt matchen. Kevin Hayes avslutade med att spela fram Scott Laughton till 5-2 med drygt sex minuter kvar.
- Det var två bra lag som möttes, de fick inte med studsarna som vi fick. Jag tittade upp på skottstatistiken en gång i slutet av andra och de hade elva skott, det är ett bra offensivt lag. När man kan göra så då har man en bra chans att vinna, säger Hayes.
Flyers sju matcher långa segersvit är den längsta för klubben sedan de vann åtta i rad under slutet av januari och början av februari förra säsongen. Ett minus för laget var att forwarden James van Riemsdyk lämnade matchen i den första perioden med en bruten hand sedan han täckt ett skott. Vigneault meddelade efteråt att de kommer veta mer om forwardens status i morgon.
Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 3-2 öt (0-2, 0-0, 2-0, 1-0)
T.J. Brodie blev i natt stor matchhjälte för Flames som tog två välbehövliga poäng i sin slutspelsjakt. Brodie avgjorde mötet med Blue Jackets i sudden och sköt upp laget på 77 poäng. Det ger dem tre poängs försprång till lagen som ligger på wildcard-plats just nu.

CGY-CBJ: Brodie avgör i sudden för Flames

Blue Jackets ledde med 2-0 efter den första perioden efter att Devin Shore och Gustav Nyquist gjort ett mål vardera. Flames kom tillbaka i den tredje perioden. Elias Lindholm reducerade till 2-1 innan Matthew Tkachuk kvitterade.
Förlusten till trots tog Blue Jackets en poäng och klättrade förbi New York Islanders och har nu det första wildcardet från Eastern Conference.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2-4 (0-1, 0-0, 2-3)
Arizona gjorde tre raka mål i den sista perioden och säkrade två poäng, vilket tog laget upp på lika många som Vancouver och Winnipeg Jets i Western Conference. De tre lagen, varav de två sistnämnda ligger på wildcard-plats, har nu alla 74 poäng.
Inför den sista perioden var Carl Söderberg matchens ende målskytt. Hemmalaget ändrade på det på 6:16 och vände 0-1 till 2-1. Men Coyotes gav sig inte. Under matchens sista tio gjorde gästerna sina tre mål. Nick Schmaltz satte 2-2 efter 10:10. Lawson Crouse styrde in Oliver Ekman-Larssons skott till 3-2 efter 12:39 och med bara 35 sekunder kvar satte Ekman-Larsson själv 4-2 i tom kasse.
Coyotes har nu vunnit två matcher i rad. Canucks har fyra raka förluster.
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-4 öt (2-2, 0-1, 1-0, 0-1)
Ducks lyckades bryta Avalanche sju matcher långa segersvit genom att vinna i förlängning i Pepsi Center. Matchvinnare blev Rickard Rakell som avgjorde med bara två sekunder kvar att spela av övertiden. Rakell avgjorde med ett skott från den högra tekningscirkeln. Målet var hans första sedan den 31 januari (16 matcher).

COL-ANA: Rakell avgör med skott utifrån i sudden

Matchbilden svängde flera gånger. Ducks hämtade in 0-1 till 2-1 och tog också ledningen med 3-2, men hemmalaget ordnade sudden genom Nathan MacKinnons soloprestation fram till 3-3 i den tredje perioden.
Gabriel Landeskog var en faktor på alla Colorados mål. Han spelade fram till lagets första och tredje mål och satte själv Avalanches andra. Det målet kom i powerplay och svensken passerade därmed Valeri Kamensky för åttonde platsen i powerplaymål i Avalanches historia. Landeskog har nu gjort 52 powerplaymål.
Colorados poäng innebär att laget nu är två poäng efter St. Louis om förstaplatsen i Central Division.
SÅ GICK SNACKET:
"Det var viktigt. Jag tyckte det tog ett tag för oss att komma igång, vilket kan hända efter en lång roadtrip. Men när vi kom in i spelet vi vet vi kan spelade vi bra och begränsade deras chanser"