Mika_Zibanejad_Jesper_Fast

Mika Zibanejad gjorde det avgörande målet och Henrik Lundqvist gjorde 34 räddningar när New York Rangers tog ledningen i matchserien mot Montreal Canadiens med 3-2.
I en tät och jämn match 5 kunde Rangers vinna med 3-2 efter att matchen gått till förlängning.

Det var hemmalaget som tände den röda lampan först i matchen där de 12:07 in i den första perioden tog ledningen genom Artturi Lehkonen. Finnen snappade upp sin egen retur och överlistade Henrik Lundqvist efter att ha tagit köksvägen. Det var hans andra mål under slutspelet.
Gästerna svarade knappa fyra minuter senare då Mika Zibanejad, i numerärt underläge, bröt en Montreal-passning och satte fart över banan. I anfallszon bröt han in mot mitten av banan och hittade Jesper fast som åkt sig ren framför mål. Fast avslutade rappt och gjorde också han sitt andra slutspelsmål.
Montreals powerplay fortsatte dock och bara 24 sekunder efter Rangers kvitterat återtog Canadiens ledningen. Brendan Gallagher fick pucken mellan tekningscirklarna och tryckte iväg ett stenhårt handledsskott över axeln på Lundqvist.
Hemmalaget ledde med 2-1 efter den första perioden.
Rangers skulle dock utjämna i den andra perioden.
Klockan stod på 18:28 när Rick Nash bröt in framför Price som kunde stöta undan pucken. Brady Skjei kom sättande från blålinjen och kunde trycka in returen till 2-2.
I den tredje perioden bevakade lagen varandra och inget lag lyckades avgöra matchen. Skotten i tredje var 7-7 och matchen gick till sudden.
I förlängningen avgjorde Mika Zibanejad efter 14:22.
Chris Kreider förde upp pucken i Montreals zon och skickade den mot mål.
Vid bortre stolpen stod Zibanejad och kunde lägga in sitt första slutspelsmål för säsongen.
Rangers leder i och med det matchserien med 3-2. Nästa match spelas på lördag i New York.