LundqvistSave_RangersHabsRecap

Henrik Lundqvist höll nollan när New York Rangers vann med 2-0 mot Montreal Canadiens i Bell Centre i match ett av Stanley Cup-slutspelet 2017. Rangers fick därmed en smakstart på matchserien.
- Vi hade en plan när vi gick in till den här matchen och vi utförde den perfekt, sa Lundqvist efter matchen.

Förhandssnacket inför match ett mellan Canadiens och Rangers hade handlat en hel del om målvaktsduellen mellan två av ligans bästa målvakter, Carey Price och Lundqvist. Och de gjorde vardera en fin insats i den inledande matchen. Lundqvist stod för 31 räddningar och Price för 29.
Price fick se sig överlistad efter 9.50 i den första perioden när Tanner Glass gav Rangers ledningen. Glass skickade direkt efter en tekning iväg ett backhandskott som smet in bakom en skymd Price. Glass kallades upp av Rangers i mars efter att ha spenderat stora delar av säsongen i AHL, ett lyckat drag sett till match ett.
- Han fick en bra träff, det var ett ganska bra skott. Jag trodde kanske inte då att det skulle bli det avgörande målet. Men man måste ge dem beröm, det spelade bra och jag tyckte Lundqvist var enastående, sa Price.
Trots målet var det Montreal som ägde det mesta av spelet i den första perioden och vann skotten med 16-5. Men Lundqvist höll tätt och fortsatte att göra det även i den andra och tredje. Rangers 2-0-mål kom med 1.10 kvar när Montreal plockade ut Price i ett försök att kvittera. Men som så många gånger förr slutade det med att motståndarna, genom Michael Grabner den här gången, kunde skicka in pucken i tom bur. Framspelningen stod Jesper Fast för.
Segern gjorde Henrik Lundqvist till den mest segerrika aktiva målvakten. Han har nu 56 stycken och hans tionde slutspelsnolla kom i hans 116:e raka slutspelsstart för Rangers.
Match två spelas på fredag, även den i Montreal.