Elliott

Philadelphia Flyers är efter tio raka förluster ett vinnande lag i NHL igen. I bortamötet med Calgary Flames vann till slut Flyers med 5-2 efter att Brian Elliott gjort 43 räddningar och visat vägen.

• Viktigt att avsluta den här sviten och göra det på sätet vi gjorde det på ikväll är bra för vår grupp, säger Elliott.
    Efter att Flames tagit ledningen i den första perioden genom Troy Brouwer gjorde Flyers fyra raka mål. Valtteri Filppula kvitterade i slutet av den första och Scott Michael Raffl och Wayne Simmonds fortsatte målskyttet i den andra.

Sean Monahan reducerade för Flames i slutet av mittperioden. Men Scott Laughton punkterade matchen 1:51 in i den tredje. Jakub Voracek stod för tre assist i matchen och har trots lagets dåliga form gjort 17 poäng de senaste 13 matcherna.
I och med att Flyers vann lyckades de undvika att förlora 11 matcher i rad för första gången i klubbens historia. De har förlorat tio i rad vid två tidigare tillfällen: 2-27 december, 2006: 0-9-1 och 6-23 februari, 2008: 0-8-2.
Här är summeringen från nattens matcher:
Washington Capitals - San Jose Sharks 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Alexander Ovechkin nådde 20 mål för 13:e säsongen i rad och klättrade dessutom på alla tiders skytteliga när han fri med Martin Jones satte en backhand till 2-0 i den andra perioden. Målet var ryssens 578:e i karriären vilket gör att han passerar Mark Recchi för 20:e platsen.
Ovechkin assisterade sedan Brett Connolly till 3-1 innan Jakub Vrana stängde matchen med sitt 4-1-mål i powerplay i den tredje perioden. Timo Meier blev målskytt för Sharks vars svenske forward, Marcus Sörensen, gjorde sin första match för säsongen.

Florida Panthers - New York Islanders 4-5 (1-1, 2-3, 1-0, 0-0, 0-1)
Straffar krävdes i mötet mellan Panthers och Islanders. Lagen följdes åt i målprotokollet under hela matchen. Anders Lee, Thomas Hickey, Brock Nelson och John Tavares gjorde mål för Islanders medan Nick Bjugstad, Aaron Ekblad, Aleksander Barkov och Denis Malgin målade för hemmalaget.
Malgins mål betydde 4-4 och kom efter 5:06 av den tredje perioden efter att Vincent Trocheck serverat Malgin i slottet för ett direktskott. I straffläggningen avgjorde rookien Mathew Barzal på sin första straff i NHL.
Floridas målvakt Roberto Luongo tvingades lämna matchen i den andra perioden med en skada. Keith Yandle hade tre assist för hemmalaget.

Nashville Predators - Boston Bruins 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)
Filip Forsberg stängde matchen när han en bit in i den tredje perioden friställdes av Roman Josi och distinkt satte pucken intill den vänstra stolpen hos Tuukka Rask. Målet var Forsbergs 14:e den här säsongen och innebar 5-3 för hemmalaget.
Craig Smith gjorde två mål i den första perioden och fick sällskap i målprotokollet i upptakten av den andra av Nick Bonino och Kevin Fiala. 4-0-ledningen var dock inte så säker som den verkade.
Charlie McAvoy reducerade i powerplay under mellanperioden och i öppningen av den tredje närmade sig Boston ytterligare efter mål från Zdeno Chara och David Pastrnak. Men det var innan Forsbergs mål som säkrade Predators 12 seger på de 15 senaste matcherna.

Så gick snacket:
"Jag blev överraskad. Jag har inte någon särskilt bra backhand. Jag försökte göra samma sak i den tredje perioden men jag har inte den skickligheten. En fungerade, jag tar den". - Ovechkin
"Vi hade det lite jobbigt i tredje perioden. Vi ledde med 4-1 och släpper in två snabba vilket du inte vill göra. När sedan Forsberg har pucken i ett friläge gör han alltid mål." - Roman Josi.