pastrnak whip

David Pastrnak stod för en hejdundrande insats när hans Boston Bruins besegrade New York Rangers med 6-3. Tjecken stod för tre mål och två assist och såg till att hans lag kunde dryga ut försprånget till Toronto Maple Leafs.
Pastrnak gjorde sin första hemmamatch sedan comebacken från 16 matchers skadefrånvaro, och kanske var det orsaken till hans tredje hat trick för säsongen.

• Det hjälper till, komma tillbaka efter lång tid och inte ha missat en matchinnan. Det var jobbigt början, men det var kul att vara tillbaka i TD Garden och spela, säger Pastrnak.
    Pastrnak gav Boston Ledningen med både 1-0, 2-1 och 4-2 och låg bakom Jake DeBrusks 3-1 samt Patrice Bergerons 5-2. Tre av Pastrnaks poäng kom i powerplay, totalt gjorde Boston fyra poäng i spelformen.
    - Det dödade oss, sa Henrik Lundqvist som vaktade Rangers kasse.
    - Vi vet att de har så många vapen, man försöker ta bort krosspassen men då skjuter de för styrning i stället. Man tar bort mitten, men då hittar de genomspelet.
    Lundqvist gjorde i natt sitt 50:e framträdande för säsongen. Med det är han den sjunde målvakten (Martin Brodeur, Ed Belfour, Roberto Luongo, Tony Esposito, Curtis Joseph, och Patrick Roy) i NHL:s historia som gjort 50+ matcher i minst 12 olika säsonger.

BOS-NYR: Pastrnaks tredje hat trick för säsongen

Pastrnaks hjälpte Bruins till sex poängs försprång på Toronto Maple Leafs för andraplatsen i Atlantic division vilket ger hemmafördel i första slutspelsmatchen. Segern var Bostons 12:e i rad på hemmais.
I Rangers gjorde Mika Zibanejad två mål och nådde därmed 30 för säsongen. Det är första gången i karriären som svensken når den noteringen.
Här är summeringen från nattens matcher:
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 5-4 (0-2, 3-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Trots en 2-0-ledning efter den första perioden föll Toronto borta mot Philadelphia och tappade mark i jakten om andraplatsen i Atlantic Division.
Flyers gjorde tre mål i mittperioden, och hade på så sätt ledningen inför den sista. Auston Matthews kvitterade då för Leafs, men Ryan Hartman satte återigen Flyers i ledningen. Med 8:27 kvar kvittrade William Nylander med sitt första mål sedan den 27 februari (14 matcher).
Det tog matchen till förlängning och sedan straffar där Fyers avgjorde genom Sean Couturier.
Resultatet innebär att Leafs nu är sex poäng efter Bruins om andraplatsen. Flyers har fortfarande chans på slutspel tack vare segern, en förlust hade inneburit att de varit borträknade.

Calgary Flames - Dallas Stars 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Dallas håller sin första wild card-plats i Western Conference. Borta mot Pacific-ledande Calgary grundlades segern efter mål från Alexander Radulov och Miro Heiskanen. Dallas är efter nattens resultat tre poäng före närmast jagande Colorado Avalanche och fem poäng före Arizona Coyotes.
Båda Stars mål kom i powerplay. Radulovs i den första perioden och Heiskanenes i den tredje. Hemmalagets TJ Brodie reducerade med 1:32 kvar att spela.
Dallas kasse vaktade inledningsvis av Ben Bishop, men en skada i den andra perioden tvingade gästerna till ett målvaktsbyte. Anton Khudobin hoppade in och räddade 15 skott.

CGY-DAL: Radulov bjuder på en soloprestation

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 4-3 (2-0, 2-2, 0-1)
Med fem matcher kvar har Colorado satt sig i förarsätet om det andra wild cardet i väst. Efter att Avs hemmabesegra Golden Knights har de nu två poängs försprång på Arizona Coyotes.
Avalanche tog en tidig 2-0-ledning och hade också 3-0 en bit in i den andra perioden innan gästerna målmässigt kom in i matchen. På de treförsta Avs-målen stod Tyson Barrie för tre poäng, ett mål och två assist. Barries mål var hans 73:e grundserie mål för Colorado vilket är flest i klubbens histoira. Barrie passerade i natt Sandis Ozonlinsh.
Med två mål på fyra minuter var Vegas sånär ikapp. Men ett sent mål i mittperioden från Gabriel Bourque såg till att hemmalaget kunde andas ut i paus.
Avalanche höll sedan ut i den tredje perioden och har nu satt sig i ett bra läge för att nå slutspel. Avalanche och Coyotes möts på fredag i en "fyrapoängsmatch"

COL-VGK: MacKinnon hittar rätt trots trafik

Så gick snacket:
"Det var ett tag sedan, men jag har haft chanser så jag var inte så orolig. Jag gör hellre mål i slutspelet än nu"