vegas 22118

Fina målvaktsinsatser från Anton Forsberg och Ryan Miller och fler rekord från Vegas Golden Knights. Så kan nattens tre matcher summeras i en mening.
Forsberg såg till att Chicago Blackhawks slutspelshopp fortfarande lever medan Miller tog upp Ducks i topp-3 av Pacific Division igen och när det gäller Vegas är de numera det mest vinstrika expansionslaget på hemmaplan genom alla tider.

Här är summeringen från nattens matcher:
Vegas Golden Knights - Calgary Flames 7-3 (2-1, 2-2, 3-0)
För visst blev det ett nytt rekord för Vegas som i natt tog säsongens 23:e hemmaseger och därmed passerade Hartford Whalers (1979-80) för flest under sin debutsäsong i ligan. Segern var dessutom deras 40:e för säsongen.
William Karlsson gjorde sitt 31:e mål för säsongen när han styrde in 2-1 i slutet av den första perioden, ingen annan spelare i ett expansionslag har gjort så många lag sedan säsongen 1992-93.
Den ledningen höll sig inte särskilt länge in i den andra perioden. Efter bara 20 sekunder gav Mikael Backlund pucken till Dougie Hamilton som hittade rätt med ett välplacerat skott från kanten på Marc-Andre Fleury. Innan mittperioden var slut stod det 4-3 till hemmaget. Reilly Smith blev Vegas femte 20:e målsskytt den här säsongen när han gjorde 3-2, Matthew Tkachuk kvitterade till 3-3 med assist från Johnny Gaudreau som därmed har 51 assist på 61 matcher.
4-3-målet gjorde Alex Tuch och de skulle komma mer från honom i den tredje perioden.
Gästerna hade en puck inne till 4-4 i början av den sista akten men Vegas utmanade för offside och fick rätt. Därefter klev Tuch in i handlingarna igen när han assisterade till Luca Sbisas 5-3-mål. Tuch avslutade sedan sin kväll med att ta en fight med Travis Hamonic och registrera ett Gordie Howe hat trick.
Efter Sbisas mål gjorde både Erik Haula och Cody Eakin varsitt mål vilket fastställde slutresultatet 7-3.

Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Målvakten Anton Forsberg står normalt sätt längst bak i Blackhawks men efter nattens insats förtjänar han att frontas desto mer. Svensken svarade för 32 räddningar varav sju i sudden och sedan ytterligare fem i straffläggningen vilket ledde Chicago Blackhawks till två poäng mot Ottawa Senators.
Tack vare segern är Chicago 11 poäng i från Minnesota Wild för det andra wildcardet till Stanley Cup-slutspelet från Western Conference.
Patrick Kane stod för ett mål och en assist i matchen. Målet, hans 116:e på hemmaplan i spel med lika många spelare på isen, är sjunde flest genom Blackhawks historia. Hans assist innebar Artem Anisimovs 16:e mål för säsongen. På det målet noterades även Erik Gustafsson för en passningspoäng.
I Senators nätade Zack Smith och Matt Duchene. Duchenes mål innebar hans 22:a poäng på hans senaste 21 matcher. Fredrik Claesson stod för en målgivande passning, hans tredje på de senaste fem matcherna.
I straffläggningen avgjorde sedan Nick Schmaltz in den sjunde straffomgången vilket gjorde att Blackhawks-coachen Joel Quenneville fick jubla i sin 1600:e NHL-match på bänken. Han är tillsammans med Scotty Bowman och Al Arbour de enda tränaren som coachat så många matcher genom NHL:s historia.

Anaheim Ducks - Dallas Stars 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Anaheim Ducks tog tillbaka tredjeplatsen i Pacific Division efter att Ryan Miller hållit nollan hemma i Honda Center. Ryan Getzlaf stod för en fräckis till mål och även för en målgivande passning.
Hampus Lindholm satte 1-0 till Ducks i den första perioden. I powerplay stötte backen fram till höger i zon och rakade in returen på skottet från Ryan Getzlaf. Målet var Lindholms 38:e i Ducks-tröjan vilket gjorde att han passerade Fredrik Olausson för femte flest av en back i Ducks historiebok.
Matchen höll sig sedan mållös in till den tredje periodens femte minut. Då visade Getzlaf att han även är giftig i numerärt underläge. Från egen zon lobbade han pucken över Stars backar in i anfallszon. Han satte sedan fart på rören och hann före en utstormande Ben Bishop, rundade honom och satte pucken i tomt mål.
Det blev inga fler mål än så. Ryan Miller räddade totalt 41 skott och höll sin 42:a nolla i karriären. Bara 34 målvakter har hållit fler och Miller ligger nu delad 35:a på den listan tillsammmans med Jaroslav Halak & Charlie Gardiner.