WSH

Nicklas Bäckström stod för ett hat trick när Washington Capitals besegrade New Jersey Devils med 6-3 hemma i Capital One Arena.

Vi är mest vana vid att se honom som framspelare, men i natt visade Nicklas Bäckström sina kvalitéer som avslutare. Den svenske centerns tre mål var hans första hat trick sedan den 13 december 2014.
- Han är ryggraden i vårt lag. Han visar det varje match med ett komplett spel. Han är en av de bästa just nu, säger Capitals målvakt Braden Holtby.
1-0 stötte Bäckström in efter 3:51 sedan Alex Ovechkin hittat honom med en öppnande passning i slottet.
Hans andra mål kom i powerplay i den tredje perioden och betydde 4-1. Bäckström snirklade i den högra tekningscirkeln innan han avlossade ett rappt handledsskott via ena stolpen.
Bäckström stängde sedan matchen med att göra 6-3 i tom kasse med bara 22,1 sekunder kvar, snällt framspelad av Ovechkin.
- Det händer inte så ofta, så jag tar det. Men det viktigaste var att vi tog två poäng. Det var en fin passning av Alex där, säger Bäckström.
Bäckström noterades också för en assist i matchen, till Andre Burakovsky som gjorde Capitals 3-1-mål. Washington har nu tagit sju raka segrar. Något värre ser det ut för Devils. Trots ett mål från Marcus Johansson inkasserade laget sin fjärde raka förlust.
- Vi spelar inte tillräckligt bra hockey. Vi har spelarna. Vi har talangen. Vi måste hitta sätt att spela bra över hela isen, säger Devils-backen Ben Lovejoy.
Här är summeringen från nattens matcher:
Florida Panthers - Buffalo Sabres 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Efter de tio raka segrarna har Buffalo nu förlorat två matcher i rad. I natt blev de sänkta av finländaren Aleksander Barkov, som avgjorde tillställningen i BB&T Center efter 2:26 av förlängningen.
Sabres, vars mål vaktades av Linus Ullmark, hade ledningen två gånger om. Jeff Skinner satte 1-0 i den första perioden och Sam Reinhart 2-1 i den andra. På Reinharts mål noterades Ullmark för en assist.
Panthers lyckades dock kvittera båda gångerna. Först genom Jared McCann till 1-1 och sedan Evgenii Dadonov som gjorde 2-2 i mitten av den tredje perioden.
Ullmark gjorde totalt 40 räddningar i matchen och gjorde vad han kunde för att Sabres skulle ha chansen att vinna. Men på Floridas första skott i förlängningen avgjorde Barkov.
Lawrence Pilut gjorde NHL-debut för Sabres. Den förre HV71-backen spelade 12:48 och var plus-1 i matchen.

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Anaheim Ducks tog sin femte seger på sina senaste sex matcher. Bakom segern: fyra svenskpoäng.
Carolina Hurricanes tog visserligen ledningen i matchen. Rookien Andrei Svechnikov hittade rätt sent i den första perioden på en skymd John Gibson som gjorde sin 200:e NHL-match.
Matchen var sedan mållös till 16:10 in i den tredje perioden. Då gjorde Pontus Åberg Ducks 1-1-mål. Assisterad av Adam Henrique och Rickard Rakell fick Åberg träff på en puck i luften som letade sig in bakom Curtis McElhinney. Målet var Åbergs sjunde för säsongen.
I förlängningen avgjorde Ryan Getzlaf efter bara 1:15. Hampus Lindholm, som var tillbaka efter sex matchers skadefrånvaro, hittade honom med en genomskärare vilket friställde lagkaptenen som inte gjorde några misstag. Lindholm fick i sin tur pucken av Rakell.

CAR-ANA: Åberg petar in pucken på volley

Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)
En urstark tredje period samt Johnny Gaudreau och Mikael Backlund låg bakom Calgary Flames två poäng hemma i Scotiabank Saddledome.
Backlund hittade rätt två gånger om och stod dessutom för en assist i matchen. Backlund hängde 1-0 redan efter 36 sekunder med ett handledsskott som letade sig in bakom Calvin Petersen.
Adrian Kempe ordnade en reducering för Kings i den andra perioden.
I den tredje satte hemmalaget in nådastöten. Johnny Gaudreau, som haft tre ramträffar i matchen, satte 2-1. Målet skulle bli matchavgörande. Mikael Backlund satte 3-1 i tom kasse, precis som Sean Monahan som satte 4-1 med sekunder kvar att spela, assisterad av Backlund.

CGY-LAK: Backlund sätter tidigt lednignsmål

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)
Blues tog en viktig seger i bortamötet med divisionsrivalen Avalanche. Förlängningssegern var deras andra tvåpoängare på de senaste sex matcher.
Gästerna tog en 0-2-ledning i den första perioden. Vladimir Tarasenko överlistade Semyon Varlamov efter 4:57 fram till 1-0 och 2-0 kom med 31 sekunder kvar när Alex Steen satte pucken bakom Avs-målvakten.
Hemmalaget kom sedan tillbaka. Nikita Zadorov reducerade tidigt i den andra perioden och kvitteringen kom bara knappa minuten senare genom Mikko Rantanen.
Colorado tappade sedan backen Eric Johnson som fick matchstraff för armbågstackling efter att ha tacklat Steen. Steen fick en överkroppsskada och lämnade matchen.
En mållös tredjeakt innebar förlängning där Colton Parayko elegant avgjorde för gästerna. Blues ligger fortsatt sist i Central Division, men närmade sig åtminstone lagen ovan i och med nattens seger.

COL-STL: Steen drygar ut lednignen i powerplay

Så gick snacket:
"Jag tyckte att Linus spelade kanon för oss. Vi hade lite problem att skapa saker i deras zon och få till en bra foreheck" - Sabres Jeff Skinner
"Getzlaf är en skicklig spelare, han får saker att hända. Det var ett fint avslut att få den över min plock där". - Hurricanes målvakt Curtis McElhinney
"Det var skönt att till slut få sätta en. Jag vet inte hur den gick in. Jag menar genom skridskor och benskydd … " - Flames Johnny Gaudreau.