Karlsson

Hela 14 matcher spelades i NHL igår kväll och under natten.
Som vanligt höll sig många svenska spelare framme och skrev in sig i poängprotokollen.
I Las Vegas vann Golden Knights sin fjärde raka match och förbättrade sin hemma-statistik till 9-1-0 efter en svängig tillställning mot San Jose Sharks där Vegas till slut vann med 5-4 efter förlängning.

William Karlsson fortsätter sin fina säsong och gjorde två nya mål då Golden Knights skaffade sig en 4-1 ledning i den andra perioden.

Hans första kom bara tio sekunder efter pausvilan då han tryckte in en retur efter ett skott från Alex Tuch i powerplay.
Hans andra kom 6:55 in i den andra perioden efter det att han åter tagit sig in framför mål och styrt in ett skott från Jonathan Marchessault.
Med det har William Karlsson gjort 20 poäng (12+8) den här säsongen och han toppar både den interna poängligan och skytteligan i Vegas.
- Det känns som om pucken alltid hittar fram till mig just nu, säger William Karlsson till NHL.com. Det är mina kedjekamrater som gör det lätt för mig. Det hade varit roligt att få ha satt en puck till och gjort hattrick, men jag är glad över mina två mål.
San Jose Sharks började sin upphämtning i matchen då Brent Burns satte sitt första mål för säsongen. Detta i sin 900 NHL-match i karriären.
Innan den andra perioden var till ända hade också Chris Tierney och Mikkel Boedker nätt för gästerna och efter en mållös tredjeperiod gick matchen till förlängning.
I OT var det Jonathan Marchessault som satte den avgörande pucken efter 1:21.
Noterbart är att båda de startande målvakterna Martin Jones i Sharks och Maxime Legace i Knights blev utbytta. Aaron Dell kom in för San Jose tidigt i den andra perioden och Malcolm Subban gjorde comeback mellan stolparna i hemmalaget i den tredje perioden.
\\*
Alexander Ovechkin gick upp jämsides med Mike Bossy på 21:a plats i NHL:s skytteliga genom tiderna då han satte sitt 573:e mål i segermatchen mot Lightning.
Målet kom med 1:24 kvar att spela av den första perioden och betydde 1-1 för Capitals. Niklas Bäckström assisterade vid målet.
- Det var en situation där jag behövde fatta ett snabbt beslut ute på isen. Jag ville hitta en passning, men det verkar som jag inte är någon vidare bra passningsspelare, skrattade Ovechkin efter matchen. Det är tydligt att jag måste skjuta när läget dyker upp. Det känns bra att kunna ta de två poängen i matchen och gå vidare.
Capitals gjorde ytterligare två mål genom Devante Smith-Pelly och Jay Beagle och Capitals har nu vunnit sju av de åtta senaste hemmamatcherna.
Lightnings mål gjordes tidigt i den första perioden av Vladislav Namestnikov i powerplay, assisterad av Nikita Kucherov och Victor Hedman.
Här är nattens övriga matcher:
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets: 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Nikolaj Ehlers och Bryan Little gjorde tre poäng var då Winnipeg Jets bortabesegrade Anaheim Ducks i Honda Center.
Ehlers svarade för två mål och en assist, båda målen inom fem minuters spel i den första perioden, medan Little gjorde ett mål och spelade fram till två.
Connor Hellebuyck räddade 30 skott för Jets.
Dennis Rasmussen noterades för en assist vid Ducks mål.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche: 3-2 e. str. (1-2, 1-0, 0-0, 0-0)
Både Gabriel Landeskog och Carl Söderberg noterades för varsin målgivande passning för sitt Avalanche i bortamatchen mot Wild.
Men det skulle ändå bara räcka till en poäng i Xcel Energy Center. Matchen slutade 2-2 efter det att Minnesotas Nino Niederreiter kvitterade fem minuter in i den andra perioden. Med det har Niederreiter gjort mål i sex raka matcher, vilket är tangerar Brian Rolstons franchiserekord från 2008.
Matchen fick avgöras på straffar där både Charlie Coyle och Chris Stewart satte sina för Wild och där Alex Stalock räddade Landeskogs och Nathan MacKinnons försök för Avs.

Philadelphia Flyers - New York Islanders: 5-4 e. förl. (0-1, 4-1. 0-2, 0-1)
I Wells Fargo Center åkte Philadelphia på sin sjunde raka förlust få Islanders vann efter förlängning.
Gästerna hämtade in ett 2-4-underläge i den tredje perioden och Nick Leddy satte segermålet 2:44 in i förlängningen, framspelad av Josh Ho-Sang.
Robert Hägg slog sin tredje målgivande passning för säsongen vid Flyers 1-1 mål tidigt i den andra perioden.
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers: 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Jacob Josefsson gjorde sitt första mål för säsongen, och sitt första i Buffalo, då Sabres besegrade Oilers med 3-1.
Jack Eichel och Kyle Okposo spädde på i den tredje perioden innan Yohann Auvitu tröstmålade för Edmonton.
I och med segern bröt Sabres sin trista svit med sju raka förluster. Edmonton har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

New Jersey Devils - Vancouver Canucks: 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)
Daniel Sedin svarade för ett mål och en assist och Henrik Sedin slog en målgivande passning för Vancouver Canucks då de bortaspelade mot New Jersey Devils.
Det var dock hemmapubliken i Prudential Center som fick bege sig hemåt leende efter att Devils kunnat hålla undan och vinna med 3-2.
Taylor Hall gjorde ett mål och två assist för New Jersey.
Också Brian Boyle, som diagnostiserades med leukemi för två månader sedan, nätade för hemmalaget på Hockey Fights Cancer Awareness Night.

New York Rangers - Detroit Red Wings: 2-1 (0-0, 0-0, 1-1,1-0)
Henrik Lundqvist fortsätter att storspela i målet för Rangers.
I natt gjorde han 40 räddningar då Red Wings besegrades i Madison Square Garden efter sudden.
Mats Zuccarello avgjorde 37 sekunder in i förlängningen och såg till att Rangers nu vunnit sju raka på hemmaplan.
Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg fick passningspoäng vid Tomas Tatars 0-1-mål fyra minuter in i den tredje perioden.

Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators: 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Cam Atkinson gjorde två mål för Columbus då Ottawa besegrades hemma i Nationwide Arena. Med det fick han stopp på en åtta matcher lång måltorka.
Blue Jackets har nu vunnit sex raka matcher.
Senators har inte vunnit sedan dubbelsegern mot Avalanche i Stockholm och har nu fem raka förluster.
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs: 4-5 (0-0, 1-4, 3-1)
Både William Nylander och Anderas Borgman noterades för passningspoäng då Maple Leafs bortaslog Hurricanes.
Gästerna skaffade sig övertaget i den andra perioden som laget vann med 4-1 och kunde sedan hålla undan då hemmalaget forcerade i eden tredje perioden.
Elias Lindholm gjorde sitt sjätte mål för säsongen då han reducerade för Carolina i den tredje perioden.
Hurricanes vann skotten med 47-25 men Frederik Anderson i Toronto-kassen fortsätter att spela bländande.

St. Louis Blues - Nashville Predators: 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Pekka Rinne höll nollan för andra gången den här säsongen då Predators bortabesegrade Blues.
Med det passerade han sin barndomshjälte Miika Kiprusoff och blev den finska målvakt med flest nollor i NHL någonsin, 45 st.
Ryan Johansen gjorde Nashvilles första mål i den första perioden och spelade fram till det andra som gjordes av Austin Watson i öppen kasse.
Filip Forsberg noterades för en assist i Preds som vunnit fyra raka matcher.

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings: 3-2 e. förl. (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen då han i powerplay gav Coyotes ledningen i den första perioden.
Kings utjämnade i den andra perioden genom Anze Kopitar, innan Brendan Perlini åter kunde ge hemmalaget ledningen med sitt sjunde mål för säsongen.
I den tredje perioden kunde Trevor Lewis utjämna och matchen gick till övertid.
Där var det Christian Fisher som avgjorde för Arizona som vann för fjärde gången på fem matcher.
Dallas Stars - Calgary Flames: 6-4 (1-0, 2-3, 3-1)
Flames meddelade under fredagen att målvakten Eddie Läck skickas till Stockton Heat i AHL och att tjecken David Rittich istället kallas upp. Läck har haft en tung tid i Calgary och har efter fyra matcher ett snitt på 5,29 vad gäller insläppta mål och en räddningsprocent på 0,813.
I bortamatchen mot Dallas vaktade Mike Smith kassen för Flames och han fick vittja sitt nät fem gånger efter bland annat ett hattrick från Tyler Seguin. Seguins 5-4-mål innebar hans 200:e i NHL.
Både Mattias Janmark och John Klingberg noterades för målgivande passningar i Stars. Klingberg leder i och med det backarnas poängliga och assistliga med sina 21 poäng (4+17).

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins: 4-3 (2-0, 1-3, 1-0)
Kvällens tidiga match spelades i TD Garden i Boston inför 17565 åskådare.
Hemmalaget vann sin fjärde raka match efter det att David Pasternak i fritt läge skickade in den matchvinnande pucken för Bruins.
Patric Hörnqvist assisterade vid Sidney Crosbys 3-3-mål i slutet av den andra perioden för Penguins.
Så gick snacket:
"Vad som hände i första? Vi blev utspelade. De spelade hårdare än vad vi gjorde".
- Penguins coach Mike Sullivan efter att Bruins vunnit första perioden med 2-0 med skottstatistiken 14-4,
"Vi har det kämpigt just nu. Det finns mycket frustration i laget som vi måste jobba oss igenom. Men vi kommer att bli bättre".
- Senators forward Tom Pyatt efter ytterligare en förlust
"Det är en rolig grej. Han är en kille som jag alltid sett upp till. Jag var överlycklig när jag fick chansen att spela mot honom. Han var en av min barndoms idoler, så det är ganska coolt".
- Nashvilles målvakt Pekka Rinne efter att ha passerat Miika Kiprusoff som den finska målvakt i NHL med flest hållna nollor.
Nattens tre stjärnor:
Pekka Rinne, Nashville Predators: Höll sin andra nolla för säsongen och gick förbi Miika Kiprusoff som den finska målvakt med flest nollor någonsin i NHL, 45 stycken.
Tyler Seguin, Dallas Stars: Gjorde tre mål i segern mot Calgary Flames och passerade 200 gjorde mål i NHL.
William Karlsson, Vegas Golden Knights: Gjorde två nya mål för nykomlingen och är nu i delad ledning i den interna skytteligan med 12 fullträffar.