bruins_win_ot

Charlie McAvoys första mål för säsongen säkrade två poäng för Boston Bruins borta mot Chicago Blackhawks i United Center. Bruins tog en 2-1-seger efter att den 22-årige backen från Long Beach, NY spräckt sin målnolla.
Segern över Chicago innebar att Boston, som nu har fem raka segrar, gick om Washington Capitals som ligans poängbästa lag. Bruins toppar Atlantic Division med 78 poäng på 55 matcher, en poäng mer än Capitals.

McAvoys mål kom efter 1:19 in i övertidsperioden, efter att Jake DeBrusk hittat McAvoy vid den högra stolpen med en delikat pass. Allt McAvoy behövde göra var att skyffla in pucken från nära håll.
- Jag såg en omställning, och det är lätt när du är där ute med Krejci och JD (DeBrusk), jag menar vilken passning, sa McAvoy till NBCSN. Tack gode Gud att jag satte den.
Det var en back-to-back-sits för Bruins som spelade natten innan hemma mot Vancouver Canucks (4-0 seger). Boston visade inga tecken på trötthet och dominerade stora delar av matchen. Man vann skotten med 40-22. Det var dock Blackhawks som tog ledningen efter 06:50 in i den andra perioden tack vare ett mål från Alex DeBrincat i powerplay.
Innan perioden var över hade Bruins kvitterat genom Sean Kuraly, som stångades med ett par Blackhawksspelare bakom mål innan han kom ut med pucken och överlistade Robin Lehner med ett skott från den högra tekningscirkeln.
Lehner hade en hel del att göra och avslutade kvällen med 38 räddningar och en räddningsprocent på 95.0.
Chicago har två raka övertidsförluster på kontot och ligger precis utanför slutspel i Western Conference med 58 poäng på 54 matcher, två poäng bakom Calgary Flames på den sista wildcard platsen.
Bruins dödade en utvisning som sträckte sig 55 sekunder in i övertidsperioden, innan McAvoy stod för avgörandet. Boston har ett par dagar ledigt nu innan en ny back-to-back väntar mot Arizona Coyotes (hemma) och Detroit Red WIngs (borta) i helgen.
Här följer en genomgång av onsdagens matcher:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 5-2 (3-1, 1-1, 1-1)
Två snabba mål i slutet av den första perioden la grunden för New York Rangers 5-3-seger över Toronto Maple Leafs hemma i Madison Square Garden.
Rangers förstakedja med Mika Zibanejad, Chris Kreider och Pavel Buchnevich visade vägen genom att kombinera för 7 poäng (3 mål och 4 assists) och 17 skott på mål. John Tavares gav Maple Leafs ledningen efter 07:36 in i den första perioden. Rangers kvitterade relativt omgående genom Filip Chytil (08:50)
I slutet av den första perioden tog Rangers över och gick in med en 3-1-ledning efter två mål med blott sex sekunders mellanrum. Zibanejad satte 2-1 efter 17:18 med sitt 21:a mål för säsongen. Kreider vann en tekning och pucken gick till svensken som tog ett par skär in i slottet och snärtade in pucken bakom Michael Hutchinson. Sex sekunder senare satte Kreider 3-1.
Toronto tryckte på i den andra perioden, och Igor Shestorkin i Rangersmålet fick göra ett par svettiga ingripanden. Auston Matthews gav Maple Leafs nytt hopp efter 16:56 in i den andra perioden när han reducerade till 3-2. Målet var Matthews 38:e för säsongen, och nummer 39 kom i den tredje perioden. Men mellan Matthews två mål hade Buchnevich nätat för hemmalaget. Greg McKegg fastställde slutresultatet 5-3 i tom kasse med dryga minuten kvar att spela.
Toronto meddelade under kvällen att man trejdat till sig målvakten Jack Campbell och forwarden Kyle Clifford från Los Angeles Kings i utbyte mot forwarden Trevor Moore och ett par draftval. Med Frederik Andersen skadad (listad som dag-till-dag) är tanken att Campbell skall konkurrera med Hutchinson om backup-jobbet.
Maple Leafs, som nu har två raka förluster bakom sig, ligger två placeringar utanför slutspelet i Eastern Conference med 63 poäng på 54 spelade matcher. Man är två poäng bakom Philadelphia Flyers på den sista wildcard-platsen. Rangers är nio poäng ifrån en slutspelsplats med 56 poäng på 52 matcher.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi är alla väldigt glada för Charlie. Han har haft många chanser, men han gillar att passa pucken till sina lagkamrater. Men nu fick han äntligen sätta dit en" - Bruins lagkapten Zdeno Chara om Charlie McAvoys första mål för säsongen.
"Jag tycker vi spelade smart i den tredje periode. Sedan hjälper det alltid att få bra målvaktsspel, och vi fick det vid ett par viktiga tillfällen" - Rangers tränare David Quinn.