Arvidsson

Henrik Lundqvist får vänta på sin 404:e seger i NHL och milstolpen att slå sig in bland de 10 mest segerrika målvakterna i ligans 100-åriga historia.
Detta efter att Montreal Canadiens vunnit nattens möte med Rangers i Madison Square Garden med 4-1.
Canadiens har nu vunnit fem raka matcher och har vunnit sex av åtta matcher sedan Claude Julien tog över tränarsysslan den 14:e februari.

• Vi börjar ta mer initiativ i matcherna, säger coach Julien. Vi skickade mycket puckar på mål och var heta på de lösa puckarna låg runt Lundqvist. Självförtroendet börjar komma tillbaka i laget nu när vi lyckats vinna några matcher i följd.
    - Vi har lyckats bryta en negativ trend och fått in positiv energi i laget. Jag har försökt ändra lite i spelet, säger Julien. Men mest handlar det om att spelarna börjat känna sig bättre och har en stor tro på sig själva och laget. Det är vad som behövs för att vinna hockeymatcher.
    När Nashville Predators tog emot Chicago Blackhawks hemma i Bridgestone Arena var man ute efter revansch. Predators vann fyra raka matcher innan sin vilovecka men gjorde som de flesta övriga lag; Man föll i första matchen efter densamma, 1-2 borta mot Montreal Canadiens i torsdags. Ett revanschsuget Predators skulle dessutom förhindra att bli svepta av Blackhawks under säsongen. Man misslyckades med båda sakerna.
    Patrick Kane gav gästerna ledningen med 1:37 kvar av den första perioden och Jordin Tootoo (1) dubblade den ledningen efter drygt halva den andra perioden innan Viktor Arvidsson kunde spräcka Corey Crawfords nolla. Jonathan Toews utökade Blackhawks ledning till 3-1 med under en minut kvar av perioden, men Calle Järnkrok (13) såg till att hålla liv i matchen med sin 3-2-reducering bara 14 sekunder senare. Och det skulle bli mer Nashville, och mer svenskt:
    Viktor Arvidsson kvitterade i inledningen av den tredje perioden när han, från dålig vinkel, överlistade Crawford med ett skott över axeln. Målet var hans 23:e för säsongen. Men det var inte Nashvilles kväll;
    Chicagos veteranback Brian Campbell bröt dödläget när han smög med i en spelvändning och fick pucken i slottet av Toews. Ohotad kunde han prickskjuta in matchvinnaren bakom Juuse Saros i Predators mål. Patrick Kane satte sedan spiken i kistan med sitt 5-3-mål i tom bur med 39 sekunder kvar att spela, hans 29:e mål för säsongen.
    Här är en sammanfattning av nattens samtliga matcher:
    Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)
    Jets målvakt Connor Hellebuyck var 16 sekunder från att hålla sin andra raka nolla när Gabriel Landeskog tröstmålade för Avalanche.
    Winnipeg hade sex olika målskyttar i matchen och fortsätter jakten på LA Kings och sen sista wild card-platsen i Western Conference.
    Boston Bruins - New Jersey Devils 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
    Boston Bruins fortsätter att skörda framgångar med nya tränaren Bruce Cassidy vid rodret.
    Avgörandet i nattens match kom halvvägs in i den 3:e perioden då Ryan Spooner överlistade Cory Schneider i Devils-buren.
    Cassidy har nu lett Bruins till 8 segrar på 10 matcher och laget ligger 3:a Atlantic Division, 4 poäng före Toronto Maple Leafs.
    New York Rangers - Montréal Canadiens 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
    Shea Weber, Artturi Lehkonen, Andrew Shaw och Jordie Benn gjorde Canadiens mål när NY Rangers besegrades på bortais. Det var tredje segern mot Rangers den här säsongen.
    Målvakten Carey Price är i gott slag i Montréal. Han har 4 vinster på de 4 senaste starterna och har under dessa matcher sammanlagt bara släppt in 4 mål.
    Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
    Tampa Bay har vunnit tre av sina fyra senaste matcher.
    Nattens seger kom efter straffläggning där Bolts-keepern Andrei Vasilevskiy räddade två straffar, medan Brayden Point och Nikita Kucherov satte sina.
    Victor Hedman noterades för en målgivande passning vid Lightnings kvitteringsmål i den andra perioden.
    Florida Panthers - Dallas Stars 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
    John Klingberg gjorde sitt elfte mål för säsongen när han avgjorde matchen för Dallas Stars. Från den högra tekningscirkeln gick handledsskottet via stolpen in bakom James Reimer i Panthers mål.

Kari Lehtonen i Stars svarade för 41 räddningar.
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Viktor Stålberg öppnade sitt målkonto i Senators i segern mot Blue Jackets.
Han höll sig påpassligt framme i den första perioden och petade in en retur från Joonas Korpisalo.
Också Erik Karlsson nätade för Sens. Det var hans första mål på hemmaplan sedan den 3:e december, en svit på 17 matcher. Mark Stone dribblade sig in i anfallszon och hittade Karlsson som smugit ner mellan tekningscirklarna.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Capitals håller sviten på hemmaplan vid liv. I natt kom lagets femtonde raka hemmaseger. Men det krävdes övertid mot Flyers. Väl där avgjorde Nicklas Bäckström i powerplay, framspelad av nyförvärvet Kevin Shattenkirk. Flyers inledde matchens målskytte genom Sean Couturier. Dmitry Orlov kvitterade för Capitals.

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-5 (0-1, 2-2, 1-2)
Chicago tog sin sjunde seger i rad och tolfte på de tretton senaste matcherna. Nashville föll igen men ligger trots det kvar på säker mark i jakten på slutspel. Predators (73p) ligger sex poäng före närmsta konkurrent i Central Division, St Louis Blues (67p). Brent Seabrook noterades för två assist och nådde därmed 400 poäng i karriären.

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3-4 (0-2, 1-2, 2-0)
Sven Baertschi (15) blev tvåmålsskytt för gästerna, som tog en viktig seger i jakten på slutspel. Canucks gick upp till 4-0 innan Kings kunde reducera tre gånger om. Två av Kings mål kom i powerplay, det tredje i numerärt underläge. Henrik Sedin (15) och nyförvärvet Nikolai Goldobin (1) gjorde Canucks övriga två mål. Kings mål gjordes av Anze Kopitar (8), Trevor Lewis (9) och Alec Martinez (8). Ryan Miller räddade 41 av 44 skott.

Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 4-3 (2-1, 0-0, 2-2)
Oilers håller undan för Calgary Flames och Los Angeles Kings, som båda jagar direktplats till slutspelet. I natt kom lagets 35:e seger för säsongen (35-27-6). Oilers mål gjordes av Connor McDavid (22), Zach Kassian (6), Jordan Eberle (14) och Pat Maroon (21). McDavid noterades även för en assist, hans 52:a för säsongen. Red Wings skakade hemmalaget genom Dylan Larkins (13) sena reducering, med 35 sekunder kvar. Men närmre än så kom man inte. Övriga mål gjordes av Anthony Mantha (14) och Darren Helm (8).
Nattens utropstecken:
"Han är en spelare som jag tror att Canucks-fansen kommer att gilla att kolla på."
Så sa Canucks general manager Jim Benning om nyförvärvet Nikolai Goldobin, som hämtades in från Sharks, i utbyte mot Jannik Hansen, vid deadline. Och i natt presenterade sig ryssen genom att åka ifrån ett helt Kings-försvar och göra lagets matchvinnande fjärde mål för kvällen.
Tre stjärnor:
Kyle Palmieri, New Jersey Devils, 1 mål, 1 assist
Patrick Kane, Chicago Blackhawks, 2 mål
Sven Baertschi, Vancouver Canucks, 2 mål
Så gick snacket:
"Vilken spelare. Alltså, vilken spelare! Jag vet inte om folk inser hur bra han är. Han är en spelare som vi om 50 år kommer att se på som en av de största. Jag står bakom bänken så jag behöver inte betala för att se honom, men tro mig, jag skulle betala inträde varje kväll för att se honom." - Senators coach Guy Boucher hyllar Erik Karlsson.
"Det är alltid väldigt surt när det händer. Jag vet om att jag gjorde ett misstag när jag gled ut lite. Men jag är ändå glad över att vi vann." -- Winnipeg Jets målvakt Connor Hellebuyck efter att fått sin nolla spräckt i matchens sista sekunder mot Colorado.
"Vi slarvade lite i inledningen men jag tycker att vi spelade bra sista 40. Det var nästan som en slutspelsmatch därute. Det var roligt." - Washington Capitals TJ Oshie var nöjd med segern i den täta matchen mot Flyers.
"Vi måste vara mer desperata." - Henrik Lundqvist sammanfattar Rangers spel just nu
Vad är på gång:
Söndagen bjuder på sex matcher i NHL. Allt inleds 22:00, svensk tid, då Calgary tar emot New York Islanders. Sista nedsläpp sker 02:30, svensk tid, då Arizona tar emot Carolina.