zaitsev-322

Toronto Maple Leafs klättrade upp till tredje plats i Atlantic Division i natt efter att ha besegrat Columbus Blue Jackets med 2-5 (0-2, 2-1,0-2) i Nationwide Arena.
Det var ju stå att Boston Bruins inför matchen låg en poäng före Leafs som hade en match till godo. Leo Komarov och Auston Matthews fixade inom loppet av två minuter mitt i den första perioden en 2-0-ledning till gästerna. Matthews mål var hans 33:e för säsongen och på det noterades William Nylander för sin 34:e assist.

Det skulle komma mer från Nylander men först hann hemmalaget med att både reducera och kvittera. Först genom David Savard och sedan genom Brandon Saad.
Nylander gav sedan Leafs ledningen på nytt när han i ett halvt friläge tjusigt sprätte upp pucken i krysset bakom Blue Jackets målvakt, Joonas Korpisalo. William Nylander har nu gjort tio poäng de senaste nio matcherna.

I den tredje perioden kunde sedan Toronto defilera hem segern genom mål från Nazem Kadri och Nikita Zaitsev.
För Columbus innebar förlusten en missad möjlighet att dela ledningen i Metropolitan Division med Washington Capitals
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
New York Rangers - New York Islanders 2-3 (0-01, 2-1, 0-2)
Islanders tog två mycket fina poäng i sin jakt på det andra wildcardet från Eastern Conference. Man gjorde det efter att Andrew Ladd avgjort, 12.38 in i den tredje perioden.
Mika Zibanejad och Oscar Lindberg hade varsin assist för Rangers som förlorat sju raka hemmamatcher.

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)
Hampus Lindholm stod för tre poäng (1+2) och Rickard Rakell för två (1+1) när Ducks vann och tog sig förbi Oilers på den andra platsen i superjämna Pacific Division.
Rakells mål i den andra perioden betydde 4-2 till Ducks och blev också matchavgörande sedan Mark Letestu reducerat med sju sekunder kvar av den tredje.

Nattens stjärnor:
* William Nylander, Toronto Maple Leafs: 1mål 1 assist
* Hampus Lindholm, Anaheim Ducks, 1 mål 2 assist
* Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks, 3 assist
Så gick snacket:
"Två poäng. Varje seger är viktig i det här läget såklart. Vi hittade ett sätt att vinna. Vårt powerplay var bra och vi lyckades göra två mål" - Andrew Ladd.
"Det var ett av de bättre lagen vi mött på ett tag. Vi var inte redo och det kostade oss. Det är en besvikelsen. Vi kämpade oss tillbaka i matchen mensedan de fick det tredje målet" - Nick Foligno, Blue Jackets lagkapten
Slutspelsklara lag:
Eastern Conference: Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins
Western Conference: Chicago Blackhawks