Jakub Vrana BUF-WSH

Washington Capitals fortsätter marschen tillbaka mot toppen. I natt besegrade man Buffalo Sabres på bortaplan och det skulle bli en viktig milstolpe för rookien Jakub Vrana. Den tjeckiske supertalangen, med förflutet i Linköping, gjorde sitt första NHL-mål i sin femte match när han, i powerplay, föste in en flip-passning från Evgeni Kuznetsov. Målet betydde 2-0, och kom i den andra perioden. T.J. Oshie hade gett Capitals ledningen i inledningen av mittakten. Matchen slutade 4-1 och Marcus Johansson avslutade målskyttet med sitt tolfte mål för säsongen. Johansson har som mest gjort 20 mål på en säsong, men håller han det här snittet kan det slås med råge; Fortsätter svensken i samma takt bör han landa omkring 37-38 mål för säsongen.

Capitals, som inledde säsongen lite knackigt, har nu poäng i fyra raka matcher och tre raka segrar.
Mötet mellan Chicago Blackhawks och New York Rangers blev målvakternas match. Scott Darling gjorde en kanonmatch i Blackhawks-målet och räddade 36 skott, men det räckte inte hela vägen. För andra matchen i rad stod finländaren Antti Rääntä - inte Henrik Lundqvist - mellan stolparna i Rangers och även om det inte är så Lundqvist är van att uppleva har den svenske stjärnan accepterat att det är det som är bäst för laget. I natt var Rääntä bäst i laget när han höll nollan med sina 26 räddningar.

GettyImages-628850856

Matchen, som gick till förlängning, avgjordes när backen Nick Holden tog sig fram och, likt en skyttekung, placerade ett handledsskott bakom Darling; 0-1.
Buffalo Sabres - Washington Capitals 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
Capitals har hittat formen och tog andra segern på fem dagar mot Sabres och tredje raka vinsten den här veckan.
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Columbus fortsätter att vinna och i natt kom femte raka segern för Tortorellas manskap. Stekhete Sam Gagner stod för två nya poäng; först assisterade han Lukas Sadlak till dennes första NHL-mål. Sedan punkterade han matchen med sitt elfte mål för säsongen.

jax120916_169

New Jersey Devils - St. Louis Blues 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Robby Fabbri gjorde två mål och Vladimir Tarasenko noterades för tre assist när Blues kämpade ner Devils. Blues är nu bara två poäng bakom Chicago Blackhawks i toppen av Central Division.

Robby Fabbri

Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Det tillhör inte vanligheterna att Connor McDavid går poänglös från en match men det hände i natt. Wild höll McDavid nollad och det räckte till slut till segern. Eric Staal avgjorde kyligt i straffläggningen när han fintade vänster och gick åt höger mot Cam Talbot.

staal120916_169

Chicago Blackhawks - New York Rangers 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Nick Holden blev matchens hjälte med enda fullträffen för kvällen. Antti Rääntä fortsätter att ge Henrik Lundqvist huvudbry med fint spel.

Holden Blackhawks

Anaheim Ducks - San José Sharks 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Anaheim jobbade till sig en 2-0-ledning i den första perioden men Sharks reducerade med sex sekunder kvar av perioden genom Brent Burns. Joe Pavelski kvitterade i den andra perioden. Hampus Lindholm blev matchhjälte i en avvaktande tredjeperiod, när han avgjorde med ett fint handledsskott som gick in bakom en skymd Martin Jones.

postgame_mediawall_120916vsSJ

Nattens utropstecken:
Han är känd som målskytt men i natt var Vladimir Tarasenko framspelare. Av lagets fyra mål stod Tarasenkos namn i assistkolumnen på tre.
Nattens tre stjärnor:
Sam Gagner, Columbus Blue Jackets, 1 mål, 1 assist
Marcus Johansson, Washington Capitals, 1 mål, 1 assist
Shea Theodore, Anaheim Ducks 0 mål, 2 assist
Så gick snacket:
"Jag har fått iväg några bra skott under de matcher jag spelat, men idag gick den in. Det var en fin passning från Kuznetsov" Washington Capitals Jakub Vrana om första fullträffen
"Om vi spelar så här kommer vi att göra många mål." Detroits tränare Jeff Blashill var inte allt för nedstämd efter 1-4 mot Columbus.
"Jag tycker att vi gör en bra match och jag är nöjd med en poäng. Vi tar det med oss och åker hem för att få lite vila." Edmonton Oilers tränare Todd McLellan efter att man fått med sig en poäng i Minnesota.
Vad är på gång?
Lördagens matcher inleds med matinéföreställningen mellan Philadelphia och Dallas klockan 19:00 svensk tid. 22:00 bjuds vi på Los Angeles Kings - Ottawa Senators och sedan är det hockey hela natten. Totalt spelas det tio matcher och sista nedsläpp sker 4:30 på söndag morgon när San José Sharks tar emot Carolina Hurricanes.