VAN-EDM: Draisaitl nätar med direktskott i PP

Edmonton Oilers tog revansch på Vancouver Canucks och vann i natt med 3-2 i Rogers Arena, Vancouver. Bakom segern låg Connor McDavid och Leon Draisaitl som blev första spelare att nå 50-poängsvallen den här säsongen.

Efter lördagens förlust hemma mot Vancouver (2-5) var det ett revanschsuget Edmonton som kom till Vancouver. Inte minst McDavid och Draisaitl som visade det genom att göra två poäng var i natt. McDavid spelade först fram Josh Archibald till 1-0 och senare i matchen var det han som hittade Draisaitl till 2-2 i matchen och tyskens 17:e mål för säsongen. Draisaitl avgjorde sedan tillställningen när han satte 3-2 i den tredje perioden.
- Det var ingen snygg seger. Men ingen kommer fråga hur vi vann den här matchen. Två viktiga poäng i kväll, konstaterade Leon Draisaitl.
McDavids två passningspoäng tog honom upp på 51 poäng den här säsongen (19 mål och 32 assist). Draisaitls två mål gör att han står på 50 poäng (18+32). Duon är den första från samma lag att nå 50 poäng på spelade 29 matcher sedan 1995-96 då Mario Lemieux, Jaromir Jagr och Ron Francis gjorde det med Pittsburgh Penguins.
Segern gjorde att Oilers undvek att förlora tre matcher i rad för första gången den här säsongen. Canucks mål gjordes av Brock Boeser och Josh Leivo. Jacob Markström vaktade kassen och stod för 25 räddningar.
Minnesota Wild - Dallas Stars 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Det är få förunnat att spela 1000 matcher i NHL. Att göra det för en och samma klubb är inte heller det särskilt vanligt. Men i går skrev Wilds Mikko Koivu in sig i den skaran. I sin 1000:e match för klubben gjorde finländaren det avgörande straffmålet i 3-2-segern mot Dallas.
- Jag försökte bara njuta av allt under dagen. Det är lite svårt också, eftersom det händer så mycket. Det är egentligen bara en hockeymatch, men det är lite annorlunda, definitivt, säger Koivu som är den första spelaren att nå 1000 matcher med Wild.

MIN-DAL: Klingberg med yta nätar i PP från cirkeln

Matchen blev en svängning historia. Wild kopplade greppet i den andra perioden via mål från Kevin Fiala, men gästerna kom tillbaka och vände på steken. John Klingberg kvitterade till 1-1 via ett slagskott i powerplay i den andra pausvilan. Målet var hans andra för säsongen.
I den tredje perioden gick Stars i från till 2-1. Blake Comeau hittade rätt utan assist, när han stal pucken från Eric Staal bakom mål, tog sin in framför och överlistade Alex Stalock mellan benskydden.
Men Wild kom tillbaka. Zach Parise fixade den första pinnen åt hemmalaget som nu tagit poäng i nio raka matcher. Extrapoängen ordnade sedan Koivu och firade 1000 matcher på allra bästa sätt.

MIN-DAL Parise slår in pucken i luften i powerplay

Boston Bruins - Montreal Canadiens 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
En stark tredje period räckte för Boston hemma mot Montreal. Med tre raka mål ordnade Bruins sin åttonde seger på sina elva senaste matcher. De fortsatte dessutom att vara obesegrade efter ordinarie tid på hemmaplan den här säsongen.
Montreal tog dock ledningen genom Joel Armia som satte 1-0 efter 1.58 av den första perioden. Ha stal pucken från backveteranen Zdeno Chara innan han lyckades lirka in den bakom Tuukka Rask. Det var det enda av 29 skott som smet in bakom finländaren.
Ställningen stod sig till 6.16 av den tredje perioden. Då presenterade sig NHL:s skyttekung, David Pastrnak, i matchen. Pastrnak gjorde sitt 25:e mål för säsongen med ett slagskott. Han är den förste spelaren som gjort minst 25 mål på sina första 27 matcher sedan Jaromir Jagr gjorde det 1996-97.
2-1-målet kom några minuter senare. David Backes, som inte spelat sedan den 2 november på grund av skada, skickade in pucken i powerplay. Jake DeBrusk satte sedan trean efter 13.27 efter fint samspel med Charlie Coyle.
Tyngre går det för Montreal som för åttonde matchen i rad fick lämna en is utan seger (0-5-3).

BOS-MTL Pastrnak gör mål via stolpen

SÅ GICK SNACKET:
"Titta bara på tabellen, det är ganska jämnt. Det spelas många bra matcher i ligan nu. Varje kväll är en kamp. Man har sina toppar och dalar, man vinner och förlorar"
- Jamie Benn, Dallas Stars
"Jag kan inte stå här och säga till fansen att jag är nöjd. De vill ha segrar. Vi vinner inte. De bryr sig inte om de små positiva sakerna. Men jag vet att vi spelade bra defensivt. Vi gav dem inte mycket och jag kunde se frustrationen komma hos dem ju längre matchen led".
- Montreal Canadiens coach Claude Julien.