evgeni-malkin-patric-hornqvist-washington-capitals

Henrik Lundqvist segrade i premiären, Magnus Pääjärvis avgjorde för Blues och Brad Marchand var stekhet i Boston. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

New York Rangers - New York Islanders 5-3
Det blev en drömstart på säsongen för Henrik Lundqvist och New York Rangers. I hemmapremiären i Madison Square Garden blev det seger med 5-3 mot New York Islanders. Lundqvist kunde från sin plats i Rangers-kassen se sin nya lagkamrat, Michael Grabner, sätta 1-0 till Rangers i den första perioden.
Mats Zuccarello ökade på den ledningen i den andra perioden innan matchen på riktigt vaknade till liv i den tredje. Och det var Islanders som satte liv i matchen. Nick Leddy reducerade redan efter 47 sekunder och Cal Clutterbuck kvitterade efter 4.04 med en styrning som ställde Lundqvist.
Men sen visade Rangers att Madison Square Garden är deras hemmaarena. Chris Kreider, Brandon Pirri och J.T. Miller gjorde varsitt mål inom loppet av åtta minuter vilket gjorde avståndet för stort för Islanders att hämta in. Brock Nelson snyggade visserligen till siffrorna till 5-3 men det här var Rangers match.
Lundqvist svarade för 26 räddningar i matchen.

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 3-6
Brad Marchand, 37 mål förra säsongen, och nyförvärvet från St. Louis Blues, David Backes, ordnade med vars två mål segern för Boston Bruins när de besökte Nationwide Arena i Columbus.
Men det var Alex Wennberg som inledde målskyttet när han gjorde 1-0 efter 2:58 av den första perioden. Columbus utökade också till 2-0 (Cam Atkinson) innan inledningsakten var färdigspelat. En miss av backen Seth Jones gjorde att Boston reducerade genom David Pastrnak, på pass från Brad Marchand, efter 2:36 av den andra perioden. När klockan stod på 6.44 i den andra perioden hade Columbus en 3-1 efter mål av Seth Jones.
Sedan tog Marchand och Backes över showen. Med ytterligare två mål och två assist ledde Marchand Boston upp till 5-3. Segersiffrorna skrevs tillslut till 6-3 efter att Pastrnak gjort sitt andra mål för kvällen med 58 sekunder kvar av matchen

Buffalo Sabres - Montreal Canadians 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
I KeyBank Center i Buffalo hamnade hemmalaget i underläge redan efter 8.43 i den första perioden. Brendan Gallager hittade rätt bakom Robin Lehner med ett distinkt handledsskott. Bortalaget utökade ledningen till den andra perioden genom Torrey Mitchell och 2-0 stod sig sedan perioden ut.
Sabres chocköppnade den tredje perioden genom att reducera till 1-2 redan efter 35 sekunder. Matt Moulson fick ett öppet mål efter en fin passning från Sam Reinhart och Buffalo var med i matchen igen.
Men med sitt andra mål i matchen gjorde Brendan Gallagher att Montreal drog ifrån till 3-1 vilket blev för svårt för Buffalo att hämta igen. Andrew Shaw gjorde sitt första mål som Montreal-spelare efter 11.36 och fastställde slutresultatet till 4-1 i en match där Buffalo vann skottstatistiken med 31-24.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6-4 (0-2, 2-1, 4-1)
Den tredje perioden blev avgörande i Amalie Center där Tampa Bay Lightning vann rivalmötet mot Detroit Red Wings.
Det var visserligen Detroit och nyförvärvet Thomas Vanek som först registrerades i målprotokollet och detta två gånger om. Vanek gjorde både 1-0 och 0-2 för Detroit i den första perioden vilket var hans första mål i Red Wings färger.
Tampa reducerade till 1-2 genom Jonathan Drouin innan Frans Nielsen, även han ny i Detroit, gjorde 1-3. En 1-3-ledning som Red Wings tappade i den tredje perioden. Tampa vände och Alex Killorns 5-3 mål efter 16.50 i den tredje perioden blev match avgörande.

Mrazek-Stamkos

Florida Panthers - New Jersey Devils 2-1 (1-1, 0-0,0-0, 1-0)
Roberto Luongo stod för några svettiga räddningar i slutskedet av den tredje perioden när gästande New Jersey Devils tryckte på för ett ledningsmål i slutet av den tredje perioden. Det var en svängig match som trots det bjöd på få mål. Cats nyförvärv Jonathan Marchessault, senast i Tampa Bay, presenterade sig för hemmapubliken genom att göra 1-0, knappa tio minuter in i den första perioden, innan Devils' nyförvärv PA Parentau, senast i New York Islanders, kvitterade med 29 sekunder kvar av perioden.
Under resten av ordinarie matchtid var det målvakternas match. Corey Schneider radade upp räddningar och noterades för 32 stycken under hela matchen. Roberto Luongo ville inte vara sämre och räddade 23 av 24 skott under kvällen.
Matchen avgjordes när Mike Matheson kämpade till sig pucken bakom Devils-målet och hittade en helt friställd Aleksander Barkov som inte hade några problem med att överlista en utelämnad Corey Schneider.
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5-4 (1-1,0-2,3-1,1-0)
Det såg länge ut att bli förlust för Winnipeg Jets i hemmapremiären. 1-1 efter den första perioden, där Shawn Matthias öppnat målskyttet för hemmalagets räkning och Jeff Skinner kvitterat för gästerna, blev 1-3 efter 40 minuters spel (Lee Stempniak och Jordan Staal).
Inte såg det ljusare ut när Victor Rask tryckte in 1-4 med dryga fem minuter spelade av den tredje perioden. Men bara 1:09 efter Rasks mål reducerade Blake Wheeler innan hemmafansens nye gunstling Patrik Laine presenterade sig efter 13:33. Med 18:31 på klockan kvitterade Mathieu Perrault.

Vändningen fullbordades efter 2:41 av förlängningen när Mark Scheifele, assisterad av Wheeler, avgjorde med sitt 5-4-mål. Laine noterades för ett mål och en assist i sin debut, endast överskuggad av Wheeler som gjorde ett mål och två assist för hemmalaget.
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Det var "doldisarnas" match i United Center när Stars besegrade Anaheim i säsongspremiären. Stephen Johns och Andrew Cogliano gjorde varsitt mål i den första perioden. Och de stora kanonerna fortsatte att vara tysta genom hela matchen.
Lauri Korpikoski gjorde det enda målet i den andra perioden innan Cogliano kvitterade efter en dryg minuts spel av slutakten. Sedan klev Adam Cracknell in i handlingen och gjorde ett mål och en assist för hemmalaget, när slutsiffrorna fastställdes till 4-2.
Noterbart från matchen är att båda lagen gick mållösa från sina powerplay-spel trots nio försök, kombinerat.
Antti Niemi i Dallas mål inledde säsongen briljant med flera svettiga räddningar och totalt 33 räddningar på 35 skott.
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3-2 (0-1, 2-0, 1-0, 0-0, 1-0)
I Pittsburgh hissades Stanley-Cup-vimpeln först upp i taket. Sedan släpptes säsongens första puck i PPG Paints Arena i Pittsburgh. Det small omgående när Andre Burakovsky redan efter 59 sekunder satte 1-0 till gästerna framspelad av Nicklas Bäckström och Marcus Johansson.
Patrick Hörnqvist kvitterade i den andra perioden och Evgeni Malkin gav hemmalaget ledningen i slutet av den. Hörnqvists mål kom i powerplay efter 8.47. Placerad framför Braden Holtby styrde han in Kris Letangs skott från blålinjen.

Burakovsky kvitterade till 2-2 i den tredje vilket tog matchen till en mållös förlängning. I den efterföljande straffläggningen avgjorde Phil Kessel för hemmalaget.
St. Louis Blues - Minnestota Wild 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Nail Yakupov, den tidigare draftettan som trejdades från Edmonton till St. Louis inför den här säsongen, avgjorde med ett mål och en assist matchen mot Minnesota Wild. Hans mål i den andra perioden betydde 2-1 och i den tredje perioden assisterade han till Magnus Pääjärvis matchvinnande 3-1 mål.
Alexander Steen gjorde 1 mål för Blues och Patrik Berglund stod för två assist.
Nattens utropstecken:
Brad Marchand. Två mål och tre assist talar för sig själv. Han visar att formen från förra säsongen och från World Cup inte var en tillfällighet.