Jonathan Huberdeau fortsätter att visa fin form för sitt Florida Panthers. Under nattens seger mot Detroit Red Wings låg han ånyo bakom det mesta 4-0-segern.
Efter att Brett Connolly gjort 1-0 redan efter 3:05 handlade det mesta om den Quebec-födde forwarden. I powerplay sköt han ett tungt skott som Jonathan Bernier i Red Wings-målet inte kunde hålla och Aleksander Barkov kunde peta in 2-0.

I mittakten fortsatte Huberdeau att skapa lägen och han hade kunnat bli målskytt redan efter ett par minuter om det inte vore för en vaken Bernier. Men målet skulle komma. Efter 6:45 rakade han in en retur efter en tilltrasslad situation och hans åttonde mål för säsongen var ett faktum.
I slutperioden fortsatte den individuella duellen mellan Cats-forwarden och Red Wings burväktare Bernier. Bernier avvärjde Huberdeaus första riktigt farliga målchans i slutakten men fick efter drygt halva perioden se sig besegrad igen när 26-åringen styrde in Keith Yandles passning från vänsterkanten. Chanserna till ett hattrick fanns där för honom men produktionen stannade på två fullträffar den här kvällen. Det var 18:e gången i NHL-karriären som han gör två mål i en match:
- Jag försökte skjuta lite mer. Jag vill självklart göra hat trick någon gång. Någon sa att jag har gjort två mål i en match 18 gånger. Det är för många. Förhoppningsvis kommer det. Men jag är bara glad att vi vann, sa han efteråt.
Bakåt höll Sergei Bobrovsky nollan för första gången i Florida-tröjan och segersiffrorna skrevs till 4-0 för Panthers, som tog andra raka segern och tredje segern på fyra matcher. Huberdeau har nu gjort poäng i två raka matcher och fem av de senaste sex. Hans längsta svit den här säsongen är poäng i sex raka matcher.
- Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Vi hade pucken mycket och skapade chanser. Alla bidrog med bra grejer och Bobrovsky var bra i mål. Det var en sån match där du blir nöjd, sa tränaren Joel Quenneville.
Här följer en genomgång av lördagens matcher, där två lag förlängde ett par imponerande sviter:
Buffalo Sabres - New York Islanders 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
New York Islanders bärgade nionde segern i rad under lördagen. Derrick Brassard gjorde matchens enda mål, hans femte för säsongen, redan efter drygt fem minuters spel I den första perioden. Semyon Varlamov motade samtliga 27 skott och höll därmed nollan för första gången i Isles-tröjan och 26:e gången i karriären. Förlusten gör att Sabres nu är utan seger i tre raka matcher (0-2-1).

BOS-OTT Pastrnak gör PP-mål efter dumpning

Boston Bruins - Ottawa Senators 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Bruins tog poäng för nionde matchen i rad när Senators borstades åt sidan. David Pastrnak gjorde matchens första mål och assisterade Patrice Bergeron till 2-1 samt Brad Marchand till 4-2. Bergeron och Marchand noterades för var sin assist utöver sina mål. Även Danton Heinen stod för ett må och en assist. Jake DeBrusk gjorde lagets femte mål. Anthony Duclair och Connor Brown gjorde Senators mål. Sens föll för tredje gången på fem matcher (2-3-0).
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2-5 (0-2, 0-2, 2-1)
Elias Pettersson nätade två gånger om och Jake Virtanen noterades för ett mål och en assist när Vancouver studsade tillbaka till vinnarspåret efter övertidsförlusten mot Ducks senast. Även Brandon Suter och Adam Gaudette nätade för gästerna. Brock Boeser och Bo Horvat noterades för två assist vardera. Marc-Edouard Vlasic och Evander Kane gjorde Sharks mål. San Jose har nu fem raka förluster.

SJS-VAN Boeser och Pettersson samarbetar för mål

Minnesota Wild - St Louis Blues 3-4 (1-2, 2-0, 0-1, 0-1)
Ryan O'Reilly blev matchvinnare för Blues 2:27 minuter in på övertiden. Hemmalaget Wild inledde målskyttet 2:26 in i den första perioden genom Marcus Foligno. Men mål från Mckenzie MacEachern och Carl Gunnarsson vände på steken för gästerna med sina första mål för året. Även Kevin Fiala spräckte sin målnolla när han gjorde 2-2. Mats Zuccarello gav Wild ledningen på nytt i mittakten. Sammy Blais kvitterade i slutakten innan O'Reilly kunde ge extrapoängen till Blues på övertid. Segern var Blues fjärde raka.

MIN-STL Zuccarello nätar på Staals passning i PP

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Colby Cave gjorde sitt första mål för året när han gav gästerna ledningen i den andra perioden. Brian Dumoulin kvitterade med sitt första för året i slutperioden. På övertid såg Leon Draisaitl till att extrapoängen följde med Oilers, som bärgade andra segern i rad efter två raka förluster innan dess. Draisaitls mål var hans 13:e för året vilket gör att han blev förste Oilers-spelare att göra minst 13 må på de först 15 matcherna sedan Wayne Gretzky 1987-88. Han är också förste Oilers-spelare att göra minst 26 poäng på de först 15 matcherna sedan Mark Messier 1989-90. Penguins spelade med en fullt frisk trupp för första gången den här säsongen då Evgeni Malkin gjorde comeback efter att ha missat elva matcher.
Nashvile Predators - New York Rangers 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Alexander Georgiev stoppade 32 av 33 skott när hans Rangers bärgade andra raka segern och tredje segern på fyra matcher. Filip Chytil gjorde sitt andra mål för året i sin andra match för året när han bröt dödläget i den första perioden. Ryan Strome utökade när han förvaltade Artemi Panarins vackra passning i mittperioden. Strome har nu gjort poäng i sex raka matcher (4+5). Nashvilles back Dan Hamhuis spelade i sin 1100.e NHL-match.

Dallas Stars - Montreal Canadiens 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Dallas Stars tog tredje raka segern och andra segern på två dagar när Habs utmanövrerades under lördagen. Alexander Radulov inledde målskyttet med ett fint skott på tekning i den första perioden. Landsmannen Denis Gurianov gjorde 2-0 på straff i mittperioden och 3-0 i powerplay i inledningen av den tredje. Miro Heiskanen hängde fyran innan Artturi Lekhonen kunde reducera för gästerna.
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Kasperi. Kapanen öppnade målskyttet innan Ivan Provorov kvitterade I den första perioden. Provorov assisterade sedan Claude Giroux till 2-1 I mittakten innan Jason Spezza, som noterades för en assist på Kapanens mål, kvitterade. Med en assistpoäng till Kapanen. Travis Sanheim gav Flyers ledningen på nytt innan Mitch Marner kvitterade I slutakten. Matchen gick till straffar där Andreas Johnsson blev hjälte i den elfte rundan.

PHI-TOR Johnsson prickar in straffavgörandet

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-5 (2-2, 1-1, 0-2)
Devils Miles Wood och Hurricanes Erik Haula gjorde ett mål och en assist vardera. De var de enda som gjorde mer än en poäng i matchen. Hemmalaget tog ledningen två gånger om i den första perioden genom Warren Foegele och Teuvo Teräväinen. Wood och Jack Hughes kvitterade. Devils tog sedan ledningen genom Nico Hischiers första mål för året i mittperioden. Erik Haula kvitterade. P.K. Subban och Damon Severson nätade för gästerna i slutakten. Devils bröt därmed en svit på tre raka utan vinst (0-1-2).
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Dave Rittich blev Flames store matchvinnare när han höll nollan och motade samtliga 43 skott som Blue Jackets fick iväg. Framåt nätade Sean Monahan, Sam Bennett och Matthew Tkachuk. Målet var Monahans första på 14 matcher. Elias Lindholm noterades för två målgivande passningar.
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
Phil Kessel assisterade först Christian Dvorak till 1-0 efter knappt sju minuter innan han själv gjorde 2-0 i den första perioden. Conor Garland gjorde sitt sjunde mål för året när han fastställde slutresultatet i slutet av den andra perioden. Darcy Kuemper räddade samtlig 33 skott och höll nollan. Det gjorde i sin tur att Nathan MacKinnons 13 matcher långa poängsvit nådde vägs ände.

VGK-WPG: Connor fullbordar Jets vändning på övertid

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 3-4 (3-1, 0-0, 0-2, 0-1)
Winnipeg Jets tog visserligen ledningen genom Mathieu Perreault i den första perioden. Men mål från Jonathan Marchessault, Max Pacioretty och Nate Schmidt, även det i den första perioden, såg ut att räcka för Vegas. Men två mål inom loppet av 3:15 i mitten av den tredje perioden gjorde att Jets kom ikapp. Perrault reducerade och Mark Scheifele kvitterade. På övertid blev Kyle Connor, som dessutom noterades för två assist, matchvinnare.
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-4 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1)
Kyle Clifford och Matt Roy gav hemmalaget en tvåmålsledning redan efter 4:29 men Hawks kom tillbaka genom mål från Dominik Kubalik och David Kämpf innan första paus. Mittperioden blev mållös och lagen delade broderligt på målen i den tredje. Michael Amadio gjorde 3-2 för Kings innan Jonathan Toews kvitterade med 1:39 kvar att spela. Kings drog dock längsta strået på övertiden. Det var andra gången laget vann på övertid den här säsongen och för andra gången blev Drew Doughty segerskytt.

LAK-CHI Doughty slår in retur på OT

SÅ GICK SNACKET:
"Vi hade inte benen med oss ikväll. VI hade inte energin. Vi förlorade många närkamper. " - Claude Julien
"Vi jobbade hårt och skapade några riktigt bra chanser. Tyvärr kunde vi inte förvalta dom." - Sidney Crosby
"Det är viktigt att veta var killarna är och var de är på väg. Jag försökte att läsa både passningen, alternativet till passningen och skottet." - Alexander Georgiev
"Vi pratar varje dag om hur han håller oss på jorden. Han har hållit oss kvar i matcher många gånger." - Mitch Marner om Frederik Andersen