WPG-CHI: Connor nätar i boxplay på Copps fina pass

Winnipeg Jets gjorde fem raka mål och besegrade Chicago Blackhawks med 5-2 hemma Bell MTS Place. Nu är laget tillbaka på wildcard-plats i Western Conference.

Slutspelsracet i väst fortsätter vara jämnt. Resultatet i en match kan innebära att ett lag hamnar på rätt eller fel sida om strecket. Under söndagen klev Jets över det och in på första wildcard-plats. Hemmalaget gjorde det efter att ha stänkt in fem raka mål, varav fyra i den tredje perioden.
Blackhawks tog ledningen med både 1-0 och 2-0 i den första perioden. I den andra satte Kyle Connor 2-1 med sitt första för kvällen, läckert framspelad av Andrew Copp i en kontring. Efter 9:04 av den tredje perioden satte Blake Wheeler 2-2, och med 6:33 skickade Copp in det matchavgörande 3-2-målet.
- Man försöker bara ta nästa byte, kämpa sig igenom motgångarna. Det var mycket tid kvar efter det. Jag vet inte om det var vår bästa match, men jag gillar riktningen vi är på väg mot, säger Copp.
Jets avslutade sedan med att göra 4-2 genom Patrik Laine och 5-2 genom Connor. Hans andra mål i matchen kom i tom kasse.
Chicago hade chans att närma sig en wildcard-plats. Men är efter nattens förlust fyra poäng i från. Jonathan Toews noterades för sin 800:e poäng i NHL-karriären när han assisterade till Dominik Kubaliks 1-0 efter bara 15 sekunder av första perioden. Toews milstolpe kom i hans 928:e NHL-match.
- Tyvärr kunde vi inte ta två poäng. Vi såg bra ut i förstabytet. Jag trodde det skulle bli en sådan kväll, men de studsade tillbaka och spelade som bäst i slutet av matchen, säger Toews.
Här är en koll på resten av nattens matcher:
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
Avalanche tog sin fjärde raka seger och såg samtidigt till att Wilds tre matcher långa segersvit bröts.
Samtliga mål i matchen kom i den andra perioden. Gästerna tog ledningen genom Pierre-Edouard Bellemare. Gästerna svarade genom Jared Spuregon innan Nathan MacKinnon återigen gav hemmalaget ledningen med sitt fjärde mål på lika många matcher. 2-1 blev 3-1 när Gabriel Landeskog slog in en egen retur efter 10:36. Målet visade sig bli matchavgörande. Även om Wild reducerade genom Kevin Fiala med 2:29 kvar.
Colorados seger gör att laget skuggar St. Louis Blues i toppen av Central Division. Tre poäng skiljer lagen åt, men Avalanche har två matcher mindre spelade. Avalanche avslutade en fem matcher lång roadtrip, en roadtrip de gick 4-0-1 på. Wild hade chansen att knapra in på en wildcard-plats, men saknar fortsatt fyra poäng.

MIN-COL: MacKinnon får in PP-mål genom trafiken

New York Rangers - Los Angeles Kings 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Två rookies utmärkte sig för New York under natten. Målvakten Igor Shesterkin räddade 42 skott och Kaapo Kakko gjorde ett av målen i 4-1-segern. Båda två bidrog till att Rangers tog två poäng och klättrade närmare ett wildcard från Eastern Conference. Efter nattens seger är Rangers nio pinnar efter.
Shesterkin, som kallades upp från Hartford i AHL den 6 januari, har nu vunnit tre matcher i rad för Rangers och fem av sina sex första matcher i NHL. Med det är han den förste Rangers-rookiemålvakten att vinna fem av sina sex första NHL-matcher. Kakko, som draftades som nummer 2 i somras, gjorde sitt första mål på 14 matcher när han satte 2-0 till Rangers 9:20 in i den tredje perioden. Det var dessutom hans blott andra mål på 34 matcher.
Efter finländarens mål reducerade Kings genom Trevor Moore, men efter mål från Artemi Panarin och Gregg McGegg ryckte Rangers ifrån till slutresultatet. Kings förlorade för femte matchen i rad. De är 1-9-1 på sina elva senaste matcher.

NYR-LAK: Kakko förvaltar Chytils pass från nära håll

Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 2-3 (1-3, 1-0, 0-0)
Anaheim fick en smakstart på matchen i KeyBank Center. Redan efter 12 minuter hade gästerna en 3-0-ledning. Jakob Silfverberg gav Ducks ledningen efter 6:15 när han och Sam Steel samarbetade i en kontring. 2-0 gjorde Ryan Getzlaf på ett direktskott på pass från Rickard Rakell efter 10:45. Nick Ritchie satte sedan 3-0 efter 12 minuter.
Troy Terry kunde ha gjort 4-0 efter att han hakats av uppkallade backen Lawrence Pilut och fått straff. Men Jonas Johansson, som vaktade Sabres kasse, räddade den efterföljande straffen. Johan Larsson trädde fram och reducerade för Sabres efter 18:53 av första perioden och i den andra gjorde Rasmus Dahlin 3-2. Men de två svenskmålen räckte inte längre än så för Sabres som förlorat två av sina senaste fyra matcher.
Ducks rundade i och med segern av sin bortaturné. De fem matcher som laget varit på resande fot har gett 3-0-2 i kvot.
Detroit Red Wings - Boston Bruins 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Detroit lyckades bryta Bostons sex matcher långa segersvit. 3-1 blev resultatet i Little Caesars Arena efter att Andreas Athanasiou gjort två av målen. Men det var Brendan Perlini som öppnade målskyttet. Redan efter 2:07 gjorde han 1-0 till Red Wings. Bruins hade sedan en puck inne, men Brad Marchands mål dömdes bort efter att Red Wings lyckat utmana domslutet för offside.
Istället kvitterade Torey Krug till 1-1 efter 33 sekunder av den tredje perioden. Sedan klev Athanasiou in i handlingen. Forwarden gjorde 2-1 i powerplay efter 7:10. Han satte sedan 3-1 i tom kasse i slutminuten. Målen var hans två första sedan han gjorde två mål mot San Jose Sharks den 16 november.
Red Wings seger var deras andra på tolv matcher.

DET-BOS: Atanasiou nätar på första stolpen i PP

SÅ GICK SNACKET:
"Vi har varit på fel sida om poängsviterna, nu får vi ha en själva. Vi gör kanske inte vår bästa match varje kväll, men en del av att växa som lag är att få en eller två poäng från de matcherna, särskilt på bortaplan".
- Michael Del Zotto, Ducks.
"Det känns så bra efter så lång tid. Förhoppningsvis kommer det många fler mål framöver".
- Kaapo Kakko, Rangers
"Att gå 4-1 på den här roadtrippen, speciellt att vinna som idag mot ett lag i vår division, är alltid viktigt. Jag är glad över sättet vi spelar på just nu".