Flyers

Philadelphia Flyers segertåg går vidare. I natt tog laget sin nionde raka seger genom att besegra Buffalo Sabres med 3-1 i Wells Fargo Center.

NHL:s formstarkaste lag är nu delad etta i Metropolitan Division tillsammans med Washington Capitals. Båda lagen har 89 poäng. Nio raka segrar är bara en ifrån tangerat klubbrekord som laget satte mellan den 27 november och 14 december 2016. Trots det är laget självkritiskt.
- Vi förväntade oss inte att vinna i dag. Vi gjorde en platt insats under 60 minuter. Hart gjorde några väldigt viktiga räddningar när vi behövde dem, säger Jakub Voracek till NHL.com/sv.

Målvakten Carter Hart räddade 38 skott från Buffalo-spelarna och var en stor anledning till segern. Det enda skottet som smet förbi honom var Dominik Kahuns som satte 1-1 för Sabres i slutet av den andra perioden. Hart har nu vunnit sina senaste nio matcher mellan stolparna.
- Jag har bara roligt och att vinna är kul. Det är det viktigaste för oss just nu. Vi gillar att komma till rinken varje dag, säger Hart.
Claude Giroux öppnade målskyttet för Flyers efter 10:04 av den första perioden. Han gjorde sitt andra i matchen efter 9:28 av den tredje på ett direktskott. Giroux har nu gjort 21 mål den här säsongen och är den nionde spelaren i Flyers historia att ha minst åtta 20-målssäsonger.
Joel Farabee satte punkt för matchen med sitt 3-1-mål efter 14:49.
- Bra lag hittar sätt att vinna på, och många gånger när de vinner är det för att målvakten spelar bra. Han är den ende spelaren i ett lag som kan göra den största skillnaden. Det var ingen tvekan om att Hart var skillnaden i i kväll, säger coach Alain Vingeault.
Här är en genomgång av resten av nattens matcher:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 2-5 (0-3, 0-0, 2-2)
Capital behöll sin plats som nummer ett i Metropolitan tack vare två poäng borta mot Penguins. Capitals undvek därmed en tredje raka förlust. Nio Dowd blev två målsskytt, men även Nicklas Bäckström och Richard Panik blev målskyttar när gästerna spelade till sig en 4-0-ledning. Tre av målen kom i den första perioden, medan Dowd satte sitt andra i matchen 40 sekunder in på den tredje perioden.
Penguins repade sig något via mål från Sidney Crosby och Evgeni Malkin, men T.J. Oshie kunde sedan fastställa slutresultatet till 5-2 framspelad av Bäckström.
Capitals och Flyers delar förstaplatsen på 89 poäng. Penguins ligger fortfarande trea, men är nu fem poäng efter de två topplagen.

PIT-WSH: Bäckström förvaltar Vranas passning

Dallas Stars - Nashville Predators 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Juuse Saros räddade 37 skott och Ryan Ellis gjorde matchens enda mål när Predators nollade Stars för andra matchen i rad. Saros stoppade 33 skott i torsdag då Nashville vann med 2-0.
Matchens enda mål kom i powerplay i mittperioden. Ellis skickade in pucken mot mål från höger i zon och hittade på något sätt en lucka på Ben Bishop.
Predators har nu lika många poäng som Vancouver Canucks och Winnipeg Jets i kampen om det första wildcardet från Western Conference. Samtliga tre lag står på 76 poäng. Dallas har förlorat fem raka matcher.

DAL-NSH: Saros med ny nolla

New York Islanders - Carolina Hurricanes 2-3 öt (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)
Hurricanes tog in poäng på Islanders i wildcard-racet i öst. Vincent Trocheck avgjorde matchen i Nassau Coliseum i powerplay under förlängningen. Målet godkändes först efter granskning efter att Andrei Svechnikov misstänktes ha spelat med hög klubba. Det var Trochecks första mål i Carolina-tröjan sedan han trejdades från Florida Panthers under Trade Deadline.
Segern var Carolinas första på fem matcher. Även Joel Edmundson och Justin Williams hittade nätet för gästerna vars målbur vaktades av Anton Forsberg som gjorde 24 räddningar.
Josh Bailey och Ryan Pulock nätade för Islanders som är kvar på wildcard-plats på 79 poäng, men skuggas nu alltså av Hurricanes på 77.

NYI-CAR: Trocheck trycker in retur i förlängningen

Los Angeles Kings - Minnesota Wild 7-3 (1-0, 2-1, 2-4)
Dustin Brown stod för ett hattrick och en målgivande passning för Kings. 35-åringen spelade fram Anze Kopitar till 1-0 och gjorde själv 4-1, 5-3 och 6-3-målen för Kings som tog sin femte raka seger. Brown har nu gjort 299 mål i sin NHL-karriär. Backen Drew Doughty noterades för en assist i matchen och nådde ärmed 500 målgivande passningar i NHL.
Att Kings vann gjorde att Wild missade chansen att ta kommandot i wildcard-racet i Western Conference.

LAK-MIN: Brown leder Kings till seger över Wild

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-5 (0-2, 2-1, 1-2)
Tampa drog det längsta strået i toppmötet i Atlantic Division. De tog därmed in två poäng på Bruins, och är nu sju poäng efter. Andrei Vasilevskiy gjorde ännu en stabil insats mellan stolparna och räddade 35 skott.
Gästerna spelade till sig en 3-0-ledning innan hemmalaget gjorde sitt första mål i matchen. Anthony Cirelli och Mikahail Sergachev gjorde varsitt mål i första perioden och Cederic Paquette fyllde på i den andra.
Charlie McAvoy och Sean Kuraly reducerade två gånger om för Bruins innan mittperioden var slut. Tampa ökade på till 4-2 i inledningen av den tredje perioden. Men Boston reducerade igen. Den här gången via David Pastrnak som gjorde sitt 48:e mål för säsongen och gick upp i ensam ledning av skytteligan.

BOS-TBL: Cirelli, Sergachev nätar med 1:02 emellan

Bruins försökte sedan få till en kvittering, men istället satte Nikita Kucherov 5-3 i tom kasse med 1:02. Matchen innehöll 94 utvisningsminuter: 48 för Tampa och 46 för Boston.
Victor Hedman spelade inte mer efter 4:26 av den andra perioden, ingen uppdatering gavs av Tampa efter matchen.
Florida Panthers - Montreal Canadiens 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Panthers knaprade in två poäng på Toronto Maple Leafs och är nu bara tre efter i jakten på tredjeplatsen i Atlantic Division. Laget seger var deras första på hemmaplan sedan den 16 januari.
Lucas Wallmark inledde målskyttet för Panthers. Målet kom efter 10:22 av den andra perioden när han gjorde mål på ett friläge. Målet var hans första i Panthers-tröjan sedan trejden från Hurricanes. Det var dessutom hans första mål sedan den 10 januari (22 matcher).
I tredje perioden ökade MacKenzie Weegar på till 2-0 och Jonathan Huberdeau till 3-0. Gästerna reducerade sedan genom Jake Evans, men kom inte närmare än 3-1. Florida punkterade matchen genom Mike Hoffman i tom kasse.
Innan matchen hyllades Roberto Luongo med att få sin tröja nummer 1 upphissad i taket.

New York Ranges - New Jersey Devils 4-6 (2-1, 0-4, 2-1)
Rangers hade chans att ta in på wildcard-lagen i Eastern Conference, men misslyckades. En sämre andra period grusade nämligen de planerna.
Hemmalaget ledde med 2-1 efter första akten Mika Zibanejad gjorde ett av målen för Rangers. Men andra perioden tillhörde Devils som gjorde fyra raka mål. Två av dem kom under periodens första 96 sekunder. Kyle Palmieri gjorde 2-2 innan Fredrik Claesson satte 3-2 för gästerna. I slutet av perioden gjorde Devils 4-2 och 5-2 inom loppet av bara 25 sekunder; först genom Travis Zajac och sedan genom John Hayden.
Rangers vann den sista perioden med 2-1, men poängen hamnade hos Devils. Rangers är nu tre poäng efter Islanders och Columbus Blue Jackets med 14 matcher kvar att spela.
Notera att Igor Shesterkin var tillbaka i Rangers kasse efter att ha skadat revbenen i en bilolycka den 23 februari.

NYR-NJD: Zajac, Hayden nätar tätt inpå varandra

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets (1-0, 0-0, 3-1)
Oilers gjorde ett sent ryck hemma mot Blue Jackets och gick upp i delad ledning av Pacific Division. Alex Chiasson hade gett hemmalaget ledningen i den första perioden, men fick sällskap i målprotokollet i den tredje.
Caleb Jones ökade på Oilers ledning till 2-0 efter 15:29. Knappa minuten senare gjorde Connor McDavid 3-0.
Gästerna kvitterade till 3-1 med minuter kvar att spela. Målet gjordes av Gustav Nyquist som nu gjort 15 mål den här säsongen. Riley Sheahan punkterade matchen med sitt 4-1-mål i tom kasse.
Oilers delar ledningen i Pacific Division tillsammans med Vegas Golden Knights. Båda lagen har 82 poäng. Oscar Klefbom var tillbaka i Edmontons laguppställning efter sin skada. Han spelade 22:11 i matchen.

EDM-CBJ: Kassian hittar McDavid

San Jose Sharks - Ottawa Senators 1-2 öt (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Chris Tierney avgjorde mötet mellan nästjumbon i Western och nästjumbon i Eastern Conference. Senators forwarden fick pucken av Anthony Duclair i en 2-mot-1-situation och överlistade Aaron Dell. Tierney gjorde sina första fyra säsonger i NHL som en Sharks-spelare.
Duclair spelade också fram till Senators första mål i matchen. Det gjordes av Nicholas Paul i den första perioden. Hemmalaget kvitterade genom Evander Kane.
SÅ GICK SNACKET:
"Det är alltid tufft att spela här. Men jag tyckte vi gjorde en riktig bra laginsats under stora delar av matchen. Många bidrog. Jag är glad vi kunde ta två poäng"