capsq

Washington Capitals säkrade Presidents Trophy som det lag som tagit flest poäng i NHL under säsongen, då laget nollade New York Rangers i Verizon Center i natt.
Samtidigt säkrade Capitals också segern i Eastern Conference och Metropolitan Division.
Det är andra året i rad laget klarar av den bedriften.

Segerns grundlades av Braden Holtby som, med sitt fina målvaktsspel, stoppade Rangers alla 24 skottförsök och häll sin nionde nolla under säsongen.
Justin Williams gjorde första målet för Capitals i powerplay. Alexander Ovechkin fick med fem minuter kvar att spela av den andra perioden, stå och sikta in sig i den vänstra tekningscirkeln. Han sköt ett skott som träffade Williams och pucken satt upp emot krysset till bakom Henrik Lundqvist i Rangers-kassen.
5:42 in i den tredje perioden fastställde Evgeny Kuznetsov slutresultatet med sitt 19:e mål för säsongen. Marcus Johansson frispelade Kuznetsov med en läcker backhand-flipp när de båda kom i ett två-mot-ett-läge.
Segern i NHL:s grundserie innebär att Washington kommer att ha hemmaplansfördel så länge laget är kvar i Stanley Cup-slutspelet.
Som första-seedade lag i slutspelet kommer Capitals att ställas mot den andra wild card-laget från Eastern Conference, antingen Ottawa Senators, Boston Bruins eller Toronto Maple Leafs.
Samtidigt undvek Caps att ställas mot Pittsburgh Penguins eller Columbus Blue Jackets som kommer att ställas mot varandra i den första rundan.

För Rangers innebär förlusten att de blir det första wild card-laget från Eastern Conference och kommer att möta Montreal Canadiens i den första playoff-rundan.

I nattens andra match såg Buffalo Sabres till att vinna den sista hemmamatchen för året då Montreal Canadiens besegrades med 2-1 i KeyBank Center.
Det var första segern för Sabres efter tre raka förluster.
För Canadiens, som säkrade segern i Atlantic Division i måndags, innebar förlusten att deras fem matcher långa segersvit bröts.
Robin Lehner vaktade målet för Buffalo och svarade för 31 räddningar.
Rasmus Ristolainen gjorde 1-0 för hemmalaget, sex minuter in i den första perioden. Ristolainen avlossade ett fladdrande skott som letade sig in bakom en skymd Carey Price i Montreal-kassen.
Tyler Ennis utökade i Buffalos ledning till 2-0 i mitten av den andra perioden med ett snabbt avslut mellan tekningscirklarna.
I den tredje perioden reducerade Canadiens efter ett flygande anfall där Tomas Plekanec avslutade kyligt med en backhand.
Montreal kunde dock inte överlista Lehner ytterligare i matchen.
Båda lagen drabbades av skador i matchen.
I hemmalaget fick forwarden Marcus Foligno lämna matchen med en knäskada och i Canadiens tvingades backen Alexei Emelin kliva av i slutet av den andra perioden med en överkroppsskada.
Ännu finns inga rapporter om hur allvarliga dessa skador är.
Washington Capitals - New York Rangers 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Marcus Johansson noterades för en assist då Capitals säkrade Presidents Trophy.
Washingtons back John Carson saknades för andra matchen i rad efter sig underkroppsskada.
I Rangers vilades Rick Nash, Mats Zuccarello, Jesper Fast, Ryan McDonagh och Brady Skjei inför slutspelet.
Buffalo Sabres - Montreal Canadians 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Rasmus Ristolainen och Tyler Ennis gjorde målen för Buffalo då laget vann sin sista hemmamatch för säsongen.
Robin Lehner gjorde en fin insats i mål för Sabres och räddade 31 skott.
Alex Nylander spelade sin andra match i NHL och fick 11:28 minuters speltid.
Nattens utropstecken:
Washington Capitals, som vinner Presidents Trophy för andra året i följd.
Nattens stjärnor:
Braden Holtby, Washington Capitals: 0 insläppta mål
Robin Lehner, Buffalo Sabres: 31 räddningar
Justin Williams, Washington Capitals: 1 mål, 1 assist
Så gick snacket:
"Det enda som är bra med att vinna Presidents Trophy just nu är att vi vann vår division. Allt annat spelar inte så stor roll. Vi har två matcher kvar att spela och vi ska se till att gå in i slutspelet med en bra känsla." -- Capitals målvakt Braden Holtby
"Det här betyder att vi har varit det bästa laget under säsongen. Men nu börjar en viktigare säsong. För oss gäller det att fortsätta spela på det sättet vi gjort då vi varit som bäst. " - Capitals Alexander Ovechkin
"Det var lite annorlunda i omklädningsrummet. Det markets helt klart att det var så manga bra spelare borta." -- Rangers Henrik Lundqvist om att spelare vilades inför slutspelet
Vad är på gång:
Efter denna natt med bara två matcher väntar tolv matcher under natten mot fredagen. Det finns fortfarande slutspelsplatser och positioner att kämpa om inför slutspelet.
De första matcherna startar klockan 01:00 svensk tid och de sista matcherna startar 04:30.