Florida Panthers tog i natt två viktiga poäng via en 4-1-seger borta mot Anaheim Ducks. Segern innebär att laget nu delar tredjeplatsen i Atlantic Division med Toronto Maple Leafs.

Trots att Ducks gjorde matchens första mål, Max Jones i den första perioden, var det gästerna från Sunrise, Florida som drog det längsta strået. Panthers kvitterade till 1-1 med fem sekunder kvar av första perioden efter att Jonathan Huberdeau stulit en puck i mittzon och lirat fram Aleksander Barkov.
Halvvägs in i den andra slog Vincent Trocheck in 2-1på volley och gästerna hade vänt. 3-1 kom efter 14:26 när Aaron Ekblad skott studsade i sargen fram till Aleksi Saarela som sekunden senare fick fira sitt första mål i NHL. 23-åringen gjorde i natt sin fjärde NHL-match.
- Jag hade tur med studsen från sargen. Jag fick öppet mål så det var enkelt, säger Saarela.
4-1 satte Mackenzie Weegar i tom kasse med 2:09 kvar att spela av matchen. Florida och Toronto har båda 70 poäng. Florida har däremot en match mindre spelad än sina, just nu, närmaste konkurrenter.
- En viktig match för oss, säger målvakten Sergei Bobrovsky som gjorde 35 räddningar. Det var en laginsats, vi gjorde det bra i 60 minuter. Vi fick mål i rätt lägen, vi offrade oss i egen zon. Det var stabilt och väldigt roligt. Det är kul att vinna.
Så gick det i nattens övriga matcher:
Chicago Blackhawks - New York Rangers 3-6 (0-1, 1-0, 2-5)
New York Rangers fortsätter hänga på i slutspelsracet i Eastern Conference. I natt tog laget två viktiga poäng efter en 6-3-seger borta mot Chicago Blackhawks.
Efter nattens match skiljer det sex poäng för Rangers upp till en wildcard-plats. Segern grundlades mycket tack vare Chris Kreider och Mika Zibanejad som gjort tre respektive fyra poäng vardera. Kreider gjorde ett mål och två assist medan Zibanejad stod för tre målgivande passningar och ett mål. Artemi Panarin blev också han målskytt för Rangers, målet var hans 30:e för säsongen.

CHI-NYR: Zibanejad styr in Buchnevichs skott

Rangers gjorde fem mål under den sista perioden och tog sin femte seger på de senaste sex matcherna.
Robin Lehner (35 räddningar) vaktade Chicagos mål. Igor Shesterkin stod mellan stolparna för Rangers.
Edmonton Oilers - Boston Bruins 1-2 öt (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
David Pastrnak blev matchhjälte för Bruins när han satte ett friläge på Mike Smith 1:14 in i förlängningen i Rogers Place. Forwarden satte en backhand och har nu gjort 43 mål den här säsongen.
Patrice Bergeron öppnade målskyttet i den första perioden för Bruins. Men Oilers kom tillbaka i den tredje perioden. Sam Gagner utnyttjade ett powerplay vilket ledde till en viktig poäng för hemmalaget som fortsätter leda Pacific Division.

Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Dallas är delad etta i Central Division efter nattens seger mot Arizona. De två hemmapoängen gör att laget delar förstaplatsen med St. Louis Blues. Ben Bishop stoppade 39 skott mellan stolparna och framåt hade Denis Gurianov två målgivande passningar för Stars. Det avgörande målet kom i mitten av den tredje perioden efter att Alexander Radulov hittat Jamie Oleksiak som satte ett slagskott.
Corey Perry och Radek Faksa gjorde Stars två första mål i matchen.

DAL-ARI: Faksa lyfter pucken förbi Hill i powerplay

Arizona kvitterade två gånger om i matchen, först genom Taylor Hall och sedan Christian Fischer, men efter två rak segrar fick laget se sig besegrat igen. Coyotes ligger dock kvar på en wildcard-plats i Western Conference, men förlusten innebar en missad chans till något fastare mark på den platsen.
Colorado Avalanche - New York Islanders 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Andre Burakovsky och Gabriel Landeskog gjorde varsitt mål för Avalanche som fortsätter blanda sig i toppstriden i Central med Dallas och St. Louis. Efter nattens seger skiljer det en poäng mellan de tre lagen.
Burakovsky satte 2-0 med ett handledsskot efter 45 sekunder av den andra perioden, målet var hans 20:e för säsongen. I mitten av den tredje ökade Landeskog på till 3-0 med en styrning. Islanders reducerade i slutet av matchen genom Brock Nelson, men det var det enda gästerna mäktade med i målväg den här kvällen.
Notera att både Cale Makar och Nathan MacKinnon stof för vars två assist i matchen.
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 3-4 e str. (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)
Straffar krävdes i Rogers Arena där hemmalaget Canucks tappade en viktig poäng i sin jakt på en topp-3-placering i Pacific Division. Wild vann på straffar efter att nyförvärvet från Pittsburgh Penguins, Alex Galchenyuk, först kvitterat till 3-3 i slutet av tredje perioden och sedan gjort ett av gästernas mål i straffläggningen.

VAN-MIN: Galchenyuk kvitterar och sätter straff

J.T. Miller blev tvåmålsskytt för Canucks som trots förlusten ligger tvåa i Pacific. Wilds seger för att hoppet om ett wildcard fortfarande lever. Nattens två poäng innebär att de är fem efter Arizona och Calgary Flames som just nu har de två platserna.
SÅ GICK SNACKET:
"En viktig poäng för oss, men jag tror det vi vill lära oss från den här matchen är att ha lite bättre inställning tidigt, göra saker och ha självförtroende i första perioden, då hade det sett lite bättre ut för oss"
- Sam Gagner, Oilers.
"En av sakerna vi pratade om mellan andra och tredje perioden var att sätta oss själva i en sits där vi kunde vinna genom att göra bra 20 minuter, för de första 40 var inte bra"
- David Quinn, Rangers.
"Vi behövde vinna igen. Det har gått lite upp och ner här hemma och vi har hittat sätt att förlora på. Det här behövde vi och viktigt att avsluta med seger på de här hemmamatcherna"