draisaitl

Med Connor McDavid borta tog Leon Draisaitl stort ansvar för Edmonton Oilers. Tysken gjorde fyra poäng när Oilers besegrade Chicago Blackhawks med 5-3 hemma i Rogers Place.
I går kom nyheten om att Connor McDavid kommer missa de 2-3 kommande veckorna med en lårskada. I hans frånvaro klev Draisaitl fram och ledde Oilers till andra plats i Pacific Division. Med ett mål och tre assist blev han utsedd till matchens första stjärna.

• Alla bidrog i dag. Vi hade en bra målvakt. Vi var lite skakiga i början, de har ett bra lag och ibland kan man inte göra något mot skicklighet i världsklass. Vi krigade och tog två viktiga poäng, säger Draisaitl.
    Den första perioden slutade 2-2. Oilers tog en tidig ledning genom Riley Sheahan, men gästerna vände genom mål från Brandon Saad och Jonathan Toews. Innan första akten var slut hade dock Draisaitl noterat sin första pinne för kvällen. Med en andra-assist såg han Kailer Yamamoto sätta 2-2 i powerplay.

EDM-CHI: Yamamoto gör sitt andra mål i matchen

I mittperioden satte Adam Boqvist 3-2 till Chicago på en kontring. Målet var svenskens fjärde för säsongen. Men ännu en gång svarade Edmonton. Yamamoto blev tvåmålskytt efter att Ryan Nugent-Hopkins och Draisaitl hittat fram till 21-åringen. Draisaitl låg sedan bakom Nugent-Hopkins 4-3-mål innan han punkterade matchen med att göra 5-3 i tom kasse. Draisaitl toppar NHL:s poängliga. Efter nattens insats har tysken gjort 32 mål och totalt 89 poäng. Dessutom har han passerat 400 poäng i sin NHL-karriär.
- Jag hade en känsla att vårt lag skulle komma ut och spela bra i dag. Connor är en stor del av vårt lag, men jag tyckte killarna klev fram och krigade, säger Coach Dave Tippett.
Chicago har inte vunnit på fyra matcher. Robin Lehner vaktade kassen och räddade 26 skott.
Här är en koll på resten av nattens matcher:
Anaheim Ducks - St. Louis Blues - Uppskjuten
Matchen mellan Anaheim och St. Louis avbröts efter att St. Louis Blues-backen Jay Bouwmeester kollapsat i båset och burits ut på bår från arenan.
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Jamie Benn hade en bra kväll för sitt Stars. Forwarden blev hattrick-hjälte när Stars ordnade poäng för femte gången på deras senaste sex matcher.
Benn satte sitt första på ett direktskott fram till 1-0 efter 7:54. Sebastian Aho gjorde mål för sjätte matchen i rad och kvitterade för gästerna. Denis Gurianov gav Stars ledningen i ett powerplay innan Benn skulle sätta sitt andra mål i matchen. Även det kom i powerplay efter 15:06 av den andra perioden och betydde 3-1. Det var femte matchen i rad som Stars gjorde mål i numerärt överläge. Hattricket var hans första sedan den 2 mars 2019.
Carolina förlorade efter två raka segrar.

DAL-CAR: Benn gör sitt sjätte hattrick i NHL

Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 3-2 öt. (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Maple Leafs tog två tunga poäng i Atlantic Division. Avgörandet kom i en dramatisk sudden. Arizona hade nämligen en 3-2-puck i mål, men Jakub Chychruns mål dömdes bort för målvaktsinterference. Istället kunde Kasperi Kapanen sätta avgörandet för hemmalaget som är kvar som trea i tabellen.
Arizona tog ledningen två gånger om i matchen. Med 1-0 genom Christian Dvorak och med 2-1 genom Carl Söderberg, som gjorde sitt 100:e mål i NHL. Toronto var dock sega och kvitterade två gånger om genom Zach Hyman. Arizonas poäng gör att de ligger på andra wildcard-plats i Western Conference.
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
Alex Stalock räddade 26 skott och höll nollan. Kevin Fiala gjorde ett mål och två assist. Det var de två stora dirigenterna för Wild som tog sin sjunde seger på de senaste tio matcherna.
Joel Eriksson Ek gjorde 1-0 för Wild, han sjunde mål för säsongen, sedan låg Fiala bakom resten. Schweizaren spelade fram Jared Spuregon till 2-0. Gjorde själv 3-0 innan han och Eric Staal förarbetade till Zac Parises 4-0-mål. Fiala har nu en poängsvit över fem matcher.
Vegas förlorade sin andra raka match. William Karlsson gjorde comeback efter sin skada och spelade 16:15 minuter.

MIN-VGK: Eriksson Ek målskytt i PP

Colorado Avalanche - Ottawa Senators 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Nattens andra nolla höll Philipp Grubauer som gjorde 34 räddningar för Avalanche. Grubauer matchade sitt personbästa i NHL genom att ta sin 18:e seger för säsongen. Avalanche mål gjordes av Valeri Nichushkin, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog. Landeskogs mål kom i tom bur i den sista perioden.
Colorado vann sin femte raka matcher och är 8-1-0 på sina sista nio framträdanden. Laget har nu bara en poäng upp till St. Louis Blues som leder Central Division. Innan matchen meddelade Colorado att Nazem Kadri kommer bli borta på obestämd tid med en underkroppsskada.
Marcus Högberg vaktade Ottawas kasse och gjorde 33 räddningar. Senators är segerlöst de senaste sex matcherna.
Winnipeg Jets - New York Rangers 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
New York Rangers tog sin fjärde seger på sina senaste sju matcher. Chris Kreider blev tvåmålsskytt och Mika Zibanejad för ett mål och en assist när Rangers gick ifrån till 4-0. Zibanejad har nu gjort minst två poäng i tre av sina fyra senaste matcher. Svensken satte 4-0-målet i matchen, hans 23:e för säsongen. Målet kom bara 35 sekunder efter att Ryan Strome skickat in 3-0. Zibanejads assist kom på Kreiders 2-0-mål. Assisten var hans 200:e i NHL.
Jets reduceringsmål gjordes av Nikolaj Ehlers efter 4:35 av den trejde perioden.
Rangers målvakt Igor Shesterkin gjorde 42 räddningar i matchen. Han tvingades dock lämna matchen under den första perioden för att undersökas för hjärnskakning. Henrik Lundqvist ersatte under knappt sex minuter och räddade då ett skott. Till den andra perioden var dock Shesterkin tillbaka mellan stolparna.

WPG-NYR: Zibanejad gör 4-0 för Rangers

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Tampa Bay fortsätter att ånga på. I natt kom lagets åttonde raka seger efter att Andrei Vasilevskiy återigen tagit poäng åt sitt lag. Tampa må ha tagit poäng i åtta raka matchen, men den ryske målvakten har plockat poäng i sina 19 senaste framträdande.
Yanni Gourde gjorde det avgörande målet på ett handledsskott 2:45 in i förlängningen. Segern gör att Tampa nu bara är en poäng i från Boston Bruins som leder Atlantic Division. Målet var Gourdes första på 35 matcher.
Penguins tog ledningen genom Evgeni Malkin i den första perioden. Mikhail Sergachev kvitterade för Lightning i powerplay i den andra perioden. Penguins har förlorat två av sina tre matcher, men är fortsatt tvåa i Metropolitan Division.
Tampa drabbades av två skador i matchen. Både Nikita Kucherov och Anthony Cirelli lämnade på grund av underkroppsskador. Kucherov han dock, med en assist på Sergachevs mål, förlänga sin individuella poängsvit till 12 matcher.
New Jersey Devils - Florida Panthers 3-5 (1-2, 2-3, 0-0)
Panthers fjärdekedja, som innehöll backarna Mike Matheson och Mark Pysyk samt centern Noel Acciari, kombinerade för åtta poäng när laget tog två viktiga poäng i slutspelsjakten. Matheson och Pysyk stod för ett mål och två assist vardera, medan Acciari noterades för mål och assist.
Panthers gick från 0-1 till 3-1 och från 3-2 till 5-2 i matchen som till slut slutade 5-3. Segern var den första för Panthers efter tre raka förluster och tog tillbaka laget in i hetluften om slutspelsplatser igen.
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Marcus Johansson låg bakom två mål för Sabres som vann hemma i KeyBank Center. Svensken spelade fram Conor Sheary till 1-1 innan han själv satte 2-2 i mittperioden. Målet var Johanssons första sedan nyårsafton. För assisten stod Rasmus Dahlin som gjorde sin 76:e poäng i NHL - med det tangerade han Rick Hampton för flest poäng gjorda av en tonårsback i NHL.
Med två lika in i den tredje var matchen vidöppen. Men Sabres skulle snabbt koppla greppet. Efter bara 57 sekunder av den tredje satte Sam Reinhart pucken som visade sig bli avgörande.

BUF-DET: Dahlin droppar, Johansson skjuter

New York Islanders - Philadelphia Flyers 5-3 (2-0, 1-2, 2-1)
Med två mål i slutminuten lyckades Islanders avgöra och få med sig två poäng från mötet med Flyers. Ryan Pulock gjorde 4-3 med 41 sekunder kvar och Leo Komarov satte pricken över 'i:et' med fyra sekunder kvar i tom kasse.
Mindre än minut innan Pulocks ledningsmål hade Sean Couturier kvitterat till 3-3 och fullbordat Flyers upphämning från 0-3.
Islanders är 5-1-2 på sina åtta senaste matcher och kunde tack vare segern rycka åt sig ett tre poängs försprång på Flyers i tabellen. Islanders är trea i Metropolitan Division. Robert Hägg gjorde ett av målen för Flyers, hans andra för säsongen.
SÅ GICK SNACKET
"Jag vet om jag skulle kalla den fjärdekedja. De var bättre än så. De satte verkligen tonen för laget, spelade rätt, snurrade i zon och spelade enkelt"
- Floridas coach Joel Quenneville said
"När han kommer igång sådär då är han svår att stoppa. Man såg det på hans mål i tomma bur, det var kul för honom för han jobbade hårt"
- Stars head coach Rick Bowness (om Jamie Benn)
"Fiala har stäm just nu. Han kör. Jag tycker vi har haft bra kemi under hela året vi spelat ihop. Vi får långa byten i deras zon, kontringar och powerplay-chanser. Det har varit roligt"