Boston Bruins är första lag till 100 poäng den här säsongen. Atlantic Division-ledaren säkrade den milstolpen via en 2-0-seger borta mot Philadelphia Flyers som hade vunnit nio raka matcher.
- Man behöver nästan 100 poäng för att ta sig till slutspel. Ligan blir mycket jämnare och vi försökte få en bra start tidigt på säsongen och behålla det momentumet under hela året. Det har vi l lyckats med, säger Tuukka Rask som höll nollan.

Framåt fick Bruins support av Matt Grzelcyk och Patrice Bergeron som gjorde lagets mål.
Grzelcyk gjorde 1-0 till Bruins i powerplay när bara 1:21 återstod av de andra perioden. 2-0 kom efter 14:40 av den tredje perioden. Bergeron avlossade ett skott från långt håll som smet in högt bakom Flyers målvakt Carter Hart.
Bruins kunde sedan hålla undan för Flyers som testade Rask 12 gånger under den tredje perioden. Finländaren räddade totalt 36 skott och kunde på slutsignalen fira sin 50:e nolla i NHL.
- Det är en fin milstolpe. Jag visste inte ens det. Jag har varit med länge. När man spelar tillräckligt med matcher kommer milstolpar som den här, säger Rask.
Boston är först till 100 poäng den här säsongen, men de drygade också ut sin ledning i Atlantic Division till åtta poäng före närmast jagande Tampa Bay Lightning. Flyers segersvit på nio matcher bröts, men laget är fortsatt tvåa i Metropolitan Division, en poäng bakom Washington Capitals.
Här är en koll på resten av nattens matcher:
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Efter sin resultatmässigt svaga roadtrip i Kalifornien, som innebar tre raka förluster, visade Toronto karaktär och vann prestigemötet med Tampa hemma i Scotiabank Arena. William Nylander och Auston Matthews gjorde målen för Maple Leafs som nu är tre poäng före Florida Panthers för tredjeplatsen i Atlantic Division.
Nylander gav Toronto ledningen efter 12:42 av den första perioden är han tog vara på en retur i powerplay. Målet var svenskens 31:a den här säsongen. Gästerna svarade i den andra perioden genom Ondrej Palat, som precis som Nylander rakade in en retur.
Det matchvinnande målet gjorde sedan Matthews på ett direktskott i numerärt överläge 3:38 in i den tredje perioden.
Toronto tog in två poäng på Tampa som dock är elva poäng före. Tampa har sedan åtta poäng upp till Boston Bruins på förstaplatsen i Atlantic. Lightning spelade utan Victor Hedman för andra matchen i rad. Backen har en underkroppsskada.

TOR-TBL: Marner sätter upp Matthews raket

Montreal Canadiens - Nashville Predators 2-4 (0-0, 0-4, 2-0)
Predators klättrade i natt upp på delad första wildcard-plats i Western Conference. Filip Forsberg gjorde två mål och en assist och Nashville tog sin tredje raka seger. Predators delar wildcard-plats tillsammans med Winnipeg Jets och Vancouver Canucks, alla lag har 78 poäng.
Forsbergs båda mål kom i den andra perioden. Han gjorde 3-0 i powerplay från den högra tekningscirkeln och petade sedan också in 4-0. Forsberg har nu gjort 20 mål den här säsongen, det är sjätte gången han gör det under sin karriär. Ingen annan spelare i Nashville har lika många noteringar. Forsbergs mål var dessutom hans 166:a i Predators, med det är han delat näst bäste målskytt i klubben tillsammans med Shea Weber (nu i Montreal).
Montreal gjorde två mål i den tredje perioden och snyggade till siffrorna. Lukas Vejdemo gjorde hemmalagets andra mål och sitt första i NHL-karriären. Vejdemo tryckte in pucken från nära håll efter 8:40. Efter matchen blev Vejdemo nerflyttad till Laval i AHL.

MTL-NSH: Forsberg gör 3-0 för Predators

Vancouver Canucks - New York Islanders 5-4 e.str (2-2, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Canucks biter sig kvar i wildcard-racet. Efter nattens seger mot Islanders delar Vancouver de två platserna med Nashville och Winnipeg. Thatcher Demko släppte in fyra mål, men räddade också 45 skott och var en av de stora anledningarna till hemmalagets seger.
Lagen följdes åt målmässigt under hela matchen. Islanders ledde med 1-0 innan Canucks vände till 2-1. Islanders kvitterade till 2-2 i slutet av den första perioden, men i den andra tog Canucks kommandot igen. Först genom Zack MacEwen som gjorde 3-2 och sedan genom Bo Horvat som satte 4-3 innan andra pausvila.
Brock Nelson ordnade kvittering för Islanders i slutakten. Efter 4:32 satte han målet som skulle ta matchen till sudden och straffar. I straffläggningen drog hemmalaget det längsta strået. J.T. Miller gjorde det enda målet.
Förlusten var Islanders sjunde i rad och laget är nu en poäng bakom Columbus och Carolina för ett wildcard i Eastern Conference.
Alexander Edler stod för en assist i matchen och har nu gjort 400 poäng i sin NHL-karriär. Bara tio andra spelare har gjort minst lika många i Canucks historia.
Dallas Stars - New York Rangers 2-4 (0-2, 0-2, 2-0)
Dallas åkte i natt på sin sjätte raka förlust och tappar mark i Central Division. Rangers blev för svårt hemma i American Airlines Center. Dallas är nu åtta poäng efter tabelltvåan Colorado Avalanche och bara fyra poäng ifrån närmast jagande Nashville Predators och Winnipeg Jets.
Rangers tog sin andra seger på sina tre senaste matcher. Kaapo Kakko gjorde två mål, medan Mika Zibanejad stod för en kasse och en assist. Zibanejad satte 2-0 för Rangers efter 10:12 av den första perioden när han stångade in pucken framför kassen. Målet var svenskens 40:e för säsongen.
Kakko gjorde 3-0 och 4-0 för Rangers i den andra perioden. Sommarens drafttvåa har nu gjort tio mål under sin NHL-karriär. I den tredje kom Stars tillbaka något via mål från Roope Jintz och Andrew Cogliano, men hemmalagets push räckte inte för att gå ikapp.
Rangers seger innebär att laget alltjämnt är tre poäng ifrån ett wildcard i Eastern Conference.

DAL-NYR: Kakko fintar och nätar

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)
Pittsburgh tog två viktiga poäng och tog in på andraplatsen i Metropolitan Division. Evgeni Malkin gjorde två mål och en assist för Penguins som nu bara är tre poäng efter Philadelphia Flyers i tabellen.
Malkin klev in i handlingen i den andra perioden vid ställningen 1-1. Då spelade han fram Justin Schultz till 2-1. Målet var backens första på 28 matcher. Efter 7:11 av den tredje perioden hittade ryssen rätt med ett handledsskott fram till 3-1. Han gjort sedan 4-2 med sitt 25:e mål för säsongen. Den gången hittade Malkin rätt från den högra tekningscirkeln. Malkin har nu gjort elva poäng på de senaste fem matcherna.
Pittsburgh avslutade målskyttet genom Kris Letang som nätade i tom kasse med 1:15 kvar.
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 5-2 (1-1, 1-1, 0-3)
Om Evgeni Malkin spelade en viktig roll för Penguins i natt gjorde Sebastian Aho det för Hurricanes. Aho stod för två mål och en assist i 5-2-segern mot Red Wings. Carolina har nu tre raka segrar och ligger på första wildcard-plats i Eastern Conference.
Aho gjorde sina tre poäng i den tredje perioden. Vid ställningen 2-2 låg han bakom Just Williams 3-2-mål i powerplay. Aho ökade sedan på till 4-2 i numerärt underläge innan han fastställde slutresultatet i powerplay med 2:02 kvar att spela. Aho har nu gjort 38 mål och 28 assist den här säsongen.
Morgan Geekie och Nino Niederreiter gjorde Carolinas första och andra mål i matchen.
I Detroit nätade Christoffer Ehn för andra gången den här säsongen. Svensken gjorde 2-2 i slutet av den andra perioden på en styrning framför mål.

DET-CAR: Aho överlistar Bernier i boxplay

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 5-2 (4-0,1-1, 0-1)
Nicolas Deslauriers gjorde hattrick på 11:49 minuter av den första perioden i Honda Center. Noteringen är den snabbaste för ett hattrick i Ducks historia, den tidigare låg på 12:58 från 10 november 1997 då Teemu Selänne gjorde tre mål på San Jose Sharks.
Efter att Jakob Silfverberg inlett målskyttet gjorde Deslauriers 2-0, 3-0 och 4-0 för att fullborda sitt blixtsnabba hattrick. Hans första mål kom efter 2:45. Hattricket var Deslauriers första i NHL.
Senators reducerade genom Brady Tkatchuk i den andra perioden, men Ducks drygade ut ledningen igen genom Rickard Rakell. Colin White fastställde slutresultatet med sin 5-2-reducering.
SÅ GICK SNACKET:
"De är ett av NHL:s skickligaste lag offensivt, men vi släppte inte till allt för mycket. När vi gjorde det spelade Freddie [Frederik Andersen] väldigt bra. Speciellt i den andra perioden"