Celly1_game4_Preds

Nashville Predators vann den fjärde matchen i Stanley Cup-slutspelets andra runda mot St. Louis Blues med 2-1.
Det betyder att laget bara behöver en seger till för att för första gången någonsin ta sig till final i Western Conference.

Men nattens match var en mycket tuffare match än den förra där Predators kunde styra spelet.
St. Louis Blues var inte nöjda med den senaste insatsen och det var tydligt att de inte tänkte låta Predators diktera villkoren på banan.
Första perioden var följaktligen tät och tuff där Blues ett par gånger höll på att straffa hemmalaget då de vunnit pucken och kontrat. Pekka Rinne kunde dock hålla emot för Nashville.
St. Louis Blues head coach Mike Yeo talade också inför matchen om att Blues kom in i serien mot Predators utan att hata sin motståndare, men att det började rättas till. Detta visade sig allt tydligare ju längre matchen pågick och det var ofta skärmytslingar efter avblåsningarna mellan lagen.
I den andra perioden fortsatte kampen på isen och båda lagen vaskade fram ett par chanser att ta ledningen. Men såväl Rinne i Preds som Jake Allen i Blues spelade stabilt och höll sina lags nollor intakta in i den tredje perioden.
Intensiteten i spelet ökade ytterligare i den tredje perioden och till slut kom också matchens första mål. Efter ett av många gruff efter att domaren blåst av spelet resulterade i att Nashville fick chansen att spela i numerärt överläge.
Där kunde Ryan Ellis göra 1-0 efter 5:09. Allen lämnade en retur på Filip Forsbergs skott och den studsade rakt ut till Ellis som nöp till direkt.
Med det har han gjort mål tre matcher i rad och gjort 4 totalt. Det var sjunde matchen i rad han noterades för en poäng, vilket är franchiserekord.
James Neal utökade Predators ledning till 2-0 då han överraskade Allen med ett oannonserat skott.
Blues gav dock inte upp och med 3:49 kvar av den tredjeperioden reducerade Joel Edmundson med sitt tredje mål i slutspelet.
Det la upp för ytterligare en kraftfull forcering av St. Louis i matchserien, men än en gång spelade Pekka Rinne väldigt säkert i buren för Nashville som höll undan.
- Det var ett krig där ute idag, säger Pekka Rinne till NBC efter segern. Det var en väldigt fysisk match och vi lyckades vinna. Det var viktigt att få det första målet och vi stred hela vägen in i slutet. En riktig kämpainsats av alla.
- Vi har en bred trupp och vi kan trumma på matcherna igenom. Vi har också spelare vi kan laborera med om tränarna vill ha in mer eller fart eller kraft i laget. Vi känner att vi har fördel där och att vi är ett starkt lag, säger Rinne.
Rinne gjorde 32 räddningar i matchen och har under slutspelet släppt in 11 av 232 skott. En räddningsprocent på 0.953 och ett snitt vad gäller insläppta mål på 1.33.
- Jag tar det lite lugnare i det här slutspelet än vad jag gjort tidigare, säger Rinne. Jag litar på mig själv och mitt spel. Sen går min isats hand i hand med hela lagets prestation. Om grabbarna framför mig spelar bra är det enklare för mig. Men jag känner mig frisk och i bra form.