Fiala3

Efter att Nashville vunnit båda matcherna i Chicago i matchseriens inledning låg all press på Blackhawks. Och de rutinerade hökarna verkade vara på väg mot segern men Nashvilles sena push gav resultat.

Det blev en stor svensk påverkan på den först matchen i Nashville. Efter en mållös förstaperiod gjorde Dennis Rasmussen 1-0 för gästerna, framspelad av Marcus Krüger. Rasmussen stod positionerad framför mål och fick en fin passning från Krüger i sarghörnet. Målet kom efter 1:05 minut av perioden. Patrick Kane ökade sedan på till 2-0 drygt tio minuter senare.
Men det här skulle bli Nashvilles kväll till slut. Svensk-kolonin kom tillbaka i den tredje perioden. Filip Forsberg gjorde 1-2 efter 4:54 av slutakten, när han stötte in en puck som studsat i plexiglaset bakom Corey Crawford. En förvirrad Crawford hade ingen koll på pucken och det utnyttjade Forsberg. Tio minuter senare höll han sig framme igen och gjorde 2-2.
En jämn och tät match hade utjämnats och resten av perioden blev mållös.
Förlängningen böljade fram och tillbaka men efter drygt 16:30 minuter vände Nashvile spelet genom James Neal. Pucken nådde Kevin Fiala som inte gjorde något misstag och överlistade Corey Crawford. 3-2 i matchen och nu har Nashville 3-0 i matcher.
Den fjärde matchen spelas under natten mot torsdag, svensk tid.