kl

John Klingberg fortsätter leverera i Dallas Stars. I nattens 2-1-seger mot St. Louis Blues noterades svensken för en assist och sin 200:e poäng i NHL-karriären.
Assisten kom i powerplay i den andra perioden när Mattias Janmark gjorde 1-0 för Stars. Klingberg spelade pucken till Janmark vars passning mot Jason Spezza sedan styrdes i mål via skridskon på Carl Gunnarsson.

Assisten var John Klingbergs 46:e för säsongen och hans 200:e poäng i Stars-tröjan. Bara nio andra backar har gjort så många poäng i Stars historia. Klingbergs 279 NHL-matcher är femte minst när det gäller att nå 200 poäng bland backar och bara Erik Karlsson har behövt färre av de just nu aktiva backarna i NHL att nå den platån.
En annan back Stephen Johns, ökade på till 2-0 efter halva den tredje perioden innan Brayden Schenn gjorde 2-1 med 1:14 kvar av matchen.

Notera att Blues Jay Bouwmeester spelade sin 1100 NHL-match och att Stars Marc Methot var tillbaka i spel efter att ha missat 41 av de senaste 42 matcherna med en knäskada.
Stars vann det viktiga divisionsmötet mot Blues och tog sig upp på tredjeplatsen i Central Division.
Här är summeringen från nattens matcher:
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Philadelphia Flyers bröt en 12 år lång förlustsvit i Nationwide Arena, matchhjälte blev Sean Couturier som avgjorde 1:52 in sudden death med sitt 29:e mål för säsongen.
Segern var dessutom lagets fjärde i rad på bortaplan och poängen var viktiga för tabelläget i Metropolitan. Flyers tog ledningen i matchen genom Wayne Simmonds i den andra perioden när han styrde in skottet från Shayne Gostisbehere. Målet var hans 20:e för säsongen.

Kvitteringen från hemmalaget kom i den tredje perioden. David Savard sköt och via Flyers-svenskens Rober Häggs skridsko hamnade pucken hos Cam Atkinson som kunde sätta den i nät.
Det var sjunde gången på de åtta senaste som en match mellan de här lagen gick till förlängning i Columbus.
Carolina Hurricanes - New York Islanders 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Igår räddade Jaroslav Halak 50 skott och höll nollan, i natt räddade Thomas Greiss 45 och höll Islanders andra nolla på lika många kvällar.
Johnny Boychuk gjorde 0-1 för Islanders halvvägs in i matchen med sitt fjärde mål för säsongen. I den tredje ökade Anthony Beauvillier på till 0-2 och John Tavares till 0-3 med 32 sekunder kvar att spela även om pucken aldrig passerade mållinjen. Tavares kom fri mot det tomma målet när han blev nerdragen bakifrån och ändå krediterades för fullträffen.

Målet var Tavares 30:e för säsongen och lagkaptenen har nu gjort femte flest 30-målssäsonger i Islanders historia med sina fyra.
Tack vare segern tog sig Islanders en poäng före Hurricanes för det andra wildcardet i Eastern Conference.
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Winnipeg Jets visade varför de varit fruktade på hemmaplan och Colorado bevisade återigen att bortaspelet inte fungerar som det ska. Winnipeg vann nämligen Central Division-mötet i Bell MTS Place med hela 6-1.
- Några av de misstagen vi gör ikväll får inte hända. Vi vinner en tekning i powerplay och sedan slutar det med att de gör mål, säger Avalanche coach Jared Bednar.
Bednar syftar på målet som Andrew Copp kontrade in i numerärt underläge efter 15:50 av den andra perioden och som betydde 3-0 i matchen. Dessförinnan hade Blake Wheleer satt 1-0 och tillsammans med Dustin Byfuglien spelat fram Kyle Connor till 2-0.

Hemmalaget fortsatte att hålla foten på gaspedalen. Patrik Laine gjorde 4-0 innan mittperioden var slut med sitt 24:e powerplaymål i karriären, vilket är sjunde flest av en tonåring i NHL:s historia. I den tredje satte Nikolaj Ehlers 5-0 innan Wheeler återigen var framme och hittade rätt till 6-0.
Wheeler noterades för tre poäng i matchen, hans 13:e flerpoängsmatch på hemmaplan i Jets-tröjan vilket är näst flest i klubbens historia. Även Mark Scheifele stod för tre poäng. I form av framspelningar såg han till att göra tre poäng för andra matchen i rad.
Colorado fick in ett tröstmål på slutet när Mikko Rantanen satte 6-1 men Avalanche tappade mark i tabellen samtidigt som Jets tog värdefulla poäng i sin kamp om divisions- och konferenstiteln.
Så gick snacket:
"Jag har inget svar för hur vi kan spela med den energinivån i en så pass viktig match som den här. Jag har ingen aning om varför vi spelade som vi gjorde ikväll" - Blue Jackets coach John Tortorella som inte var nöjd med sitt lags insats.
"Han var mycket bra. Han hade självförtroende och kom in och gjorde sitt jobb. Han gjorde de räddningarna han behövde göra. Det var en väldigt bra bortaseger för oss" - Islanders coach Doug Weight.
"Med den istid som jag får och med de jag spelar med så kan man förvänta sig ett mål då och då" - säger Wheeler som innan matchen inte hade gjort mål på sina senaste 13.