zibanejad 13119

Mika Zibanejad låg bakom New York Rangers bortaseger mot New Jersey Devils under natten mot fredag, svensk tid. Devils tog visserligen en 2-0-ledning genom mål från Nico Hischier och Marcus Johansson men med två sekunder kvar av den första perioden reducerade Zibanejad via en styrning på Kevin Hayes skott från nära håll.

• Vi försöker att använda varandra så mycket som möjligt därute. Vi försöker göra det vi är bra på, sa Zibanejad.
    Hayes assisterade även till den andra periodens enda mål, även det signerat Mika Zibanejad. Svensken direktsköt 2-2 från Keith Kinkaids högra tekningscirkel upp i första krysset. Rangers 3-2-mål gjorde Chris Kreider, med en assistpoäng till Zibanejad. Egor Yakovlev kvitterade sedan men med drygt fyra och en halv minut kvar av tredje perioden bjöd Zibanejad på en riktig delikatess.
    Han fick pucken från Mats Zuccarello - som för övrigt noterades för tre assistpoäng i matchen - från vänster och kom tätt inpå Keith Kinkaid i Devils-målet. Med en Devilsback hängandes kring benen fick han ner Kinkaid och lyfte kyligt in en backhand för 4-3.

NJD-NYR: Andra hat tricket i karriären för Zibanejad

• Vi hade varit ute ett tag. Han svängde i hörnet och fick lite yta. Jag försökte komma först på mål och det var en fantastisk passning, som vanligt. Man behöver bara hitta ytan när han är på isen för han lägger pucken på bladet, berömde svensken sin norske radarpartner.
    Därmed blev han förste Rangers-spelare att göra ett hat trick borta mot Devils sedan Mark Messier gjorde det i Eastern Conference-finalen 1994. I grundseriesammanhang var det första gången sedan Kelly Kisio gjorde det den 26 december 1986. Samtidigt blev Zibanejad förste Rangers-spelare någonsin att göra fyra matchvinnande mål på fem matcher för laget.
    Rangers var inte ensamma om att vända underläge till seger under aftonen. Faktum är att samtliga tre vinnande lag gjorde det.
    Nedan följer en sammanfattning av nattens matcher:
    Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)
    Formstarka Flyers fortsätter att vinna. I natt kom sjätte raka segern och sjunde segern på åtta matcher. David Pastrnak gav Bruins ledningen efter drygt tre minuters spel. Charlie McAvoy hade sedan ett halvbra läge att göra 2-0 men pucken gick utanför, studsade upp till Jakub Voracek vid Flyers blålinje. Han friställde Claude Giroux som kvitterade med 44 sekunder kvar av den första perioden. Pastrnak gav Bruins ledningen på nytt i mittperioden och Oskar Lindblom kvitterade för Flyers i slutakten. Travis Sanheim gjorde sitt första matchvinnande mål i sin 100:e match när han sprätte dit segerpucken i förlängningen.

Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)
Mark Scheifele gav hemmalaget ledningen innan Artemi Panarin såg till att vända på steken för gästerna i den första perioden. Ryssen kvitterade själv och assisterade sedan Josh Anderson till 1-2. Mason Appleton kvitterade för Jets i den andra perioden men Oliver Bjorkstrand gav gästerna ledningen på nytt. Mål från Jack Roslovic, född och uppvuxen i just Columbus, och Kyle Connor i slutperioden gjorde dock att de två poängen stannade i Manitoba. Jets har nu sex raka hemmasegrar.
I Jets saknades fortfarande Dustin Byfuglien som dock uppges vara nära en återkomst. Även Nikolaj Ehlers var ute ur laguppställningen. Tidigast 4 februari kan man börja titta på en återkomst, enligt lagets tränare Paul Maurice. Blue Jackets Cam Atkinson fick en puck i ansiktet under uppvärmningen. Mark Letestu tog hans plats. Tränaren John Tortorella kunde inte ge någon uppdatering på Atkinsons status efter matchen.

WPG-CBJ: Connor ger Jets ledningen sent i tredje

New Jersey Devils - New York Rangers 3-4 (2-1, 0-1, 1-2)
Devils kunde inte få stopp på Mika Zibanejad och inkasserade fjärde förlusten på fem matcher. Laget har bara tre segrar på de tio senaste matcherna nu (3-7-0).