lundqvist

Senast Henrik Lundqvist stod i mål släppta hen in fyra puckar och blev utbytt. Inatt var han tillbaka mellan stolparna och både han och New York Rangers studsade tillbaka med besked. Lundqvist efter sin tunga afton mot Boston Bruins den 27 oktober. Rangers efter deras tunga afton i måndags, när Ottawa Senators vann med hela 6-2. Mot Detroit tog det ett tag innan Rangers kom igång men slutsiffrorna skrevs till 5-1.

• Vi behövde en sådan här match. Vi behövde göra en sådan här insats efter vad som hände förra matchen. Vi behöver lära oss av våra toppar och dalar och det tycker jag att vi gjorde. För oss finns det bara en sak: Det är att vinna matcher kontinuerligt och för att göra det måste vi spela enkelt, oavsett vem vi möter. Det spelar ingen roll om det är ett topplag eller ett lag längre ner i tabellen, sa målvaktsveteranen efter matchen.
    Spelet var dock inte så ensidigt som resultatet visar och Lundqvist fick vid ett par tillfällen visa delar ur sin repertoar. Totalt stod han för 35 räddningar på 36 skott (97,22 procent). Han var märkbart nöjd efter matchen:
    - Vi spelade vår stil. Ett enkelt spel där vi kunde låta individuell skicklighet ta över när vi behövde det, utan att framtvinga något, sa Lundqvist.
    I kvällens andra match spelade besegrade St Louis Blues Edmonton Oilers med 5-2. Carl Gunnarsson noterades för en assistpoäng på Ivan Barbashevs 5-2-mål i tom bur med dryga halvminuten kvar att spela. Det var svenskens tredje assist och fjärde poäng för året. 32-åringen är nu för övrigt tio matcher ifrån sin 600:e i NHL-karriären. Oskar Klefbom spelade mest av alla utespelare i matchen. Backen var på isen i 25:36 minuter.
    Värt att notera
    … Rangers Jesper Fast spelade 14:16 minuter, på vilka han sköt två skott på mål. Han hade ett bra läge i mitten av den andra perioden att göra vad som skulle ha blivit 3-0 men hans närskott räddades.
    Mika Zibanejad missade fjärde raka matchen på grund av en nackskada. Han deltog dock på lagets morgonvärmning i en röd tröja, som betyder att han inte får gå in i närkamper ("no contact"). Han medverkar inte mot Carolina Hurricanes på torsdag heller.
    …. Jacob de La Rose var inte med i Red Wings laguppställning mot Rangers. Efter matchen annonserades det att han blivit trejdad till St Louis Blues mot Robby Fabbri.