COL-NJD: Landeskog avslutar vackert spel i PP

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen på NHL.com/sv gräver vi varje morgon djupare gällande omgångens blågula insatser.
Gabriel Landeskog fortsätter att visa god form. I Colorado Avalanches 3-1 seger över New Jersey Devils stod den svenske lagkapten för ett av målen och blev utsedd till matchens andra stjärna.

Landeskog har inte visat någon ringrostighet sedan han kom tillbaka från sin skada. På fem matcher har det blivit tre mål för den 27-årige stockholmaren. Klockan stod på 11:37 in i den första perioden när Landeskog gav Colorado ledning med sitt sjätte mål för säsongen.
Calle Rosén noterades för tre skott på mål och loggade 16:48 i istid för Avalanche i segern över Devils. Den 25-årige backen spenderade 2:14 av den speltiden i powerplay där han fick ta plats i andrauppställningen.
- Det går framåt, sa Rosén om sitt eget spel sedan han kom in i laget i slutet av förra månaden. De första matcherna var lite upp och ner. Det känns som att jag har fått igång min skridskoåkning nu, och jag ser fram emot varje dag och chansen att få spela här i Pepsi Center.
Avalanche är i bra form och har plockat poäng i nio raka matcher (8-0-1). De slåss i toppen av Central Division tillsammans med regerande mästarna St. Louis Blues. Efter segern mot Devils toppas Avalanche divisionen med 45 poäng på 32 spelade matcher. Colorados nästa match är mot just Blues på bortais natten till tisdag.
Låt oss ta en titt på den svenska aftonen:
Torrt krut i bössan för William Karlsson

DAL-VGK: Karlsson nätar med direktskott från cirkeln

William "Wild Bill" Karlsson hade siktet inställt och gjorde ett av målen när hans Vegas Golden Knights besegrade Dallas Stars med 3-2 i övertid i American Airlines Center.
Karlsson stod för sitt 10:e mål för säsongen när han satte 1-1 efter 4:20 in i den andra perioden. Med 19:06 i istid spelade den svenske centern flest minuter av samtliga forwards.
Med sina 27 poäng (10+17) ligger Karlsson på tredje plats i Golden Knights interna poängliga bakom Max Pacioretty (30), som stod för det avgörande målet i övertid, och Mark Stone (28).
Värt att notera…
John Klingberg missade Stars möte med Golden Knights på grund av personliga skäl.
… André Burakovsky hade två skott på mål för Avalanche i segern mot Devils. Sedan "Burra" kom tillbaka från sin skada har han två poäng (1+1) på fem spelade matcher.
Mattias Janmark loggade 11:57 i istid för Stars i förlusten mot Golden Knights. Den 27-årige forwarden hade två skott på mål.