stamkos kucherov

Tampa Bay Lightning är grundseriens bästa lag. Det visade de inte minst i natt när de besegrade ligatrean Calgary Flames med 6-3 hemma i Amalie Arena.
Det var dukat för toppmöte i Tampa när ligaledarna välkomnade Flames. Men hemmalaget gjorde processen kort med sina gäster och hade 3-0 redan efter 17:19 av den första perioden.

• Vi håller oss till samma rutiner och har självförtroende. Vi försöker spela på samma sätt varje kväll. Ibland går puckarna in, ibland inte. Det var skönt att göra så många mål ikväll, sade Nikita Kucherov.
    Ligans poängkung var i allra högsta grad inblandad i segern. Ryssen stod för ett mål och en assist i den första perioden och spädde på det med att spela fram till ytterligare två mål; ett i den andra och ett i den tredje.
    - Han är extremt talangfull. Han har förmågan att hitta spelare även när jag inte ens tror att de är fria. Jag gillade att han tog skott i kväll, då händer ofta bra saker, berömde Lightning coach Jon Cooper sin stjärna.
    Kucherov har efter nattens match gjort 25 mål och 63 assist.
    Tampa har tre raka segrar och poäng i sju raka. Att slå ett annat topplag som Flames gladde i hemmalaget.

TBL-CGY: Stamkos hänger sitt 30:e för säsongen

• Det här är viktiga matcher och ju mer erfarenhet från sådana du kan skaffa inför slutspelet är bra. Vi vill alltid slå lag som ligger högt i tabellen.
    Flames förlorade för fjärde gången på sina senaste fem matcher. Då spelade ingen roll att San Monahan blev tvåmålsskytt eller att Elias Lindholm stod för tre målgivande passningar.
    - Vi var inte tillräckligt bra från start. De är ett bra lag, de spelar på hemmaplan, vi måste ha fokus på detaljerna i matchen, säger Monahan.
    Tampa leder NHL på 88 poäng. Närmast jagande Winnipeg och San Jose Sharks har 75. Flames har 74.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    Boston Bruins - Chicago Blackhawks 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)
    Brad Marchand stod för fyra poäng och såg till att Boston kunde bryta Chicagos sju matcher långa segersvit. Boston-forwarden slog till med ett mål och tre assist när Bruins tog poäng för åttonde raka matchen.
    Marchand gjorde själv 3-1 i matchen och spelade fram Danton Heinen, Jake DeBrusk och David Krejcis.
    I Chicago förlängde Patrick Kane sin poängsvit till 15 matcher när han spelade fram Duncan Keith till 4-2. Erik Gustafsson och Alex DeBrincat gjorde Chicagos övriga mål.

BOS-CHI: Kane spelar fram Gustafsson

Buffalo Sabres - New York Islanders 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Linus Ullmark var tillsammans med Jack Eichel Buffalos stora matchvinnare hemma i KeyBank Center. Den svenske målvakten räddade 24 puckar medan den amerikanska forwarden stod för två assist och drygade ut sin poängsvit till sex matcher.
Eichel spelade fram Jeff Skinner och Jason Pominville till 1-0 och 2-1. Johan Larsson blev hemmalagets sista målskytt.
Robin Lehner räddade 19 skott för NY Islanders vars tre matcher långa segersvit bröts.
Florida Panthers - Dallas Stars 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Stars fortsätter göra vad de kan för att ta en slutspelsplats. 0-3 borta mot Panthers grundlades efter fint målvaktsspel från Anton Khudobin. Målvakten höll sin andra nolla för säsongen genom att stå för 30 räddningar i sin tredje raka start istället för skadade Ben Bishop.
Tyler Seguin stod för två nya mål, och har nu gjort totalt sex samt tre assist på sju matcher sedan Stars kom tillbaka från sitt uppehåll. Dallas har vunnit sex av sina åtta senaste matcher och har tredjeplatsen i Central Division efter nattens match.

FLA-DAL: Hintz och Seguin samarbetar för ledningsmål

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Nattens andra nolla stod Sergei Bobrovsky för. Blue Jackets-målvakten räddade 20 skott, varav 13 i den tredje perioden och såg till att hans lag kunde ta fjärde raka segern.
Segern gjorde att Columbus tog sig två poäng närmare andraplacerade Washington i Metropolitan. Det skiljer bara två poäng mellan lagen.
Anthony Duclair, Nick Foligno och Artemi Panarin gjorde hemmalagets mål. För Capitals var det andra förlusten på deras tre senaste matcher.
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 1-4 (1-0, 0-0, 0-4)
Carolina var i länge i brygga i Canadian Tire Center. Först i tredje perioden fick gästerna ordning på målskyttet. Och då gick det undan.
Micheal Ferland, totalt tre poäng i matchen, satte 1-1 efter bara 16 sekunder. En bit in i perioden gjorde sedan Justin Williams och Teuvo Teräväinen vars ett mål på en och en halv minut. Samme Teräväinen avrundade målskyttet med 3:50 kvar och satte punkt för gästernas målexplosion. Teräväinens första mål innebar hans 200:e NHL-poäng.
Tack vare segern, sin fjärde på de senaste fem, är Carolina nu bara en poäng från Pittsburgh i jakten på Eastern Conferences andra wild card.
Mark Stone nätade för Senators. Anders Nilsson gjorde 33 räddningar.

OTT-CAR: Ferland sätter upp Teräväinen

St. Louis Blues - New Jersey Devils 8-3 (3-1, 3-0, 2-2)
Blues fortsätter att ånga på mot en slutspelsplats. Segern mot Devils var lagets åttonde i rad. Två spelare noterades för tre poäng; Alex Pietrangelo och Ivan Barbashev som blev tvåmålsskyttar och spelade fram till vars ett mål.
Alex Pietrangelo spelade dessutom plus-6 i matchen, det har ingen annan Blues-spelare gjort sedan Rick Lapointe och Bill Stewart gjorde det mot Vancouver 1980.
Blues gjorde sex mål på de två första perioderna, i vilka de sköt 31 av sina totalt 39 skott. Jordan Binnington vaktade hemmalagets kasse och tog sin sjätte raka seger. Han blev därmed den andra målvakten i Blues historia efter Brent Johnson att ha en lika lång individuell segersvit.
Nashville Predators - Detroit Red Wings 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Predators tappade poäng i toppstriden av Central Division, detta trots att laget visade karaktär och hämtade upp en 0-2-underläge i den andra perioden. Viktor Arvidsson gjorde sitt 25:e mål för säsongen fram till 1-2 och P.K. Subban kvitterade till 2-2, men det var allt hemmalaget mäktade med i målväg.
I den tredje avgjorde Andreas Athanasiou för Detroit samtidigt som Jimmy Howard spikade igen på de chanser Nashville fick. Predators har nu förlorat tre raka matcher, och får fortsätta se sig som tvåa i sin division.

NSH-DET: Arvidsson skickar iväg ett tungt slagskott

Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 4-5 (3-1, 0-2, 1-2)
Flyers hoppade tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Penguins senast. Men det krävdes en lagligast för att göra det. Hemmalaget ledde nämligen med både 3-1 och 4-3 innan Flyers kunde dra det längsta strået. Claude Giroux kvitterade till 4-4 efter 6:30 av den sista akten, och med bara 4:29 kvar satte James van Riemsdyk sitt andra mål i matchen fram till 4-5 för gästerna.
Minnesota tappade på grund av förlusten poäng i slutspelskampen i väst och kan få klara sig utan Victor Rask och Matt Hendricks den närmsta tiden. Båda utgick nämligen med skador, efteråt gavs ingen uppdatering om någon av dem.
Winnipeg Jets - New York Rangers 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)
I just Central Division fortsätter Jets övertyga. Efter i natt är försprånget till tvåan Predators fyra poäng, detta efter att Rangers besegrats på hemmaplan. Mark Scheifele stod för två mål samt en assist och låg därmed bakom tre av fyra hemmamål den här kvällen. Hans andra mål i matchen betydde hans 30:e för säsongen.
Scheifele gjorde sina första mål i den första perioden och assisterade sedan Joe Morrow till 3-3 i inledningen av den tredje. Matchvinnare blev sedan Andrew Copp som ordnade Jets åttonde seger på sina nio sensate hemmamatcher.
I Rangers stod Mika Zibanejad för två nya mål och är nu upp på totalt 25 den här säsongen. Henrik Lundqvist gjorde 32 räddningar.
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 2-5 (1-1, 0-3, 1-1)
Toronto gjorde tre powerplaymål inom loppet av 1:49 i den andra perioden, och lyckades därmed hämta två poäng från Pepsi Center. Med först Tyson Barrie (2 min) och sedan J.T Compher (4 min) i utvisningsbåset slog Auston Matthews, Nazem Kadri och Kasperi Kapanen till med varsitt mål i numerärt överläge.
Det blev nådastöten och i den tredje kunde gästerna först utöka till 1-5 innan de sedan spelade av matchen. Matthews stod för ett mål och två assist, Kadri och Kapanen för vars två mål och William Nylander för en målgivande passning.
Förlusten var Colorados åttonde i rad.

COL-TOR: Matthews nätar i powerplay

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 2-5 (0-0, 2-2, 0-3)
Vegas fortsätter att gå trögt på hemmaplan. I natt kom lagets fjärde raka förlust i T-Mobile Arena. Målvakten Darcy Kuemper räddade 41 skott och var gästernas kanske största matchvinnare.
Men för att vinna behövs det även mål. Coyotes spred ut sitt målskytte på fem spelare (Jordan Oesterle, Alex Galchenyuk, Nick Cousins, Josh Archibald och Richard Panik).
Med segern närmade sig Coyotes en wild card-plats och efter i natt skiljer det bara fyra poäng upp till strecket.
Vegas ligger förlusten till trots ändå tryggt på sin tredjeplats i Pacific Division.
Så gick snacket:
"Jag tyckte vi grävde oss själva ett hål i den första perioden, emn jag tyckte vi krigade i de två sista perioderna"