tavares bench

Målsångerna gick på repetition under söndagens matcher. Trots att bara sex lag var i action bjöds publiken på sammanlagt 32 mål på de tre arenorna.

I Chicago vann gästande Toronto med 7-6 efter att John Tavares stått för sitt första hat trick sedan övergången från New York Islanders i somras. Men att göra hat trick i inledningen av sin Leafs-karriär är inte det vanligaste. Tavares blev den blott fjärde spelaren under NHL:s moderna tid (sedan 1943-44) att göra ett hat trick i någon av sina tre första matcher med klubben. Auston Matthews är en av de fyra och han skulle också ha ett avgörande finger med i nattens seger.
- Det känns bara skönt att vinna. Det är inte de här matcherna man vill ha alltid. De är spännande och det får verkligen känslorna att svänga, sa Tavares efteråt.

CHI-TOR: Tavares står för tre mål i svängig match

Tretton mål blev det också i Carolina där Hurricanes vann mot New York Rangers med 8-5. Ingen spelare lyckades leverera ett hat trick men matchen innehöll tre stycken tvåmålsskyttar.
Här är summeringen från nattens matcher:
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 6-7 (2-2, 1-2, 3-2, 0-1)
Tavares är i Toronto för att leda dem till segrar. Och nog levde han upp till de kraven i natt. 28-åringen gjorde sina tre mål när Leafs behövde dem som mest och såg till att Toronto kunde ta sin andra seger för säsongen.
Tavares högg på en retur i inledningen av den andra perioden fram till 3-2 för Leafs. Han styrde sedan in 4-3 i powerplay och slutförde sitt hat trick med att prickskjuta in 5-4 för Toronto med matchuret på 9:29 i den tredje perioden.
Men det var fler som levererade i Leafs. Auston Matthews hade ett mål och en assist i den första perioden, och det skulle komma mer från 21-åringen.

CHI-TOR: Matthews ger Toronto ledningen igen

I det rafflande slutet turandes han och Blackhawks Patrick Kane att briljera.
Med 1:24 kvar kvitterade Kane till 5-5 för Chicago i numerärt överläge. Men bara 22 sekunder senare hittade Matthews rätt och Torontos seger såg ut att vara i hamn. Med bara 29 sekunder kvar hittade Kane sedan rätt igen och tog matchen till förlängning.
I den avgjorde Morgan Rielly efter bara 19 sekunder och Matthews noterades för sin fjärde poäng för kvällen.
Jonathan Toews, Alex DeBrincat, John Hayden och Brandon Manning gjorde resten av målen för Chicago. Duncan Keith hade tre målgivande passningar.
Kasperi Kapanen gjorde 1-0 och spelade fram till Matthews 2-0 Leafs.
Trots att målen föll med jämna mellanrum höll lagen kvar sina målvakter Cam Ward (Chicago) och Garret Sparks (Toronto) under hela matchen.

CHI-TOR: Kane utjämnar i vild tillställning

Carolina Hurricanes - New York Rangers 8-5 (2-2, 2-2, 4-1)
En av tvåmålsskyttarna i PNC Arena var Rangers Jimmy Vesey. Han gav Rangers ledningen redan i matchens första minut. Fem minuter senare presenterade Chris Kreider sig för första gången i matchen fram till 2-0 för gästerna.
Trots smakstarten fick Rangers gå till pausvila med ett oavgjort resultat. Carolinas ende (!) tvåmålsskytt för kvällen - Warren Foegele, reducerade och Jordan Martinook kvitterade.
Matchen svängde även i den andra. Vesey gjorde tidigt sitt andra, men Carolina lät inte motståndarna dra ifrån och ställningen var 4-4 efter den mittperioden.
I Inledningen av den tredje satte Kreider 5-4 till Rangers. Men på de sista 15 minuterna rann det iväg och gästerna släppte in fyra raka mål.
Lucas Wallmark gjorde 5-5 med sin säsongs första kasse. Drafttvåan från i somras, Andrei Svechnikov, gjorde sitt första NHL-mål fram till 6-5. Foegele ökade på till 7-5 innan Teuvo Teräväinen satte spiken i kistan i tom kasse. Hurricanes lyckades därmed ta säsongens andra seger medan Rangers inlett med tre raka förluster. Knappast någon smakstart för ombyggnationen på Manhattan. Henrik Lundqvist satte på bänken hos gästerna vars mål vaktades av Alexander Georgiev (32 räddningar).

CAR-NYR: Wallmark utjämnar via rappt direktskott

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
Kings första seger för säsongen blev ett faktum hemma i Staples Center där Red Wings gästade. Ilya Kovalchuk, som är tillbaka i NHL den här säsongen stod för två assist och sina första poäng i ligan sedan 2013. Han har nu nått 400 assistpoäng i NHL.
Kovalchuk serverade kedjekamraten Anze Kopitar till 1-0 i den första perioden. Och i den spelade ryssen fram Alex Iafallo som kunde stänkte in 3-1 från slottet. Målet var ur position när Iafallos skott gick in, men domarna ansåg att det var målvaktens fel och målet godkändes.
Tvåmålsläget störde inte gästerna som fortsatte kriga för en poäng. Ett powerplay med fyra minuter kvar fick tillbaka dem ordentligt efter att Dylan Larkin hittat rätt för första gången den här säsongen. Red Wings plockade ut målvakten, men då gick det som så många gånger förr - med en puck i den egna kassen. Iafallo blev målskytt med sin andra kasse för kvällen
Jack Campbell vikarierade istället för Jonathan Quick mellan stolparna hos Kings och svarade för 36 räddningar i matchen.
SÅ GICK SNACKET:
"Det gick fram och tillbaka där. Jag önskar vi kunde ha fått ett till i förläningen och vinna och få med oss publiken ordentligt. Det var en jobbig förlust" - Patrick Kane.
"Jag är väldigt glad. Det var tur att han sköt och att jag kunde styra in den. Det var riktigt häftigt" - Andrei Svechnikov.
"Jag förväntar mycket från mig själv varje kväll med och utan puck. Jag känns det finns saker jag kan förbättra och bli mer bekväm med, och jag vet att där finns utrymme och saker att förbättra" - John Tavares
"Det är rätt coolt att vara där ute med honom. Lära sig från honom och få lira med honom. " - Alex Iafallo om att spela med Kovalchuk