gibson shrug

För exakt en månad sedan besegrade Anaheim Ducks Pittsburgh Penguins. 4-2-segern visade sig bli den sista på 31 dagar, eller tolv raka matcher, men i natt spräcktes äntligen den svarta sviten för Ducks som vann borta mot Minnesota Wild med 3-0.

Ducks gick på knock tidigt och hade, tack vare mål från Adam Henrique, Rickard Rakell och Brian Gibbons, skaffat sig en 3-0-ledning redan efter knappt åtta minuters spel. Därefter tog lagets bästa spelare den här säsongen över showen. John Gibson var omutlig och räddade totalt 37 skott under kvällen, men det satt långt inne. JT Brown hade en puck som nästan var inne i mål, men Gibson hann dit med klubban innan pucken helt passerat mållinjen:
- När det blev videobedömning där tänkte jag att vi faktiskt förtjänade ett break. Helt ärligt. Vi har haft så mycket otur med studsar på sistone och för att komma ur den här svackan tyckte jag att vi behövde ha lite tur med oss, och det hade vi ikväll.
Wild fortsatte att ösa på efter, i första hand, en reducering, men Gibson fortsatte att briljera med framförallt fina benparader och höll nollan för andra gången den här säsongen.

MIN-ANA: Gibson vispar bort pucken med sin klubba

• Vi har väntat på det här, det är ett som är säkert. Det är skönt. Jag tror att vi bara var trötta på att förlora. Vi gjorde vad vi behövde ikväll, sa målvakten efteråt, och fortsatte:
    - Det är bara en match och vi måste se till att vi tar något steg tillbaka från vad vi gjorde ikväll.
    Härnäst väntar New Jersey Devils på Anaheim Ducks. Den matchen spelas 19:00 på lördag, svensk tid. Gibson var inte ende målvakt som hade skäl att fira under kvällen.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    New York Rangers - Chicago Blackhawks 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)
    Henrik Lundqvist klev upp på delad sjätteplats med Terry Sawchuck för flest vinster för en målvakt genom alla tider när han under natten tog sin 445:e seger. Han gjorde det genom att stoppa 24 av 27 skott. Brandon Saad gav Blackhawks ledningen efter knappt sex minuter men mål från Filip Chytil och Mats Zuccarello vände på matchen innan paus. Mika Zibanejad hade ett mål bortdömt för offside innan Chris Kreider hängde trean i mittperioden. Med 1:40 på klockan av den tredje gav Alex DeBrincat gästerna lite hopp när han reducerade, assisterad av Erik Gustafsson och Patrick Kane. Det var Kanes 554:e vilket placerar honom på delad tredjeplats med Doug Wilson i Blackhawks assistliga genom tiderna. Zibanejad hängde fyran i tom bur och det visade sig bli det matchvinnande målet eftersom Blackhawks reducerade genom Dominik Kahun med knappt två sekunder kvar att spela.

NYR-CHI: Chytil går själv och avslutar i nättaket

Nashville Predators - Winnipeg Jets 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)
Winnipeg Jets tog fjärde raka segern när man tog fjärde raka segern. Brendan Lemieux blev tvåmålsskytt när han gjorde matchens första och sista mål. Mason Appleton gjorde 0-2 innan Viktor Arvidsson reducerade. Närmare än så kom inte Predators. Bryan Little gjorde 1-3 innan den andra perioden var över. Brandon Tanev och Lemieux avslutade målskyttet. Connor Hellebyuck räddade 37 av 38 skott.
Boston Bruins - St Louis Blues 5-2 (0-0, 2-2, 3-0)
Tuukka Rask tog sin 252:a seger I Bruins och är nu, tillsammans med Tiny Thompson, den målvakt med flest segrar i Bruins historia. Detta sedan Bruins seglat iväg från gästerna i den tredje perioden. Efter en mållös förstaperiod kom målskyttet igång i mittakten: Torey Krug gjorde 1-0 innan Blues vände med mål från Ryan O'Reilly och Carl Gunnarsson. David Backes kvitterade för Bruins. I den tredje såg Chris Wagner, Brad Marchand och Sean Kuraly till att samtliga poäng stannade i Boston. David Krejci noterades för tre assistpoäng i matchen. Zdeno Chara passerade i och med matchen Teemu Selänne för tredje flest matcher i NHL av en europeisk spelare. Med sina 1452 är det bara Nicklas Lidström (1564) och Jaromir Jagr (1733) som har gjort fler. Chara noterades även för en assist och gick därmed upp på tredje plats bland backar för assist genom tiderna i Bruins (318).

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Toronto Maple Leafs tog en blytung seger när man kämpade sig förbi Tampa. Brayden Point inledde dock målskyttet för hemmalaget i den första perioden. Nazem Kadri kvitterade för gästerna. I mittperioden hände väldigt mycket på kort tid: Med 13:06 på klockan gav Patrick Marleau Toronto ledningen, assisterad av Kadri. Victor Hedman kvitterade 37 sekunder senare. Men med 14:49 på klockan small det igen när Mitch Marner avslutade ett mönsteranfall för gästerna. Marner blev därmed förste spelare någonsin i Leafs att noteras för minst 60 poäng under sina tre första säsonger i NHL. Zach Hyman spikade slutresultatet i tom bur med 51 sekunder kvar av matchen, och därmed tangerades Toronto klubbrekordet för minst antal matcher att nå 60 poäng. Det tog laget 46 matcher att göra så, något man även gjorde 1934-35, 1950-51 och 1961-62.

TBL-TOR: Tavares spelar fram Marner till läckert mål

Dallas Stars - Los Angeles Kings 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Jack Campbell räddade 29 av 30 skott mot sitt forna lag och Dustin Brown och Carl Hagelin nätade för Kings som tog andra segern på tre matcher. Esa Lindell blev ende Stars-spelare att överlista Campbell. Jamie Benn spelade sin 714:e match för Stars och ligger därmed på delad sjundeplats genom tiderna (sedan 1993-94) tillsammans med Darryl Sydor gällande matcher för Dallas Stars.
New York Islanders - New Jersey Devils 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)
Isles gick på knock direkt och gjorde tre mål mellan 5:49 och 15:12 I den första perioden: Anders Lee gjorde mål på lagets första skott på mål. Michael Dal Colle gjorde sedan sitt första NHL-mål. Jordan Eberle hängde trean. Andy Greene reducerade för gästerna men Lee punkterade tillställningen drygt två minuter från slutet. I och med sitt mål klev Greene upp på femteplats i Devils historia gällande mål för backar. Islanders har nu tre raka segrar och 13 vinster på de 16 senaste matcherna.

NYI-NJD: Eberle överlistar Blackwood

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 0-3 (0-3, 0-0, 0-0)
Bruce Boudreau hade tänkt att vila Devan Dubnyk mot Ducks, men efter att gästerna gjort tre mål på knappt åtta minuter återfanns Dubnyk i målet när Alex Stalock fick lämna över sysslan. Detta hjälpte dock inte då hemmalaget, som sköt från alla möjliga vinklar, inte kunde få hål på fenomenale John Gibson.
SÅ GICK SNACKET:
"Han var fantastisk, speciellt i slutet. Han har varit ryggraden i det här laget och en av anledningarna till våra framgångar." - Nazem Kadri, Toronto Maple Leafs, berömmer lagkamraten Frederik Andersen
"Vi började inte jobba hårt förrän i den tredje perioden." - Tyler Seguin, Dallas Stars
"Vi kontrollerade matchen och närhelst man kan kontrollera flödet är det en enorm fördel, speciellt på den här nivån." - Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets
"Vi spelar bra defensivt och det gör det enkelt för mig att positionera mig och göra mig redo för skotten. De har inte alltför många alternativ när de får pucken och det gör det lite enklare för mig." - Tuukka Rask, Boston Bruins
"Man vill inte titta för långt fram. Vi vill bara fortsätta jobba." - Anders Lee, New York Islanders